Ετικέτες

eggsΜε ανακοινώσεις τους το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (ΕΔΩ) και οι Δημοτικές αρχές (ΕΔΩ) καλούν τους πολίτες να παραλάβουν τις πινακίδες, τις άδειες οδήγησης και κυκλοφορίας που τους είχαν αφαιρεθεί επειδη παραβίασαν διατάξεις του Κ.Ο.Κ.

Από την εποχή που το τσούγκρισμα των αυτοκινήτων επεσκίασε το τσούγκρισμα των αυγών, η επιστροφή των πινακίδων αποτελεί πλέον το πιο ευλαβικά ίσως τηρούμενο έθιμο των εορτών.

Η ανάσταση του οδηγού αφού για λίγο θα οδοιπορήσει στο Γολγοθά του, χωρις άδεια χωρις πινακίδες, χωρίς ΙΧ, φαίνεται ότι αποτελεί την σύγχρονη ενσάρκωση του θείου δράματος.

Μόνο που εδώ δεν υπάρχουν Πόντιοι Πιλάτοι ούτε Θεοί.

Η στοργική πολιτεία θα φροντίσει η ίδια για την αποκαθήλωση του εν πολλαις παραβάσεις πεσόντος οδηγού με την σύμφωνη γνώμη των ΜΜΕ και των συναδέλφων του.

Το να παραβιάζεις τον Κ.Ο.Κ. δεν είναι δα και τίποτα το ιδιαίτερο. Και ποιος δεν τον παραβιάζει;

Ωραία μηνύματα από μια πολιτεία που την ίδια στιγμή δίνει ευχές για αναίμακτη έξοδο. Από τους ηθικούς αυτουργούς των τροχαίων εγκλημάτων που δεν σταματούν να εκφράζουν την λύπη τους για τα θύματα. Που δεν κουράζονται να μας υποβάλουν πως για την συντριπτική πλειοψηφία των τροχαίων συγκρούσεων υπεύθυνος είναι ο άνθρωπος. Που μέσα από την άσκηση της εξουσίας «ξέχασαν» πως στην κατηγορία άνθρωπος συμπεριλαμβάνονται και οι ίδιοι. Η μήπως όχι.

Advertisements