Ετικέτες

Την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 το τριμελές Εφετείο Αθηνών ανακοίνωσε την απόφαση του για την υπόθεση του φόνου του 22χρονου Αντώνη Κυριακόπουλου (12/10/2008) από πρόσκρουση του αυτοκινήτου του σε παράνομη διαφημιστική πινακίδα στη Λ. Ποσειδώνος με την οποία καταδίκασε 12 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή τον Χαρ. Μανιάτη, τότε Γ. Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής, ενώ αθώωσε τον Α. Ευθυμίου, σήμερα Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου και τότε αντιδήμαρχο Μοσχάτου που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 2 ετών και 5 μηνών, γιατι αποφάνθηκε ότι το σημείο που είχε τοποθετηθεί η πινακιδα ανήκει στο Δημο Καλλιθέας και όχι στο Δημο Μοσχάτου. Ας σημειωθεί ότι επι πέντε περιπου χρόνια η Τροχαία δεν μπορουσε να προσδιορίσει σε ποιο Δημο ανηκει η τοποθεσία πο ειχε τοποθετηθει η πινακίδα με κινδυνο η υπόθεση να οδηγηθεί σε παραγραφή. Με την απόφαση του Εφετείου αποδυκνείεται ότι τελικά οι υπεύθυνοι της Τροχαίας έδωσαν στοιχεία που οδήγησαν στην παραπομπή λάθος δημάρχου. Στο μεταξυ βέβαια η υπόθεση παρεγράφει για τον, κατά το Εφετείο, υπεύθυνο τότε δημαρχο Καλλιθέας και πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ κο Ασκούνη.Ανθρώπινα τα λάθη.

Για την ίδια υπόθεση έχει καταδικαστεί και ο  Γ. Λιάπης, υπεύθυνος της διαφημιστικής Master Outdoor σε φυλάκιση 3 ετών και 5 μηνών, ο οποίος δεν άσκησε έφεση.

Οι παραπάνω κρίθηκαν ένοχοι γιατι με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους οδήγησαν στο θάνατο του Αντώνη.

Η νέα τελεσίδικη απόφαση έρχεται να προστεθεί στις τελεσίδικες καταδίκαστικές αποφάσεις του Εφετείου Αθηνών του πρωην Δήμαρχου Αμαρουσιου – Π. Τζανίκου (για το φονο του 25χρονου Γιαννη Σταυρουλάκη) και του πρωην Δήμαρχου Γαλατσίου- Κ. Τσίρου  (για τον φόνο του 21χρονου Παναγιώτη Καραλή).

Σε πρώτο βαθμό έχουν καταδικαστεί επίσης για τον φόνο του 21χρονου Αποστόλη Μολυβιάτη (2009) ο πρώην Δήμαρχος Χαλανδρίου Γρηγόρης  Ζαφειρόπουλο σε ποινή φυλάκισης 10μηνών με τριετή αναστολή και  ο πρώην πρόεδρος της διαφημιστικής εταιρείας «Master Media system»  Α. Ανδριόπουλος, σε εξαγοράσιμη ποινη φυλάκισης δύο χρόνων.

Εκκρεμούν βέβαια και άλλες υποθέσεις φόνων νέων οδηγών από παράνομες διαφημιστικές πινακίδες για τις οποίες έχουν παραπεμθεί στις καλλένδες λογω των νεων αναβολών που προέκυψαν λογω της αποχής των δικηγόρων.

Στο μεταξύ αρκετοί Δήμοι, με πρωτοστατούντα το Δημο Αθηναίων αρνούνται να εφαρμόσουν την νομοθεσία και καλύπτουν έμμεσα ή άμεσα την παραβατικότητα σε σχέση με την υπαίθρια διαφήμιση, που τον καιρό αυτό κύριο εκφραστή έχει το κανάλι Ε, ιδιοκτησίας τέως(;) ιδιοκτήτη διαφημιστικής εταιρείας. Χαρακτηριστικές είναι οι γιαγαντοαφίσες που καταλαμβανουν ολόκληρες οικοδομές στην Λ. Αθηνών και Αχιλλέως και στην γωνια Πειραιώς και Ιεράς Οδού, της οποίες βλέπουν δεκάδες χιλιάδες οδηγοί καθημερινά αλλα δεν μπορεί να δεί ο Δημος Αθηναίων.

Αθήνα 23/4/2016

Πανελλαδικός σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα

Advertisements