Ετικέτες

Το τελευταίο τεύχος του περιοδικού δρόμου σχεδία που κυκλοφόρησε τέλος Μαρτίου περιλαμβάνει ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στα Τροχαία Εγκλήματα που επιμελήθηκε ο δημοσιογράφος Σπύρος Ζωνάκης και ένα βιωματικό/προλογικό κείμενο με τον ενδεικτικό τίτλο «Η δικιά του μάνα θα κλαίει» του Χρήστου Αλεφάντη Διευθυντή Σύνταξης του περιοδικού.

Υπάρχουν χίλιοι λόγοι για να αγοράζουμε την σχεδία για το συγκεκριμένο τεύχος προστέθηκε ακόμα ένας.

Στο αφιέρωμα περιλαμβάνονται και οι απόψεις του Γ. Κουβίδη και Μ. Σταυρουλάκη, μελών του ΔΣ του SOS Τροχαία Εγκλήματα καθώς και του Γ. Αστρινάκη, από τους υπεύθυνους της Ομάδας Ψυχολογικής στήριξης του συλλόγου μας.

Το περιοδικό μπορείτε να βρείτε στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη σε συγκεκριμένους χώρους να πωλείται από αστέγους (ΕΔΩ)

Ελπίζουμε αργότερα να μπορέσουμε να αναδημοσιεύσουμε το σύνολο των κειμένων. Αλλά μην περιμένετε μέχρι τότε, ψάξτε την κι αγοράστε την σήμερα. 

Και μια και οι πάγοι της αδιαφορίας για την οδική ασφάλεια δεν λένε να λιώσουν ίσως θα πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την Σχεδία εκτός από έντυπο και σαν εναλλακτικό Μέσο Μετακίνησης που θα περιορίσει δραστικά τα τροχαία εγκλήματα. (Να μια εξαιρετική ιδέα για χρηματοδοτούμενα ευρωπαικά προγράμματα ή επιδότηση απο την Περιφέρεια ή όποιον άλλο.) shedia_cover_36                                                                          Για όσους/ες (κυρίως εκτος Αθήνας -Θεσσαλονίκης) δεν γνωρίζουν την Σχεδία αναδημοσιεύουμε το ενημερωτικό:

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΧΕΔΙΑ

Η «σχεδία» είναι το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου και μέλος του Διεθνούς Δικτύου Εφημερίδων Δρόμου (International Network of Street Papers-INSP), το οποίο απαριθμεί 122 περιοδικά δρόμου, σε 41 χώρες, με 14.000 άστεγους, άνεργους πωλητές και 6.000.000 διεθνώς αναγνώστες.

Η «σχεδία», όπως συμβαίνει με όλα τα περιοδικά δρόμου του κόσμου, δεν πωλείται στα συνήθη σημεία διάθεσης Τύπου, όπως περίπτερα, αλλά αποκλειστικά και μόνο στους δρόμους της πόλης από διαπιστευμένους πωλητές. Οι πωλητές προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικά πληθυσμιακές ομάδες: άστεγοι, άνεργοι και γενικώς άνθρωποι που αποδεδειγμένα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Από την τιμή πώλησης του περιοδικού (3,00 ευρώ), το 50% (δηλαδή το 1,50 ευρώ) πηγαίνει απευθείας στον ίδιο τον πωλητή. Αποτελεί μια ξεχωριστή ευκαιρία να εξασφαλίσουν ένα ελάχιστο, αξιοπρεπές εισόδημα, αλλά και μέσο απεγκλωβισμού από το φαύλο κύκλο της κοινωνικής απομόνωσης και του αποκλεισμού. Αποτελεί επίσης ένα επιπλέον κίνητρο να ξαναχτίσουν τις ζωές τους.

ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΣΧΕΔΙΑ

Η «σχεδία» δεν είναι επαιτεία. Οι πωλητές δεν επαιτούν, αλλά με αξιοπρέπεια πωλούν το περιοδικό για να εξασφαλίσουν ένα εισόδημα, το οποίο προηγουμένως οι ίδιοι έχουν αγοράσει. Κάθε πωλητής από τη στιγμή που ενταχθεί στο δίκτυο πωλητών της «σχεδίας» θα του δοθούν δωρεάν δέκα (10) αντίτυπα. Είναι το αρχικό του κεφάλαιο. Όταν πουλήσει αυτά τα δέκα αντίτυπα μπορεί να χρησιμοποιήσει το αρχικό κεφάλαιο για την αγορά άλλων, στο 50% της ονομαστικής τους αξίας (αξία εξωφύλλου). Με άλλα λόγια, ως πωλητής αγοράζει το περιοδικό 1,50 ευρώ και το πουλάει 3,00 ευρώ. Δεν είναι ελεημοσύνη. Ο ενδιαφερόμενος/αναγνώστης με τα 3,00 ευρώ αγοράζει ένα προϊόν, στην προκειμένη περίπτωση ένα αξιόλογο δημοσιογραφικό περιοδικό ποικίλης ύλης με σαφή κοινωνικό προσανατολισμό. Είναι ταυτοχρόνως και μια πράξη αλληλεγγύης.
Advertisements