Ετικέτες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Eξίμιση χρόνια μετά το φόνο του  21χρονου Αποστόλη Μολυβιάτη σε παράνομη διαφημιστική πινακίδα που είχε τοποθετηθεί σε νησίδα  στη Λ. Κηφισίας τον Αύγουστο του 2009, μετά από τρεις αναβολές, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών καταδίκασε σήμερα 20 Ιανουαρίου 2016 ως υπεύθυνους για  ανθρωποκτονία από αμέλεια τον πρώην Δήμαρχο Χαλανδρίου Γρηγόρη  Ζαφειρόπουλο και τον πρώην πρόεδρο της διαφημιστικής εταιρείας «Master Media system»  Α. Ανδριόπουλο,  ενώ θεώρησε ότι όσον αφορά στον κατηγορούμενο  Κ. Ζανιδάκη της δημοτικής επιχείρησης Χαλανδρίου «ΦΛΥΑ» το αδίκημα έχει παραγραφεί…

Στον Γ. Ζαφειρόπουλο επεβλήθη ποινή φυλάκισης 10μηνών με τριετή αναστολή (αναγνώριση ελαφρυντικού προτέρου εντίμου βίου) και στον Α. Ανδριανόπουλο εξαγοράσιμη ποινη φυλάκισης δύο χρόνων.

Μετά τις νέες καταδίκες μεγαλώνει ο κατάλογος δημοτικών αρχόντων και υπευθύνων εταιριών που καταδικάστηκαν γιατι χαρη στις πράξεις και τις παραλείψεις τους οι φονικές παράνομες πινακίδες σκότωσαν νέους ανθρώπους αποσπώντας τους την προσοχή κατά την οδήγηση και λειτουργώντας σαν λαιμητόμοι στημένες σε πεζοδρόμια και νησίδες.

Υπενθυμίζουμε ότι:

-Για  τον φόνο του 22χρονου Αντώνη Κυριακόπουλου (2008) από πρόσκρουση του αυτοκινήτου του σε παράνομη διαφημιστική πινακίδα στη Λ. Ποσειδώνος καταδικάστηκαν πρωτόδικα οι: Χαρ. Μανιάτης, τότε Γ. Γραμματέας Περιφέρειας Αττικής, σε φυλάκιση 2 ετών και 5 μηνών. Ανδρέας Ευθυμίου, σήμερα Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου,τότε αντιδήμαρχος Μοσχάτου σε φυλάκιση 2 ετών και 5 μηνώνΓ. Λιάπης, υπεύθυνος της διαφημιστικής Master Outdoor σε φυλάκιση 3 ετών και 5 μηνών.

– Για τον φόνο του 21χρονου Παναγιώτη Καραλή  (2007) ο πρώην Δήμαρχος Γαλατσίου  Κ. Τσίρος  καταδικάστηκε τελεσίδικα σε φυλάκιση δέκα μηνών (Εφετείο Αθηνών).

– Για το φόνο του 25χρονου Γιάννη Σταυρουλάκη  (2005) ο πρώην Δήμαρχος Αμαρουσίου – Π. Τζανίκος  καταδικάστηκε τελεσίδικα σε φυλάκιση δέκα μηνών (Εφετείο Αθηνών)

Μια σειρά από δίκες άλλων δημάρχων αναμένεται να προσδιοριστούν και να διεξαχθούν με την αργόσυρτη βασανιστική για τις οικογένειες των θυμάτων διαδικασία.

Ενώ αρκετοί δήμαρχοι εξακολουθουν πάντα να αδιαφορούν και να καλύπτουν την μαφία της παράνομης υπαίθριας διαφήμισης.

Είναι προφανές πως ποινές μερικών μηνών με αναστολή για φόνο δεν πρόκειται ούτε να συνετίσουν ούτε να αποτρέψουν  κανένα από το να το επαναλάβει (στους εκλεγμένους δεν επιβάλεται καν στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων!), ενώ ποινές που εξαγοράζονται με μερικές χιλιάδες ευρω από τις παρανομούσες εταιρείες αποτελούν μηδαμινό ποσοστό των κερδών τους.

Ωστόσο το στίγμα της ηθικής καταδίκης θα παραμένει διαρκές για όλους τους εμπλεκόμενους σ αυτούς τους φόνους ακόμα και αν αυτό δεν απασχολεί τους ίδιους.

Για πάντα το πρόσωπο τους θα παραμένει σημαδεμένο από το αίμα των θυμάτων τους.

Αθήνα 20/1/2016

Πανελλαδικός σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα 

 Περισσότερα για την υπόθεση του φόνου του Αποστόλη: ΕΔΩ

Ο καταδικασθείςς τ. δήμαρχος διαφημιζόμενος σς παράνομη διαφημιστική πινακίδα

Ο καταδικασθείςς τ. δήμαρχος Χαλανδρίου διαφημιζόμενος αυτοπροσώπως σε παράνομη διαφημιστική πινακίδα

Advertisements