Ετικέτες

Η διακοπή της σιδηροδρομικής σύνδεση της Πελοποννήσου με την Αθήνα εδώ και χρόνια και η διαλυση όλων των τοπικών γραμμών στην Πελοπόννησο με εξαίρεση τον Προαστιακό της Πάτρας και την σύνδεση Κατάκωλου – Ολυμπίας προς όφελος των πάσης φύσεως συμφερόντων της αυτοκίνησης και με προφανείς επιπτώσεις στο ζήτημα της οδικής ασφάλειας όχι μονο  δεν απασχολεί τα πολιτικά κόμματα αλλα μάλλον τυγχάνει της απολύτου υποστήριξης τους  πράγμα φανερό από την στάση τους είτε σαν διαχειριστές της εξουσίας είτε σαν σιωπώντες αντιπολιτευόμενοι.

Μεμονωμένες τοπικές ομάδες φιλων των Σιδηροδρόμων και κατασυκοφαντημένοι εργαζόμενοι της ΤραινΟΣΕ είναι οι μόνοι που επιμένουν να θέτουν ξανά και ξανά όχι μονο το θέμα της επαναλειτουργίας του Σιδηρόδρομου αλλά και που προσπαθούν να προστατεύσουν  από την λεηλασία τα περιουσιακά στοιχεία του οργανισμού του οποίου η απαξίωση είναι προυπόθεση μιας επιτυχους ιδιωτικοποίησης/εκποίησης.

Είναι απίστευτο η Τραινοσε να αναγγέλει την λειτουργία της σιδηροδρομικης γραμμης Καλαμάτα -Μεσσήνη (12km) για μια  μόλις εβδομάδα,από 20 εως 28  Σεπτεμβρίου 2015, στη διάρκεια δηλαδή του πανηγυριού της Μεσσήνης και να κωφεύει στις εκκλήσεις τόσο των πολιτών (Απρίλη 2014, 300 υπογραφές σε υπόμνημα προς τον τότε πρωθυπουργό Α. Σαμαρά και κάθε αρμόδιο  για την επαναλειτουργία  της γραμμής Καλαμάτα – ΤΕΙ – Μεσσήνη  με πρωτοβουλία της ομάδας Amnizia Railfan  Club ) όπως και στο αίτημα της Πανελλήνιας Ενωση Προσωπικού Ελξης ΟΣΕ -Π.Ε.Π.Ε. (7/9/2015)) για μόνιμη καθημερινη λειτουργία της γραμμής Καλαμάτα –Μεσσήνη – ΤΕΙ – Ζευγολατιό – Διαβολίτσι. (Το υπόμνημα: ΕΔΩ)

Να σημειωθεί ότι ήδη το 2013 η γραμμή επαναλειτούργησε με πολύ μεγάλη επιτυχία στην διάρκεια του πανηγυριού και μετά διεκόπη.(ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: ΕΔΩ )

Ο Σιδηρόδρομος για την Τραινοσε και του πολιτικους της προιστάμενους  είναι προφανώς  καλός μόνο για τα πανηγύρια!

Σεπτέμβρης 2013 Σιδηροδρομικος Σταθμός Καλαματας, περιμενοντας το τρένο για Μεσσήνη

Σεπτέμβρης 2013 Σιδηροδρομικος Σταθμός Καλαματας, περιμενοντας το τρένο για Μεσσήνη

Προσπάθειες εξάλλου περαιτέρω απαξίωσης του σιδηροδρόμου  και όσον αφορα την γραμμή Κατάκωλο – Ολυμπία καταγγέλθηκαν πρόσφατα από τους συνδικαλιστές εις ώτα μη ακουόντων σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη του προέδρου του συλλόγου μηχανοδηγων στο ραδιο ΙΟΝΙΟΝ FM . «Το αυτοκινητιστικό λόμπι έχει εξαφανίσει το τραίνο στην Πελοπόννησο», ανέφερε ο κ. Γενιδούνιας.

Ακούστε την συνέντευξη:

Advertisements