Ετικέτες

Στις 20 Νοεμβρίου 2014 στη Σάμο, ένας 34χρονος πατέρας τεσσάρων ανηλίκων παιδιών έχασε την ζωή του μετά απο τροχαίο και αφού χρειάστηκε μιάμιση ώρα για να φτάσει ασθενοφόρο (απόσταση απο το νοσοκομείο 20km) για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο. Για την υπόθεση αυτή παραιτήθηκε για λίγες ώρες ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ και πολιτευτής της ΝΔ μέχρι ότου ο τότε υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης τον διαβεβαιώσει ότι απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του…(ΕΔΩ). 

Σε σχετική μας ανάρτηση στις 24 Νοεμβρίου 2014 (ΕΔΩ) σημειώναμε ανάμεσα σε άλλα: «Οσο για τον άδικα χαμένο 34χρονο η πολυμελής οικογένεια του δυστυχώς θα πρέπει να προετοιμαστεί για την δεύτερη πράξη του δράματος: την συστηματική προσπάθεια του κράτους να μεταθέσει όσο μπορεί αργότερα και να περιορίσει όσο μπορεί το ύψος της όποιας αποζημίωσης θα τους επιδικαστεί. Θα εξαντληθεί απο τη μερια του κάθε δικαστικό περιθώριο ώστε να καταλάβουν καλά οι άνθρωποι με την τραγική αυτή μοίρα πως δεν ειναι μονο το ΕΚΑΒ το πρόβλημα.»

Δυστυχώς δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών στις 30 Δεκεμβρίου 2015 μας ενημερώνει για την δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει η  οικογένεια ένα χρόνο μετά το συμβάν:

Πολύτεκνη μητέρα σε απόγνωση

της Μαργαρίτα Ικαρίου

«Εχασε τον σύντροφό της σε τροχαίο δυστύχημα πριν από ένα χρόνο. Αιμόφυρτος και αβοήθητος έμεινε ο άτυχος 35χρονος επί μία ώρα στο οδόστρωμα, ελλείψει δεύτερου ασθενοφόρου στη Σάμο.

Σήμερα, η μάνα τεσσάρων παιδιών ηλικίας δύο, επτά, εννέα και έντεκα ετών, αγωνίζεται να τα μεγαλώσει με ένα πολυτεκνικό επίδομα της τάξεως των 250 ευρώ ανά τρίμηνο και χωρίς άλλους πόρους.

Εχει υποβάλει από τα τέλη του 2014 τα δικαιολογητικά για τη σύνταξη του συζύγου της, αλλά μέχρι στιγμής η αρμόδια υπηρεσία ΙΚΑ Πειραιά δεν έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία.

Στις 2 Δεκεμβρίου εκδόθηκε ένταλμα διακοπής ηλεκτροδότησης της οικίας της, πράγμα που προκάλεσε την ευαισθητοποίηση της σαμιακής κοινωνίας, προκειμένου η οικογένεια να μη μείνει χωρίς ρεύμα μέσα στην εορταστική περίοδο.

Ανθρωποι χαμηλού κυρίως εισοδήματος, ώς και άνεργοι, που πρόσφεραν το πενιχρό μηνιαίο τους επίδομα ΟΑΕΔ, κατάφεραν να συγκεντρώσουν ποσό 500 ευρώ και να το καταθέσουν σήμερα, προπαραμονή Πρωτοχρονιάς, στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στη Σάμο, προκειμένου να μην προχωρήσει η διαδικασία διακοπής ηλεκτροδότησης.»

Έκκληση του SOS Τροχαία Εγκλήματα.

Ο SOS Τροχαία Εγκλήματα θα παρέμβει άμεσα τόσο τις υπηρεσίες του ΙΚΑ όσο και στους πολιτικά προιστάμενους τους για την άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών και την απόδοση της σύνταξης στην οικογένεια του θύματος. Παράλληλα καλεί κάθε έναν που έχει την δυνατότητα να βοηθήσει την οικογένεια να επικοινωνήσει με τον σύλλογο μας στο soste.gr@gmail.com.

 

Advertisements