Ετικέτες

Την Πέμπτη  25 Φεβρουαρίου στην εκπομπή ERTstudio3 με την Μαριλένα Κατσίμη και τον Σίλα Σεραφείμ προσκλήθηκαν και συμμετείχαν στην συζήτηση με θέμα Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του SOS Τροχαία Εγκληματα Γιώργος Κουβιδης και Φαίδων Καρυδάκης. Μετά από συζήτηση με τους υπεύθυνους της εκπομπής αποφασίστηκε κάθε Τετάρτη, σε συνεργασία με τον SOS Τ.Ε. ένα μέρος της να είναι αφιερωμένο στην οδική ασφάλεια και την υπεράσπιση των θυμάτων των τροχαίων. Ετσι στις 2 Φεβρουαρίου σε ζωντανή σύνδεση από την πεζογέφυρα  της οδου Κηφισίας που φτιάχτηκε μετά τον φόνο του 15χρονου Σόλωνα Καρυδάκη (όχι από το κράτος αλλά από την συλλογική δράση και χρηματοδότηση εθελοντών) μίλησε ο πατέρας του Σόλωνα και μελετητής της γέφυρας Φαίδων Καρυδάκης, ενώ στις  9 Μαρτίου σε συζήτηση με θέμα ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ συμμετείχαν εκτος  των Γ. Κουβίδη και Φ. Καρυδάκη, ο Νίκος Δαμασκόπουλος, νομικος σύμβουλος του συλλόγου μας και μέλος του Δ.Σ, του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας καθώς και ο Κ. Κοσμάτος, γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης.p1 - Αντίγραφο

Μετά από πέντε χρόνια δράσεων του SOS Τροχαία Εγκλήματα η για πρώτη φορά τηλεοπτική παρουσία του, όχι για μια ολιγόλεπτη δήλωση (που συνήθως κι αυτή περικόπτονταν) αλλά με μια σταθερότητα και ένα προγραμματισμό που θα επιτρέπει την αναλυτική έκθεση προβληματισμών, απόψεων και προτάσεων που θα οδηγήσουν στον δραστικό περιορισμό των τροχαίων συγκρούσεων και των θυμάτων τους  και θα οδηγεί στην δημιουργία  ενός  ασφαλέστερου  κυκλοφοριακού δικτύου για όλους  ταυτόχρονα με την προβολή όλων των ζητημάτων που αφορούν τα δικαιώματα των αναρίθμητων θυμάτων των τροχαίων μας γεμίζει με υποχρεώσεις.

Όπως είναι γνωστό, ο σύλλογος μας είναι μια συλλογικότητα που αποτελείται στη μεγάλη του πλειοψηφία από οικογένειες θυμάτων. Συμμετέχει επίσης ένας μικρός αριθμός ανθρώπων με αναπηρία και επίσης ένας μικρός αριθμός ανθρώπων χωρίς θύματα. Με βάση το καταστατικό του η πλειοψηφία σ όλα τα όργανα του αποτελείται από ανθρώπους που έχουν θύματα.

Δεν είμαστε, ούτε θέλουμε να γίνουμε ένας σύλλογος «ειδικών».

Δεν είμαστε, ούτε θέλουμε να γίνουμε ένας σύλλογος  «καταναλωτής» Ευρωπαικών ή άλλλων προγραμμάτων.

Δεν πιστεύουμε ότι η οδική ασφάλεια είναι έργο που θα υλοποιήσουν  ιδιωτικοί φορείς και δεν θέλουμε να δρούμε υποκαθιστώντας (ή μαλλον αντικαθιστώντας μια και αυτό απουσιάζει παντελώς) το κράτος.

Σκοπός μας είναι να ενεργοποιήσουμε την κοινωνία να απαιτήσει μια πολιτική για την οδική ασφάλεια. Οι χώρες που θέλησαν να περιορίσουν τα τροχαία εγκλήματα το έκαναν. Παντού όπου αυτό έγινε πραγματικότητα έγινε με μακροπρόθεσμες , πολύπλευρες, σταθερές κρατικές πολιτικές. Πουθενά δεν έγινε από ιδιωτικές οργανώσεις ή εξωθεσμικούς φωστήρες.

Η κυκλοφορία, οι  μετακίνησεις και οι μεταφορές είναι δημόσιες διαδικασίες που πραγματοποιούνται σε δημόσιους  χώρους, που  εποπτεύονται και ελέγχονται από τις δημόσιες αρχές. Το κράτος (σε όλα του τα επίπεδα, Κυβέρνηση, Περιφέρειες, Δήμοι) έχει όλη την ευθύνη γι αυτό που συμβαίνει στους δρόμους και δεν μπορεί ούτε να παριστάνει τον Ποντιο Πιλάτο, ούτε τον «αδιάφορο» ούτε να «εκχωρεί» το ζήτημα της οδικής ασφάλειας σε κάθε καλοπροαίρετο ή κακοπροαίερετο, σχετικό ή άσχετο ιδιωτικό φορέα.

Θέλουμε να αποτελέσουμε την φωνή των θυμάτων, αυτών που όπως λένε και οι Ιταλοί ομοιοπαθείς μας: «ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟΔΡΟΜΟ – ΑΓΝΟΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΠΟΔΟΠΑΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ» AIFVS

Μέσα από την δημόσια τηλεόραση θα προσπαθήσουμε να προβάλουμε αυτή την φωνή, προβάλοντας παράλληλα τις διεκδικήσεις και τα δικαιώματα των ευάλωτων χρηστών του οδικού δικτύου, Πεζών, Ποδηλατών,ΑμεΑ, προβάλλοντας θετικές πρωτοβουλίες  και ανθρώπους που σε τοπικό  ή εθνικό επίπεδο εδώ ή (κυρίως) άλλού μπόρεσαν να ανατρέψουν την κατάσταση.

Δεν είμαστε και δεν θέλουμε να γίνουμε τηλεοπτικές  περσόνες. Είμαστε άνθρωποι που έχουμε χάσει τα παιδιά μας, τους συντρόφους, τα αδέρφια μας, τους γονείς μας, τους φίλους μας. Και θέλουμε  να παραμείνουμε άνθρωποι, όσο ακόμα θα είμαστε μακριά απ αυτούς.

Αν και συ είσαι ένας/μια από μας, ενίσχυσε  με την συμμετοχή σου τον SOS Τ.Ε. Για να δημιουργήσουμε μια πραγματική πανελλαδική οργάνωση που θα αναγκάσει αυτούς που σήμερα εκφράζουν την λύπη τους (για την κατάσταση στην οποία μας έχουν φέρει) και την χαρά τους (για την αύξηση των πωλησεων των αυτοκινήτων), πως κανένας φόνος στην άσφαλτο δεν είναι πλέον ανεκτός.

Πανελλαδικός σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα

 Μπορείτε να δειτε την εκπομπή ERTstudio3 από Δευτέρα εως Παρασκευή από  13.00 εως 15.00  από την τηλεόραση της ΕΡΤ-1.

Τα θέματα για τα ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ θα παρουσιάζονται κάθε Τετάρτη γυρω στις 14.00

  ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ:  ο Λευτέρης Μιχελάκης, εκπαιδευτής οδήγησης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του πανελλαδικού συλλόγου SOS Τροχαία Εγκλήματα και γραμματέας του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδήγησης  και Κυκλοφοριακής Αγωγής, σε σύνδεση με το Ηράκλειο Κρήτης.

Θέμα: Εκπαίδευση Οδηγων & Οδική Ασφάλεια

  ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ: η  Ήλια Ιατρού, μέλος  του πανελλαδικού συλλόγου SOS Τροχαία Εγκλήματα,  από τις επικεφαλης της κίνησης «Μαμάδες στο Δρόμο».

Blog: http://mamastodromo.blogspot.gr/

Μπορείτε να δειτε βίντεο με όλες τις σχετικές εκπομπές από τις σελίδες στο facebook                ERTstudio3  και  SOS Road Crimes

Advertisements