Ετικέτες

Έχουμε αναφερθεί πάρα πολλές φορές στην κατάσταση που επικρατεί στην Αθήνα και ιδιαίτερα στην περιοχή του Δήμου Αθηναίων σε σχέση με την παράνομη υπαίθρια διαφήμιση και την ασυλία που αυτή απολαμβάνει. (Σχετικά- ενδεικτικά: ΕΔΩ).

Τον Οκτώβρη του 2015 μετά απο παράσταση του SOS Τροχαία Εγκλήματα, των Φίλων της Φύσης και κατοίκων της περιοχής, η Τροχαία Αθηνών προχώρησε σε μήνυση κατά του καναλιού Ε για τις παράνομες διαφημίσεις του στην Λ. Αθηνών και Αχιλλέως, καλώντας ταυτόχρονα το Δήμο Αθηναίων να τις κατεβάσει και την Περιφερειακή Διοίκηση να επιβάλει τα σχετικά πρόστιμα. Τον ίδιο μήνα αντιπροσωπεία των παραπάνω συλλογικοτήτων συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας κο Α. Καφετζόπουλο και ζήτησε να κατεβουν οι παρανομες πινακίδες. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχε και ο ηθοποιός Μηνάς Χατζησάββας εκπροσωπος των κατοίκων της περιοχής. Ο αντιδήμαρχος δέχτηκε ότι οι πινακίδες είναι παράνομες υποσχέθηκε ότι θα τις κατεβάσει αλλά δεν δεσμεύτηκe για το πότε θα γίνει αυτό χρονικά.

Ο γνωστός τηλεοπτικός αναλυτής τροχαίων συγκρούσεων σε μια απόπειρα να πρωταγωνιστήσει.

Λεωφόρος Αθηνών: Ο γνωστός τηλεοπτικός αναλυτής τροχαίων συγκρούσεων σε μια απόπειρα να γίνει και πρωταγωνιστής.

Τέλη Νοέμβρη του 2015, δυστυχώς πέθανε ο Μηνάς Χατζησάββας. Οι πινακίδες ήταν ακόμα στη θέση τους και μάλιστα είχαν τοποθετηθεί νέες διαφημίσεις του ίδιου πάντοτε τηλεοπτικού ευαγούς ιδρύματος.

Μέσα Φεβρουαρίου του 2016 ο αντιδήμαρχος  κος Καφετζόπουλος παραιτήθηκε από τη θέση του. Οι πινακίδες ήταν ακόμα στη θέση τους και μάλιστα είχαν τοποθετηθεί νέες διαφημίσεις του ίδιου πάντοτε τηλεοπτικού ευαγούς ιδρύματος.

Τέλος Μαίου 2016, ο Δήμος Αθηναίων ετοιμάζει Διεθνές Συνέδριο για την Βιώσιμη κινητικότητα (ΕΔΩ). Οι πινακίδες είναι ακόμα στη θέση τους και μάλιστα έχουν τοποθετηθεί νέες διαφημίσεις του ίδιου πάντοτε τηλεοπτικού ευαγούς ιδρύματος.

Και όχι μόνον αυτές στη Λ. Αθηνών.A

Στην γωνία οδού Πειραιώς και Ιεράς Οδού εχει εμφανιστεί νέο γιγαντιαίο δίδυμο παράνομων πινακίδων που στην οδο Πειραιώς στηρίζεται σε κατασκευή που καταλαμβάνει περισσότερο απο το μισό πεζοδρόμιο σε μήκος 40 περίπου μέτρων!

Απέναντι ακριβώς από την γιγάντια προσωπογραφία του Μένιου Φουρθιώτη, στο Τεχνόπολις, οι σύνεδροι θα αναλύουν την βιώσιμη κινητικότητα!! Θάταν παράλογο άραγε να τον αναγορεύσουν επίτιμο πρόεδρο του συνεδρίου;B

Λένε πώς κάποτε ο τότε πρωθυπουργός  Κ. Καραμανλής με αφορμή την δολοφονία Λαμπράκη αναρωτήθηκε δημόσια «ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα;»

Μετά τις τόσες δολοφονίες νέων παιδιών απο παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, όταν αυτές παραμένουν στη  θέση τους ίσως πρέπει και μεις με την σειρά μας να αναρωτηθούμε «ποιος είναι δήμαρχος σ αυτή την πόλη;»

Η απάντηση δεν είναι καθόλου προφανής.

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ του Τάσου Τέλογλου με τίτλο ο Καναλάρχης που δημοσιεύτηκε στο insidestory.gr  (ΕΔΩκαι ίσως βρεθείτε κοντά στη λύση. Εκτός κι αν όλα αυτά που βλέπουμε στους δρόμους της ευρωπαικής μας πρωτεύουσας οφείλονται σε οφθαλμαπάτη λόγω της καταπόνησης μας απο το ταξίδι στην έρημο.

Advertisements