Ετικέτες

Αντώνης Κυριακόπουλος

   

       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με σημερινή του απόφαση (22/6/2015) το Τριμελες Πλημμελειοδικείο Αθηνών εκδικάζοντας την υπόθεση φόνου του 22χρονου Αντώνη Κυριακόπουλου από πρόσκρουση του αυτοκινητου του σε παράνομη διαφημιστικη πινακιδα στη Λ. Ποσειδώνος στηις 12/10 2008 ( επτα σχεδον χρονια μετά το συμβαν…) καταδίκασε πρωτόδικα τους:

Χαρ. Μανιάτη, τότε Γενικό Γραμματέα της Περιφέρεια Αττικής) σε φυλάκιση 2 ετών και 5 μηνών.

Ανδρέα Ευθυμίου, σημερα Δήμαρχο Μοσχάτου – Ταυρου  και τότε αντιδήμαρχο Μοσχάτου σε φυλάκιση 2 ετών και 5 μηνών.

Γ. Λιάπη, υπεύθυνο της διαφημιστικής εταιρείας Master Outdoor σε φυλάκιση 3 ετών και 5 μηνών.

Οι παραπάνω κρίθηκαν ένοχοι γιατι με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους οδήγησαν στο θάνατο του Αντώνη.

Είναι η πολλοστή φορά που παράγοντες της τοπικης αυτοδιοίκησης καταδικάζονται για παρόμοια θανατηφόρα συμβάντα. Να θυμήσουμε ότι μέχρι τώρα έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα με αποφάσεις του Εφετείου Αθηνών οι πρωην Δήμαρχοι Αμαρουσιου – Π. Τζανίκος (για το φονο του 25χρονου Γιαννη Σταυρουλάκη) και Γαλατσίου- Κ. Τσίρος (για τον φόνο του 21χρονου Παναγιώτη Καραλή). Ενώ και άλλες υποθέσεις όπως αυτή του φόνου του 21χρονου Π. Μολυβιάτη με κατηγορούμενο τον πρωην Δήμαρχο Χαλανδριου Γρ. Ζαφειρόπουλο είναι σε δικαστική εξέλιξη.

Εστω και σε αργη κίνηση, σε μια βασανιστικη διαδικασια για τις οικογενειες των θυματων ( με συστηματικές προσπάθειες να οδηγηθουν οι υποθέσεις στην παραγραφή) που για να τελεσιδικησει θα ξεπερασει την δεκαετία, η ευθύνη ξεκίνησε να προσωποποιείται και οι ευθυνες δεν μεταφέρονται στο απρόσωπο κράτος. Την ίδια διαδρομή κατά την γνωμη μας θα πρέπει να ακολουθήσουν και οι οποιεσδήποτε αποζημιώσεις τυχον καταλογιστούν. Για τις ευθύνες  προσώπων υπόλογα να είναι και να πληρώνουν τα πρόσωπα.

Με την ευκαιρία και της σημερινής καταδίκης θέλουμε ακόμα μια φορά να καταγγείλουμε τον Δήμο Αθηναίων για την προνομιακή σχέση προστασίας που διατηρει με την παράνομη υπάιθρια διαφήμιση παρέχοντας ασυλία στο κανάλι Ε και στο μοναδικο τουλαχιστον για το λεκανοπέδιο φαινόμενο ολόκληρο κτιριο στην εισοδο της Αθηνας (Λ.Αθηνων – Αχιλλέως) να είναι επί τρεις τουλαχιστον μηνες ντυμένο με γιγαντοαφίσες. Προφανως η σχεση κόστους-οφέλους εχει εκτιμηθει από τις αρμόδιες υπηρεσιες του δήμου και έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως η πιθανοτητα καποιου θανατηφόρου τροχαίου και το κόστος που αυτή συνεπάγεται είναι πολύ μικρότερη από τα κέρδη που αυτή η παρανομία αποφέρει στο Δήμο. Να μιλησουμε για εφαρμογή των νόμων φυσικά είναι κατι περιττό. Ο Δήμος έχει  όχι απλά το δικαίωμα αλλά την υποχρέωση όχι μόνο να κατεβάσει αμέσως τις διαφημίσεις αλλά και να ασκήσει δίωξη εναντίον της διαφημιστικής εταιρίας και των διαφημιζομένων…

Συγχαρητήρια κε Καμίνη και ειλικρινά ελπίζουμε να μη σας δούμε στο εδώλιο.

Όχι γιατι θα λυπηθούμε για σας.

Αλλά γιατί αυτό θα σημαίνει πως ακόμα ένας άνθρωπος θα έχει χάσει την Ζωή του από το έγκλημα της παράνομης υπαίθριας διαφήμισης.

22 Ιουνίου 2015

Πανελλαδικός Σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα

Γεφυρα Λ. Αθηνών/Αχιλλέως

Γεφυρα Λ. Αθηνών/Αχιλλέως, σήμερα.

Advertisements