Ετικέτες

Την Κυριακή το πρωί στη Ρόδο η 30χρονη πεζή Χαρά Σσρούκου, απο το Ηράκλειο Κρήτης, χτυπήθηκε και εγκαταλείφθηκε απο οδηγό ΙΧ. Λίγες ώρες μετά η Χαρά εξέπνευσε στο τοπικό νοσοκομείο και ο δράστης συνελήφθη απο την αστυναμία.

Ο δράστης οδηγός, 19 χρονων, τα στοιχεία του οποίου δεν δημοσιοποιούνται  απο τις Αρχές και τα ΜΜΕ λογω σεβασμού στην περι προσωπικών δεδομένων νομοθεσία «ισχυρίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν κατάλαβε ότι χτύπησε κάποιο άτομο στο συγκεκριμένο σημείο»

Ο δράστης την Δευτέρα το μεσημέρι προσήχθη στην εισαγγελέα «η οποία άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και εγκατάλειψη θύματος τροχαίου ατυχήματος, δίνοντας έτσι εντολή να αφεθεί ελεύθερος» (Αναλυτικά: ΕΔΩ)

Είναι η πολλοστή φορά που επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία να φονεύεται και να εγκαταλείπεται ένας άνθρωπος και ο δράστης να αφήνεται αμέσως ελεύθερος και να κατηγορείται για ανθρωποκτονία απο…αμέλεια. Σε όλες τις περιπτώσεις βέβαια οι αρχές δεν παραλείπουν να τους παραδώσουν και την άδεια οδήγησης. Ισως στην συγκεκριμένη αυτό να μην έγινε γιατί στον «αμελή» ανιχνεύτηκε (τρεις ώρες μετα το φόνο όταν και συνελήφθη) ποσότητα αλκοόλ στο αίμα που συνεπάγεται την άμεση εξάμηνη αφαίρεση αδείας οδήγησης και πινακίδων. Εκτός κι αν έπεισε την κα Εισαγγελέα ότι μέθυσε μετά το συμβάν που δεν αντελήφθη….

Η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.- Ρόδου σχολιάζει: «Δολοφόνος εξ αμελείας στην άσφαλτο…. Δεν είδα.. είπε κατά την απολογία του… Αόρατη η πεζή Χαρά…. δεν την είδε…. εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα ..ανέβηκε στο πεζοδρόμιο συνέχισε.. την πορεία του… δεν είδε…υπό την επήρεια αλκοόλ 1,43gr /l εκπνεόμενου αέρα…εγκατάλειψε στο δρόμο μια ανθρώπινη ζωή…τη Χαρά.. άλλωστε δεν την είδε..πόσο αόρατη ήσουν Χαρά.. . Ο ποινικός κώδικας προβλέπει σχετικά… για την εγκαταλείψει τροχαίου θύματος…..Είμαστε μια χώρα πού σέβεται απόλυτα τα δικαιώματα του δολοφόνου εξ αμελείας και την ιερότητα του φόνου όταν αυτός συμβεί στο δρόμο.»

Δεν την είδε λοιπόν την Χαρά ο δράστης. Αλλά μήπως την είδε η Εισαγγελέας;

Αν και δεν δημοσιεύουμε ποτέ φωτογραφίες θυμάτων που δεν μας έχουν δοθεί απο τις οικογένειες τους αυτή τη φορά θα το κάνουμε, όχι επειδή φωτογραφίες της κυκλοφορούν ήδη στα τοπικά ΜΜΕ αλλά κυρίως γιατί πρέπει να την δουν επιτέλους ο Δράστης και η Εισαγγελέας. Ποιος ξέρει ίσως στο πρόσωπο της να αναγνωρίσουν τον υπεύθυνο κάποιου αδικήματος.

Εξάλλου και μόνο το να σε λένε Χαρά στις γκρίζες μέρες που ζούμε μάλλον αποτελεί αδίκημα. Η αδικοχαμένη Χαρά Σαρούκου, 31 μόλις ετών που έφυγε από τη ζωή τόσο άδικα το πρωί της Κυριακής, πηγαίνοντας στην δουλειά της