Ετικέτες

?

Την Τρίτη 26 Ιανουαρίου δύο άνθρωποι συνελήφθησαν σε σχέση με το τροχαίο συμβάν και την εγκατάλειψη θύματος  κατά το οποίο ένας ύποπτος με  κλεμμένο αυτοκίνητο κτύπησε έναν πεζό και τον πέταξε στο αέρα. Ο 53 χρονος άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά καθώς  διέσχιζε το Montague Place στην περιοχή Kemptown του Brighton. αφού χτυπήθηκε από ένα Fiat 500 την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου στις 15:40.

Η Τροχαία που είχε εντοπίσει το αυτοκίνητο αλλα αγνοούσε την ταυτότητα του οδηγού είχε δημοσιοποιήσει σκηνές από το συμβάν, στις οποίες  το ΙΧ χτυπάει και εκτινάσσει το θύμα ενω σοκαρισμένοι μάρτυρες στέκονται  δίπλα αδυνατώντας να πιστέψουν τι συνέβει την ώρα που το θύμα κείτεται ξαπλωμένο ακίνητο στο δρόμο.

Ενας άνδρας 31 ετών  από το Brighton συνελήφθη   ενώ προσπαθούσε να κρυφτεί  σε μια στέγη στο Donald Hall Road στο παραθαλάσσιο μέρος της πόλης, και τέθηκε υπό κράτηση ως ύποπτος επικίνδυνης οδήγησης, πρόκλησης σοβαρού τραυματισμού, προσπάθειας να παραπλανήσει την δικαιοσύνη και κλοπή οχήματος. Μια  56 χρονη γυναίκα, επίσης από την πόλη, συνελήφθη  ως ύποπτη προσπάθειας παραπλάνησης της δικαιοσύνης.

Και οι δύο είναι υπό κράτηση.

Η Τροχαία απευθύνει έκκληση στους μάρτυρες να προσέλθουν για να καταθέσουν.

Ο εκπρόσωπος της Τροχαίας Dan Pitcher είπε:

«Ευχαριστούμε τον κάθε ένα που υποστήριξε την έρευνα μας για το τροχαίο με εγκατάλειψη της 14ης Ιανουαρίου   παρακολουθώντας ή μοιράζοντας το βίντεο.Εξακολουθούμε να καλούμε να ερθουν να καταθέσουν οι αυτόπτες μάρτυρες οδηγοί τεσσάρων οχημάτων που βρισκονταν στην περιοχή τους οποίους καλέσαμε από την πρώτη στιγμή και που τώρα πιστεύουμε ότι τους έχουμε ταυτοποιήσει.

Γνωρίζουμε ότι το βίντεο ήταν πολύ σοκαριστικό αλλα το παρακολούθησαν  πάνω από 3.000.000 άνθρωποι, και είχε 16.000 σχόλια ενώ 300 άνθρωποι επανέλαβαν το κάλεσμα μας στο Twitter.

Μεταβιβάσαμε όλες τι ευχές των ανθρώπων από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο θύμα που είναι ευγνώμων για την υποστήριξη».

Δείτε το βίντεο:

ΠΗΓΗ: http://www.sussex.police.uk/

Μικρό/πικρό σχόλιο:

Να θυμήσουμε εδώ πως σ όλες τις περιπτώσεις οι δράστες τροχαίων εγκλημάτων με εγκατάλειψη που αφορούσαν μέλη οκογενειών του συλλόγου μας (και φυσικά όχι μόνον αυτοί) όταν συνελήφθησαν αφέθηκαν ελεύθεροι από τους αρμόδιους εισαγγελείς και τους δόθηκε και η άδεια οδήγησης τους. Σε κανένα δεν αποδόθηκε κατηγορία όπως αυτή στην Αγγλία για προσπάθεια παραπλάνησης της Δικαιοσύνης.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τις περιπτώσεις των:

Ian Hibell, ποδηλάτης 2008, φόνος και εγκατάλειψη από ΙΧ. Ο δράστης συνελήφθη την επόμενη ενώ έπινε καφε στην Κηφισια. Η υπόθεση ουδέποτε εκδικάστηκε.

Σόλων Καρυδάκης, πεζός 2009, φόνος και εγκατάλειψη. Ο δράστης παρουσιάστηκε μετά την παρέλευση του αυτοφώρου. Η υπόθεση δεν έχει εκδικαστεί πρωτόδικα ακόμα (7ος χρόνος…)

Επτάχρονα Δίδυμα Maciorowski και η μητέρα τους, πεζοί 2012, βαρύτατοι ταρυματισμοί και εγκατάλειψη από οδηγο μηχανής χωρις άδεια οδήγησης και ασφάλεια. Ο δράστης συνελήφθη σπίτι του. Η υπόθεση δεν εχει εκδικαστεί πρωτοδικα (4ος χρόνος)

Γιώργος Ζήσης, ποδηλάτης, Γιάννενα 2013, φόνος και εγκατάλειψη από ΙΧ. Ο δράστης συνελήφθη πολλές ημέρες μετά το συμβάν από συστηματικη προσπάθεια της Τροχαίας, προσήχθη στον εισαγγελέα και φυσικά αφέθηκε ελεύθερος και με την αδεια οδήγησης του. Το πρωτόδικο φυσικά και δεν έχει γίνει. Βρισκόμαστε μόλις στον τρίτο χρόνο…

Δείτε ΕΔΩ μια παλιότερη ανάρτηση μας για την Διαφήμιση του FIAT 500: «Και πότε πατάς λίγο φρένο; Πάντα την τελευταία στιγμή»

Δείτε ΕΔΩ την ανάρτηση μας «Τα  τομάρια οδηγάνε ακόμα..Τροχαίο και εγκατάλειψη»

Advertisements