Ετικέτες

Ο SOS Τροχαία Εγκλήματα απέστειλε προς όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την παρακάτω έκκληση για να συζητηθεί σε συνεδρίαση του το θέμα της αύξησης των θανάτων απο τροχαίες συγκρούσεις το 2015. (Αναλυτικά στοιχεία: ΕΔΩ). Ελπίζουμε η συζήτηση να πραγματοποιηθεί και να μην ακολουθηθεί ξανά η πρακτική της δια της σιωπής παράκαμψης του θέματος. Παρόμοια πρόταση είχαμε υποβάλει τον Οκτώβρη  και τον Δεκέμβρη του 2015 (ΕΔΩ) χωρΊς να λάβουμε απάντηση.perifereia_0

ΕΚΚΛΗΣΗ

ΘΕΜΑ: Αύξηση των θυμάτων τροχαίων συγκρούσεων στην Περιφέρεια Αττικής το 2015. Έκκληση για συζήτηση του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

 

Προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Περιφερειακoύ Συμβουλίου Αττικής                                                                                    Αθήνα 20 Μαίου 2015                                     Ο προσωρινός απολογισμός των τροχαίων συγκρούσεων στη διαρκεια του 2015, που δόθηκε στη δημοσιότητα πρόσφατα, έδειξε δυστυχώς την για πρώτη φορά μετά από δεκαοκτώ χρόνια αύξηση του αριθμού νεκρών από τροχαίες συγκρούσεις στη χώρα μας. (εφ. Καθημερινή 14/5/2016:  Αύξηση θυμάτων στα τροχαία ύστερα από 18 χρόνια).

Όπως αναφέρει η δημοσιευόμενη μελέτη του Πολυτεχνείου Κρήτης: « Τη μεγαλύτερη αύξηση νεκρών εμφανίζει η Αθήνα με 25 θύματα περισσότερα απ’ ό,τι το 2014».  Ενώ στο σχετικό πίνακα που κατατάσει τις Περιφερειακες Ενότητες της χώρας με βάση την Επικινδυνότητα του κυκλοφοριακού δικτύου το 2015 (Υψηλη – Μέτρια – Χαμηλή) η Περιφέρεια Αττικής ανηκει στην κατηγορία Υψηλής Επικινδυνότητας.

Αξιότιμες Κυρίες και Κύριοι

Είχαμε απευθυνθεί σε όλους σας δύο φορές (στις 25 Οκτωβρίου και στις 9 Δεκεμβρίου2015)   μετά την δημοσιοποίηση των ανησυχητικών στοιχείων για την αυξηση του αριθμου των θανάτων απο τροχαίες συγκρούσεις στην Περιφέρεια Αττικής κατα 30.1%  το πρωτο εξάμηνο του 2015 συγκριτικα με την ιδια περιοδο του 2014 λέγοντας ότι:  «Η πραγματικότητα αυτή επιβάλει μια ολοκληρωμένη συζήτηση στο επίπεδο του Περιφερειακού Συμβουλίου με την παρουσία της Τροχαίας που θα παρουσιάσει αναλυτικότερα τα στοιχεία που αφορουν τα τροχαία συμβάντα στην Περιφέρεια Αττικής και εκπροσώπων των Δήμων όπου παρατηρείται η μεγαλύτερη συχνότητα ή σφοδρότητα τροχαίων συγκρούσεων, μια συζήτηση όπου θα αναλυθεί το θέμα και θα προταθούν συγκεκριμένα μέτρα και πολιτικές που θα οδηγήσουν σε μια αντίστροφη πορεία», ζητώντας  να συμμετάσχουμε και μεις στη σχετική συζήτηση.

Δυστυχώς, ούτε συζήτηση έγινε, ούτε καμμία απάντηση λάβαμε.

Τα νέα στοιχεία για το 2015, μας αναγκάζουν να υποβάλουμε ξανά το ίδιο αίτημα με την ελπίδα μιας θετικής ανταπόκρισης αυτή τη φορά.

Με εκτίμηση, για τον Πανελλαδικο Συλλογο SOS Τροχαία Εγκλήματα

ο προέδρος                                                               ο γεν γραμματέας

Γιώργος Κουβίδης                                                             Αλέκος Κρητικός

Advertisements