Ετικέτες

Με 243 πανομοιότυπες αποφάσεις τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2016 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, κατόπιν εισηγήσεως του Αντιδημάρχου Οικονομικών κου Γ. Μπρούλια ακύρωσε πρόστιμα συνολικού ύψους μεγαλύτερου των 228.000 που είχαν επιβληθει από τις υπηρεσίες του Δήμου σε ισάριθμους παραβάτες του νόμου για την Υπαίθρια διαφήμιση Ν. 2946/2001.

 Όπως αποκάλυψε η Εφημερίδα των Συντακτών στις 12 Φεβρουαρίου 2016 (ΕΔΩ) «μια ειδική διάταξη (άρ. 75) μεταγενέστερου νόμου (4257/2014) χάρισε δύο ολόκληρα χρόνια περιθώριο «συμμόρφωσης» στον κάθε διαπιστωμένο μέχρι τότε παραβάτη και συγκεκριμένα μέχρι τον Απρίλη του 2016, ενώ μέχρι τότε δεν υποχρεώνεται να πληρώσει το πρόστιμο… Οχι μόνο αμνηστεύτηκαν δηλαδή οι παρανομίες, αλλά στην ουσία πετάχτηκαν στο καλάθι των αχρήστων όλοι οι έλεγχοι που είχαν διενεργηθεί μέχρι τότε.».

Είναι εντυπωσιακή η δύναμη του κύκλου της παράνομης υπαίθριας διαφήμισης που πετυχαίνει ακόμα (εν ετει 2014) να πετυχαίνει χαριστικές/αμνηστευτικές ρυθμίσεις, οι οποίες μάλιστα συμπεριλαμβάνονται σε άσχετα νομοσχέδια.

Βέβαια δεν είδαμε και κανένα  Δήμο να διαμαρτυρηθεί γι αυτή την ρύθμιση που εκτος από την νομιμοποίηση των παρανομιών αφαίρεσε σημαντικούς πόρους από τους Δήμους ενώ αχρήστευσε εκ των υστέρων εργασία πάρα πολλών ημερών που είχαν πραγματοποιήσει σε όλους τους Δήμους της χώρας εκατοντάδες υπάλληλοι, πολλοί από τους οποίους συκοφαντήθηκαν ως αργόμισθοι και αρκετοί απολύθηκαν με τον ίδιο νόμο…

Οχι μόνο δεν υπήρξαν διαμαρτυρίες αλλά αντιθέτως πολλοί Δήμοι, του Δήμου της Αθήνας πρωτοστατούντος επεξέτειναν την αμνήστευση και εκεί που ο νόμος ρητά απέκλειε, δηλαδή στις παράνομες διαφημίσεις στις ταράτσες οικοδομών.

Εχουμε αναφερθεί απανειλημένα στην κατασταση που επικρατει στην οδο Αχιλλλέως (τερμα Λεωφόρου Αθηνών) με την οικοδομή που ορίζει διαφημιστικά το καναλι Ε και εποπτεύει ο Δημος Αθηναιων. Από τις αρχες Οκτώβρη η Τροχαία έχει υποβάλει μηνύσεις και εχι καλεσει Δημο και Αποκεντρωμένη Διοίκηση να επιβαλουν προστιμα και να κατεβασουντις πινακίδες. Απάντηση καμιά.

Στις 19 Οκτωβρίου 2015 σε συνάντηση μας με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κο Καφετζόπουλο αυτος αναγνώρισε οτι οι πινακίδες είναι παράνομες και υποσχέθηκε ότι ο Δημος θα τις κατεβασει «τωρα που έχει το μηχανισμο» χωρις να δεσμευτεί χρονικά για το πότε…

Τέσσερις μήνες μετά οι πινακίδες όχι μόνο παραμένουν στην θέση τους αλλα ανανεώνονται κιόλας…

Στις 7 Φεβρουαρίου 2015 ένας πολίτης κατάγγειλε επώνυμα στο Δήμο της Αθήνας (1595/θέση 5   Α.Π.:168202/7/Φεβρουαρίου 2015) την κατάσταση που επικρατεί με τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες στο προαναφερθέν κτίριο. Ενας χρόνος πέρασε από την καταγγελία και απάντηση δεν υπήρξε. Στις τακτικές κάθε μήνα επικοινωνίες του έπαιρνε μόνιμα την απάντηση: «μην ανησυχείτε η υπόθεση σας παρακολουθείται». Κάποια στιγμή αποφάσισε να ρθει σε επαφή μαζί μας μηπως θα μπορουσαμε να βοηθήσουμε. Βρεθήκαμε και επισκεφτήκαμε μαζι τον κο Καφετζόπουλο όπου μας παρασχέθηκε η διαβεβαίωση ότι τα πάντα θα τακτοποιηθούν σ ένα αόριστο μέλλον. Ο άνθρωπος που είχε κάνει την αίτηση ήταν ο ηθοποιός Μηνάς Χατζησάββας.

Λιγο καιρό μετά ο Μηνάς έφυγε.

Οι πινακίδες εξακολουθούν να παραμένουν πάντα στην θέση τους. Όπως και ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Βιώσιμης Κινητικότητας.

Οι αλλεπάλληλες δικαστικές καταδίκες πρώην αυτοδιοικητικών στελεχών το τελευταίο διάστημα, για τους φόνους που προκλήθηκαν από πράξεις και παραλήψεις τους φαίνεται πως καμιά συμβολή δεν έχουν στο να σταματήσουν οι εν ενεργεία άρχοντες να κάνουν ότι δεν βλέπουν τις ΦΟΝΙΚΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ. Πρέπει  να βρούμε άλλους τρόπούς για να τους σταματήσουμε.DEC 15B

Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου στις 6.30μμ στα γραφεία του SOS Τροχαία Εγκλήματα – Πατησίων 48 θα προβληθεί το ντοκυμαντέρ του Μανώλη Ανδριωτάκη ΠΡΟΣΟΧΗ ΦΟΝΙΚΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ και θα ακολουθήσει συζήτηση. Θα παραστεί ο δημιουργός της ταινίας και οικογένειες θυμάτων της παράνομης υπαίθριας διαφήμισεις. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

 

 

 

Advertisements