Ετικέτες

800a

Δεν άρεσε σε μερικούς η αναφορά μας στο νέο Πελοποννησιακό πόλεμο με την 160% αύξηση των νεκρών θυμάτων τροχαίων συγκρούσεων τον Αύγουστο του 2015 σε σχέση με τον Αύγουστο του 2014. (Αναλυτικά: ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Και σε μας δεν αρέσει καθόλου να μετράμε θύματα. Και μάλιστα την αύξηση του αριθμού των θυμάτων. Αλλά πολύ περισσότερο δεν μας αρέσει να μη μιλάμε γι αυτό και να μην ακούμε κανένα αρμόδιο απ όλους αυτούς που υπόσχονται ή υποτίθεται πως ασχολούνται με την ασφάλεια στις μετακινήσεις να μη μιλάνε.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε στις 9 Οκτωβρίου 2015 η Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου (ΕΔΩ) προκαλούν ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ.

Οκτακόσια τοις Εκατό (800%) αύξηση των θανάτων από τροχαία τον Σεπτέμβριο του 2015 σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2014 ( απο τον ένα νεκρό πέρυσι  φτάσαμε στους 9 φέτος!) στους νομούς Κορίνθου, Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Αυτή η απίστευτη αυξητική τάση στην συγκεκριμένη περιοχή που δεν μπορεί να ερμηνευτεί απο τα αποσπασματικά στοιχεία που παραθέτει η Τροχαία έχει φαίνεται προκαλέσει αφωνία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο Υπουργείο Μεταφορών, στους Δήμους, στους τοπικούς βουλευτές.

Είναι επιτακτική ανάγκη μιας δημόσιας συζήτησης για το που οφείλεται αυτή η απίστευτη κατάσταση. Μετά απο δεκαετίες διαβεβαιώσεων πως οι κρατικοί σχεδιασμοί και τα υλοποιούμενα έργα θα οδηγήσουν στον περιορισμό των τροχαίων συγκρούσεων και των θυμάτων τους ξαφνικά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα τσουνάμι θανατηφόρων τροχαίων.

Δεν πρόκειται για ακραίο καιρικό φαινόμενο, ούτε για σατανικές συμπτώσεις. Και πάνω απ όλα δεν πρόκειται βέβαια για «ατυχήματα» μια και όλα αυτά τα συμβάντα στην συντριπτική τους πλειοψηφία μπορούν και να προβλεφθούν και να προληφθούν.

Όταν οι αρχές σιωπούν οι συλλογικότητες των πολιτών έχουν τον λόγο.  Εκτός και δεν υπάρχουν πλέον πολίτες αλλά μόνο μελλοθάνατοι.

800b

 

 

Advertisements