Ετικέτες

Όπως κάθε χρόνο και στη χώρα μας όπου το πρόβλημα του θανάτου και του σοβαρού τραυματισμού από τροχαίες συγκρούσεις παραμένει οξύτατο θα πραγματοποιηθούν αρκετές εκδηλώσεις σε διάφορες πόλεις για να τιμηθεί η Μνήμη των θυμάτων. Παντού στον κόσμο θα πραγματοποιηθούν ανάλογες εκδηλώσεις (αναλυτικά: ΕΔΩ)

Δυστυχώς 20 χρόνια μετά από το ξεκίνημα αυτών των εκδηλώσεων απο τις οργανώσεις των θυμάτων (Road Peace στην Αγγλία – FEVR σ ολόκληρη την Ευρωπη) και δέκα χρόνια μετά την επίσημη αναγνώριση της Ημέρας Μνήμης απο τον ΟΗΕ (2005) οι θάνατοι και οι τραυματισμοί απο τροχαίες συγκρούσεις αντι να μειώνονται αυξάνονται.

Η χώρα μας βέβαια εξακολουθεί πάντα να καταλαμβάνει μια απο τις υψηλότερες θέσεις πανευρωπαικα σε θανάτους και τραυματισμούς απο τροχαία ενω έξαρση παρουσιάζει το φαινόμενο της εγκατάλειψης των θυμάτων…ΒΑΣΙΛΗΣ

Υπάρχουν πάνω από χίλιοι λόγοι για να συμμετάσχουμε μαζικά στις εκδηλώσεις. Είναι τα Πρόσωπα των πάνω από χιλίων νεκρών που κάθε χρόνο σφαγιάζονται στο ελληνικό οδικό δίκτυο. Μπορούμε να το σταματήσουμε!

ΑΘΗΝΑ

Ανοικτή εκδήλωση Μνήμης στις 13.00 στην Πλατεία Συντάγματος

οργανώνει ο SOS Τροχαία Εγκλήματα

Συνέντευξη τύπου στις 14.00 με επικέντρωση στο θέμα Τροχαία και Δικαιοσύνη. Εχουν προσκληθεί το ΕΚΑΒ και η Τροχαία.

Καλούμε τις οικογένειες θυμάτων να ρθουν να ενώσουμε και να κανουμε πιο δυνατή την φωνή μας.

Οσοι επιθυμούν μπορούν να φέρουν μια φωτογραφία του ανθρώπου που έχασαν μαζι με ένα μικρό κέιμενο. Επίσης όσοι θέλουν μπορούν φέρουν ένα ζευγάρι παπούτσια για να μην ξεχνάμε τα βήματα τους πάνω σ αυτή τη Γη και αυτό το μοιραίο βήμα που δεν έγινε.

 

Ποδηλατοπορεία: οι Ποδηλάτ/ισσ/ες διοργανώνουν ποδηλατοπορεία Μνήμης. Προσυγκέντρωση 13.00 στο Πεδίο του Άρεως πορεία προς την πλατεία Συντάγματος.  Όπως σημειώνουν:

«Κανένας θάνατος στον δρόμο δεν είναι αποδεκτός! Τα τροχαία δεν είναι ατυχήματα! Μπορούν και να προβλεφθούν και να προληφθούν! Δεν είναι αναπόφευκτο η χώρα μας να καταλαμβάνει μονίμως μια από τις χειρότερες θέσεις στην  Ευρώπη σε θανάτους και τραυματισμούς από τροχαίες συγκρούσεις.
Μπορούμε να τα σταματήσουμε ΤΩΡΑ! Όχι με ευχές, ούτε με κορκοδείλια δάκρυα. Με δράσεις και με πολιτικές που θα έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο. Η σωστή εφαρμογή του ΚΟΚ, ο περιορισμός των μηχανοκίνητων οχημάτων ΙΧ, η προώθηση των δημόσιων συγκοινωνιών και του ποδηλάτου αποτελούν τέτοιες πολιτικές, όπως άλλωστε έχει δείξει και η εμπειρία άλλων χωρών. Στο χέρι μας είναι να τις διεκδικήσουμε!»

Για την συγκέντρωση καλέσματα έχουν εκδώσει οι Μαμάδες στο Δρόμο, οι  Φίλοι της Φύσης, Το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και ο Εξωραιστικός, Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος «Ο Αρδηττός».

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ανοικτή εκδήλωση Μνήμης στις 12.00 στην Πλατεία Αριστοτέλους & Μητροπόλεως

οργανώνει ο SOS Τροχαία Εγκλήματα.

Με την συμμετοχή οικογενειών θυμάτων τροχαίων εγκλημάτων, ομάδων και ανθρώπων που αγωνίζονται για την οδική ασφάλεια, τον σεβασμό των ευάλωτων χρηστών του οδικού δικτύου και των θυμάτων του.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ατις εκδηλώσεις από τον  πανελλαδικό σύλλογο  «SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ» και τον  ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ για την ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΩΝ
ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΣΤΟΝ Ι.Ν.ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ.

ΝΑ Ειίστε εκεί με ενα λουλούδι  και την φωτογραφία του αγαπημένου σας Προσώπου που χάθηκε σε τροχαίο. ..
ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ μετά την Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό  Αγίου Νικολάου  Αλεξανδρουπόλεως ακολουθεί ήσυχη ΠΟΡΕΙΑ εως το ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ όπου θ α γίνουν  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΤΡΟΧΑΙΩΝ.
Τα τροχαία δεν είναι ατυχήματα! Μπορούν και να προβλεφθούν και να προληφθούν!.
ΦΕΤΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΘΕ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ. ΚΑΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΜΝΗΜΗΣ

ΡΟΔΟΣ

Τις εκδηλώσεις οργανώνει η  ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ  

  • Από τις 9/11 έως 16/11/2015, στη κεντρική πλατεία της Ρόδου θα τοποθετηθούν οχήματα από τροχαία και με την βοήθεια σκηνοθέτη θα αναπτυχτεί τροχαίο συμβάν θα αναρτηθεί BANNER για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης
  • Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Σε όλους τους Ιερούς Ναούς της πόλεως Ρόδου στην πρωινή λειτουργία για έκτη χρονιά θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση Ρόδου και θα διαβαστεί  λόγος του Μητροπολίτη Ρόδου κ. κ Κυρίλλου για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης.

 Στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και ώρα 20:00

 Επιμνημόσυνη Δέηση χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ Κυρίλλου, παρουσία όλων των αρχών, των φορέων και των προσκεκλημένων. Κατά τη διάρκεια της Επιμνημόσυνης Δέησης όλοι οι συμμετέχοντες θα ανάψουν το κεράκι τους που θα προσφέρεται μαζί με το πρόγραμμα από εθελοντές της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ κατά την είσοδο στον Καθεδρικό Ναό.

  • Θα διαβαστεί μήνυμα της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης
  • Κατανυκτική Συναυλία: Φως εξ Ουρανού σε έργα των Δεσπότη Σωτήρη –Σάββα Καρατζιά

Συμμετέχει η Μικτή Χορωδία Δήμου Ρόδου υπό τη Δ/νση του Μιχάλη Καλαεντζή

1: Prelude Nostalgic Bells

2: Trilogia, ποιήματα του Πασχάλη Παπαβασιλείου

3: Agripnia,  ποίημα του Μίλτου Σαχτούρη

4: Σιναϊτικές μινιατούρες, ποιήματα της Ελένης Παύλου-Grossmann

5: In Memoria  aeterna από Beatus vir. RV 597 A. Vivaldi

6: Requiem Mass in D minor – Lacrimoza  W.A  Motsart

7: Θρηνωδία, ποιήματα του Πασχάλη Παπαβασιλείου

  • Θα απονεμηθούν τιμητικές πλακέτες στους συνθέτες κκ Δεσπότη Σωτήρη και Σάββα Καρατζιά για την ανιδιοτελή προσφορά τους στην Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης και στην ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συνθέτοντας για την Κατανυκτική Συναυλία το έργο « Φως εξ Ουρανού» που θα παρουσιαστεί  σε πρώτη Πανελλήνια εκτέλεση.
  • Στο κέντρο του Καθεδρικού Ναού θα τοποθετηθεί μια λευκή ανθοδέσμη τοποθετημένη σε μια καρέκλα με το REMEMBER ME και ένα μεγάλο κερί θα είναι αναμμένο κατά τη διάρκεια της Κατανυκτικής Συναυλίας, μεταφέροντας το μήνυμα της παρουσίας όλων των θυμάτων.. Αόρατοι ΝΑΙ… Ανύπαρκτοι  ΟΧΙ…
  • Στο κεντρικό παρτέρι του  Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου  το οποίο  έχει παραχωρηθεί  στην ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, από τη Διοίκηση του Γ.Ν. ΡΟΔΟΥ, και είναι αφιερωμένο στην μνήμη των Θυμάτων,  θα τοποθετηθούν πολλά  μικρά καντηλάκια  στην  θεματική  ενότητα των πεταλούδων καθώς και η αφίσα για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης.
  • Tην Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων συνδιοργανώνει η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
  • Στηρίζουν ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού-Αθλητισμού  του Δήμου Ρόδου, ωδείο Α.Corelli,  ΟΠΕΡΑ ΝΕΩΝ,  CAZINO ΡΟΔΟΥ, Beyondgroup  και  όλα τα ΜΜΕ της Ρόδου.

 

ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Την Κυριακή 15 Νοεμβρίου η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας καλεί όλα τα μέλη της και τους φίλους του ποδηλάτου σε μια βόλτα μνήμης για τα θύματα τροχαίων. Στις 11:00 π.μ. δίνουμε ραντεβού στην πλατεία Ελευθερίας για μια βόλτα διαφορετική. Μια βόλτα που θα θυμίσει σε όλους εμάς ότι κάποιοι άνθρωποι έφυγαν άδικα από κοντά μας. Μετά το πέρας της βόλτας, θα προχωρήσουμε σε μια συμβολική δράση κατά της παράνομης υπαίθριας διαφήμισης.
Η τρίτη Κυριακή του Νοέμβρη είναι η Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων. Φέτος είναι η Κυριακή 15 Νοέμβρη. Ετησίως πραγματοποιούνται εκδηλώσεις μνήμης για τα άτομα που έχουν χάσει την ζωή τους στην άσφαλτο σε όλο τον κόσμο. Η οικογένεια των ποδηλατών μετράει αναρίθμητα θύματα σε αυτή τη μαύρη λίστα.
Καθημερινά σχεδόν 3500 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στους δρόμους και δεκάδες χιλιάδες τραυματίζονται. Τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν την κύρια αιτία θανάτου για τα άτομα από 15 έως 29 ετών. Διανύουμε την Δεκαετία της Δράσης για την Οδική Ασφάλεια 2011-2020 με στόχο τη σωτηρία πέντε εκατομμυρίων ζωών.
Η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας από την ημέρα της ίδρυσής της έχει θέσει μεταξύ άλλων ως βασική της προτεραιότητα την εξοικείωση πεζών και οδηγών με το ποδήλατο, αλλά και την αυστηρή τήρηση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, στον οποίο υπάγεται και το ποδήλατο. Οι χρήστες αυτού του εναλλακτικού μέσου μετακίνησης αυξάνονται καθημερινά στην πόλη μας. Η έλλειψη παιδείας και υποδομών τους καθιστά ευάλωτους σε ατυχήματα που μπορούν να αποβούν μοιραία για τη ζωή τους.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 13:00 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Την εκδήλωση οργανώνει ο SOS T.E.

Συμμετέχουν έκπρόσωποι του ΕΚΑΒ, της Τροχαίας, του Δήμου και Δημοτικών παρατάξεων

Όσοι το επιθυμούν μπορούν να φέρουν τα παπουτσια των αγαπημένων τους καθως και μια φωτογραφία με ένα μικρό κείμενο.

ΘΑ  ΣΧΗΜΑΤΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΑΠΟ ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΕΡΙΑ

Οσοι επιθυμουν να βοηθησουν καλο θα είναι να ερθουν νωρίτερα,

syntagma

 

 

Advertisements