Ετικέτες

Αναδημοσίευση απο: Εφημερίδα των Συντακτών 

Άντα Ψαρρά dikastiria_9

Εξι χρόνια μετά τον θάνατο του Απόστολου Μολυβιάτη στη Λ. Κηφισίας, η δίκη για ανθρωποκτονία από αμέλεια αναβλήθηκε για τρίτη φορά και η αδελφή του θύματος ξέσπασε:

[…] Διαλύθηκε η οικογένειά μας. […] Τι περιμένετε; Να πεθάνουμε όλοι μας; Να μην υπάρχει κανείς να διεκδικήσει το δίκιο σε αυτή την υπόθεση;

Για τρίτη φορά και μετά από 6 ολόκληρα χρόνια αναβλήθηκε η δίκη του πρώην δημάρχου Χαλανδρίου Γρηγόρη Ζαφειρόπουλου, του Κωνσταντίνου Ζανιδάκη της δημοτικής επιχείρησης Χαλανδρίου «ΦΛΥΑ» και του Αθανάσιου Ανδριόπουλου, της διαφημιστικής εταιρείας «Master Media system», που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον θάνατο -έπειτα από τροχαίο- του Αποστόλη Μολυβιάτη (21 ετών) πάνω σε διαφημιστική πινακίδα, την οποία είχαν τοποθετήσει παράνομα ο δήμος, η δημοτική επιχείρηση και η διαφημιστική εταιρεία σε νησίδα ασφαλείας επί της λεωφόρου Κηφισίας στο Χαλάνδρι.

Οι σκόπιμες αναβολές έχουν προκαλέσει θυμό και απογοήτευση στην οικογένεια του νεκρού, ενώ ειδικά αυτή τη φορά θεωρήθηκε εντελώς προσχηματικός ο λόγος της αναβολής. Η αδελφή του θύματος ξέσπασε, λέγοντας:

Επειτα από αυτό το τροχαίο διαλύθηκε η οικογένειά μας. Ο πατέρας μου από τη στεναχώρια του έπαθε καρκίνο και πέθανε νεότατος, η μητέρα μου είναι ανήμπορη. […] Τι περιμένετε; Να πεθάνουμε όλοι μας; Να μην υπάρχει κανείς να διεκδικήσει το δίκιο σε αυτή την υπόθεση;

Τρεις δήμαρχοι έχουν ήδη καταδικαστεί για παρόμοιες υποθέσεις και σε αυτήν που είναι η πιο τρανταχτή και καταφανής, που αδιαφορούσαν για τους νόμους και είχαν συστήσει και εταιρεία να διαχειρίζεται και να εκμεταλλεύεται τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, με μόνο σκοπό το κέρδος, όπως οι ίδιοι ομολογούν στα πρακτικά του δήμου, τους αφήνετε να διαφεύγουν έτσι;

Από την έδρα όλοι κατέβασαν τα κεφάλια και το μόνο που ψέλλισε η πρόεδρος ήταν:

Σας κατανοώ. Ενός κακού μύρια έπονται, όπως λέει ο λαός μας. 

Στην έξοδο ο δικηγόρος Μ. Ζαφειρόπουλος, αδελφός του κατηγορούμενου δημάρχου, μίλησε απαξιωτικά στην αδελφή του θύματος και στον μάρτυρα Μ. Σταυρουλάκη.

Σε ανακοίνωση του Πανελλαδικού Συλλόγου «SOS Τροχαία Εγκλήματα» επισημαίνεται «η αποθράσυνση των δραστών και υπευθύνων τροχαίων εγκλημάτων, που δεν τους αρκεί το ακαταδίωκτο που πρακτικά απολαμβάνουν, αλλά χλευάζουν και τα ίδια τα θύματα, όπως συνέβη στην προχθεσινή δίκη, όπου ο συνήγορος του κατηγορουμένου τ. δημάρχου χαρακτήρισε εργολάβο τον μάρτυρα υπεράσπισης Μ. Σταυρουλάκη, μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου μας, που έχει χάσει τον γιο του από παράνομη διαφημιστική πινακίδα και που πρωτοστάτησε στο κίνημα για την αποξήλωσή τους».

Advertisements