Ετικέτες

Πάρκο ή ΠάρκινγκΗ πρώτη αντανακλαστική και αυτόματη αντίδραση της δημοτικής αρχής Καμίνη, στις διαμαρτυρίες των κατοίκων για την καταστροφή του πάρκου Ρουφ, ήταν: “Έλα μωρέ, τριάντα άνθρωποι διαμαρτύρονται”.

Αν και ο αριθμός όσων συγκεντρώθηκαν επι τόπου και απομάκρυναν την παράνομη περίφραξη ξεπερνούσε κατά πάρα πάρα πολύ τους 30, είναι αλήθεια ότι ο αριθμός των ανθρώπων που αντιδρούν στις αποφάσεις των εκάστοτε αρχών (δημοτικών, περιφερειακών, κυβερνητικών, δικαστικών) είναι πάντα μικρότερος από το σύνολο των ανθρώπων που όντως διαφωνούν.

“30 άνθρωποι” κινητοποιούνται και διαμαρτύρονται για την καταστροφή ενός πάρκου

“30 άνθρωποι” κινητοποιούνται και διαμαρτύρονται για την καταστροφή ενός παρθένου δάσους

“30 άνθρωποι” κινητοποιούνται και διαμαρτύρονται για την τροχαία εγκληματικότητα

“30 άνθρωποι” κινητοποιούνται και διαμαρτύρονται για την εκπαίδευση της αμάθειας

“30 άνθρωποι” κινητοποιούνται και διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό, το φορολογικό, κλπ

Το επιχείρημα της εκάστοτε αρχής ότι οι αντιδράσεις είναι μικρές, συνοδεύεται επίσης από το κατηγόρημα ότι είναι κατευθυνόμενες και ότι εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Με αυτή την κουτοπονηριά πετιέται, μονίμως, το μπαλάκι στους διαμαρτυρόμενους να αποδείξουν είτε ότι είναι περισσότεροι από τριάντα, είτε ότι δεν κατευθύνονται από “ιδεοληψίες” και “λαϊκισμό” (καθόλου τυχαίες λέξεις) και δεν αποβλέπουν σε προσωπικά ή μικροπολιτικά συμφέροντα. Κι έτσι το αίτημα της διαμαρτυρίας πάει στα αζήτητα και στα ασυζήτητα.

Ε λοιπόν όχι, κύριοι “άρχοντες”. Είτε είστε δήμαρχοι, περιφερειάρχες, υπουργοί ή βουλευτές, η εξουσιαστική σας αρχή νομιμοποιείται στη βάση ότι η εξουσία σας παρέχεται για να φροντίζετε ώστε να ικανοποιούνται οι συνθήκες με τις οποίες θα καλύπτει η κοινωνία, που σας εξέλεξε, τις ανάγκες της. Και όχι, οι ανάγκες της κοινωνίας δεν είναι ούτε μόνο, ούτε πρωτίστως οικονομικές. Τελεία.

Για να νομιμοποιούνται λοιπόν οι αποφάσεις σας:

Πριν μας πείτε ότι είναι πολύ λίγοι εκείνοι οι 30 που προβάλλουν την ανάγκη των κατοίκων να λιάζονται και να παίζουν ελεύθερα στο πάρκο του Ρουφ, θα πρέπει εσείς να μας δείξετε ότι είναι 31 εκείνοι που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη το πάρκινγκ στη θέση του πάρκου.

Πριν μας πείτε ότι είναι πολύ λίγοι εκείνοι που προβάλλουν την ανάγκη της κοινωνίας για ασφαλείς μετακινήσεις στους δρόμους, ανεξάρτητα από το μέσο μεταφοράς, διεκδικώντας τα 30 χιλιόμετρα ως μέγιστο όριο ταχύτητας εντός κατοικημένων περιοχών, θα πρέπει εσείς να μας δείξετε ότι είναι περισσότεροι εκείνοι που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη το να κυκλοφορούν με εγωισμό, ναρκισσισμό και περισσότερη αδρεναλίνη.

Πριν μας πείτε ότι είναι πολύ λίγοι εκείνοι που προβάλλουν την ανάγκη της κοινωνίας να ζει με αξιοπρέπεια και ανθρωπιά, θα πρέπει εσείς να μας δείξετε ότι είναι περισσότεροι εκείνοι που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη να ζουν με πολύ παραπάνω χρήματα απ’όσα πράγματι χρειάζονται για να ζήσουν.

Τέλος πριν μας πείτε ότι οι διαμαρτυρόμενοι εξυπηρετούν συγκεκριμένα προσωπικά ή σκοτεινά συμφέροντα, δείξτε μας εσείς ότι οι επιλογές και οι αποφάσεις σας δεν ενισχύουν τη δύναμη και τον πλούτο εκείνων που πραγματικά κερδίζουν από αυτές (τις επιλογές και αποφάσεις σας).

Μέχρι τότε, κυρία δημοτική αρχή, και μόνο ένας να διαμαρτύρεται για την καταστροφή του πάρκου του Ρουφ, προβάλλοντας την ανάγκη της κοινωνίας να κοινωνικοποιείται σε ελεύθερους ανοιχτούς χώρους, θα είναι υπεραρκετός. Και εσείς εκ της θέσεώς σας θα είστε υποχρεωμένη να ικανοποιήσετε αυτή την κοινωνική ανάγκη που προβάλλει ο έστω και ένας.

Διαφορετικά, θα έχουν δίκιο όσοι λένε ότι σαν άρχουσα αρχή, δεν κάνετε τίποτα περισσότερο από το να προωθείτε τον δημόσιο πλούτο (και τα ΕΣΠΑ λεφτά φορολογούμενων είναι) σε συγκεκριμένες ιδιωτικές τσέπες. Και αυτοί δεν είναι απλώς παραπάνω από τριάντα, είναι πολύ περισσότεροι ακόμα κι απ’όσους μπορείτε να φανταστείτε.

Θ.Π.

Υ.Γ.1  Η δεύτερη, επίσης προβλέψιμη αντίδραση της δημοτικής αρχής, (στο πνεύμα της γενικότερης ΤΙΝΑ – δηλαδή λόγω έλλειψης εναλλακτικής ή αλλιώς, λόγω αναγκαίου κακού) ήταν: “Μα καλά δεν θέλετε το κολυμβητήριο;”.

Επειδή με αυτή την επίσης κουτοπονηράδα εννοούν ότι η ανακατασκευή του πληγμένου από το σεισμό κολυμβητήριο (που φυσικά και θέλουν οι κάτοικοι), πάει πακέτο με την καταστροφή μιας παιδικής χαράς, ενός πάρκου, ενός γηπέδου μπάσκετ και ενός γηπέδου τέννις, για να γίνει το πάρκινγκ, και επειδή, επιπλέον θεωρούν το deal τουλάχιστον αμοιβαία επωφελές, ας αναλογιστούμε κάτι αντίστοιχο, όχι για άλλο λόγο, αλλά απλώς επειδή η ΤΙΝΑ φαίνεται να είναι η μόνη λογική που κατανοούν και αποδέχονται οι κυβερνώντες:

Η κατασκευή πάρκινγκ στη θέση της παιδικής χαράς, του πάρκου και των 2 γηπέδων, να πήγαινε πακέτο με μονίμως αναρτημένες γιγαντοαφίσες από τον ίδιο το δήμο, όπου κάτω από υπερμεγέθεις φωτογραφίες του δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων που συμφώνησαν, θα έγραφε: “Το έργο κατασκευάστηκε με την υπογραφή των παραπάνω εκλεγμένων αντιπροσώπων,  για να εξυπηρετηθούν τα ιδιωτικά νυχτομάγαζα της οδού Πειραιώς που έως τότε λειτουργούσαν παρανόμως, εφόσον χρησιμοποιούσαν σαν πάρκινγκ, με την ανοχή του δήμου, τα πεζοδρόμια και τις νησίδες των δρόμων”. Και αν διαμαρτύρονταν, θα τους αποστόμωνε η ερώτηση: “Μα καλά δε θέλετε να έχει έσοδα ο δήμος από το πάρκινγκ;”

Υ.Γ.2  Ποδηλατοπορεία για τη διάσωση του πάρκου στο Ρουφ 

Απο ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ: 7 χρόνια μετά τα γεγονότα στα πάρκα Ναυαρίνου κ Ζωοδόχου Πηγής και Κύπρου κ Πατησίων, είχαμε την εντύπωση ότι η λογική που θέλει τους ελάχιστους χώρους πρασίνου να μετατρέπονται σε πάρκινγκ είχε ηττηθεί. Η δημοτική αρχή του Δήμου Αθηναίων έχει διαφορετική άποψη.
Γι αυτό και το ερχόμενο Σάββατο ξεκινάμε από το εμβληματικό πάρκο Ναυαρίνου ώστε να ενωθούμε με τους κάτοικους του Ρουφ στον αγώνα τους για τη διάσωση του πάρκου τους.    Αναχώρηση αυστηρά στις 12:00

Υπογράψτε το ψήφισμα διαμαρτυρίας που ήδη έχουν υπογράψει εκατοντάδες δημότες: ΕΔΩ

Ρουφ αφισα - Αντίγραφο

 

 

Advertisements