Ετικέτες

Πολλαπλές εκδηλώσεις με ικανοποιητική συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της εβδομάδας οδικής ασφάλειας (4-10 Μαίου)  που φέτος ήταν αφιερωμένη στο παιδί στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.

Στην Αθήνα οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν μαζί και χωριστά από τους:

Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού
Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα
Κίνηση για την προστασία των δικαιωμάτων των Πεζών –“ΠΕΖΗ
Μαμάδες σε Δράση
Μαμάδες στο Δρόμο
ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙΣ
Παιδαγωγική Ομάδα «Το Σκασιαρχείο»
Παιδικό Στέκι Τσαμαδού 15
Πανελλαδικός Σύλλογος “SOS Τροχαία Εγκλήματα
ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ Κοινότητα
ΠΟΔΗΛΑΤ-ισσ-ΕΣ
Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Εκπαιδευτών Οδηγών Αττικής
Φίλοι της Φύσης

Μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά απο τις ιστολιδες των φορέων καθως και απο την σελίδα στο Facebook SOS Road Crimes    9 Μαίου: γιορτή Παιδκής Οδικής Ασφάλειας στο Πεδίο του Άρεως 

Εξαιρετικά σημαντικές και σε μεγάλη χρονική διάρκεια εκδηλώσεις πραγματοποίησε και συνεχίζει να πραγματοποιεί στη Ρόδο και σε άλλα απο τα Δωδεκάνησα η ΕΥΘΥΤΑ για τις οποίες μπορείτε να ενημερωθείτε: ΕΔΩ

Στην Ημαθία πραγματοποιήθηκε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ημερίδα από τον SOS Τροχαία Εγκλήματα και τους Εκπαιδευτές Οδήγησης στην Βέροια και στην Αλεξάνδρεια σε συνεργασία με την Ομάδα Δράσης & Αλληλεγγύης, το Σύλλογο Αθλητισμός- Φύση- Πολιτισμός, και τη συμμετοχή της Ένωσης για τα Δικαιώματα Πεζών. Εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι ποδηλάτες πραγματοποίησαν ποδηλατοπορεία διεκδίκησης μέσα στην πόλη, θυμηθήκαν τις ξεχασμένες  διαβάσεις και διεκδίκησαν  χώρους παιχνιδιού στην πόλη.  Φύτεψαν  λίγα λουλούδια, προσφορά των Παιδιών της Άνοιξης, στη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο και  συγκέντρωσαν  υπογραφές που θα κατατεθούν στο Δ.Σ με αίτημα την πεζοδρόμηση του κεντρικού δρόμου – Βετσοπούλου – τις Κυριακές του καλοκαιριού από τις 20:00 έως και τις 24:00.

10 Μαίου: πανελλαδική ποδηλατοπορεία

Είναι σημαντικό πως για πρώτη φορά γύρω απο το θέμα συντονίστηκε ενα ευρύ φάσμα φορέων και έθεσε τις βάσεις μιας πιο σταθερής – μακρόχρονης συνεργασίας. Για πρώτη φορά επίσης οι δράσεις είχαν την υποστήριξη σημαντικών κοινωνικών φορέων όπως η ΕΣΗΕΑ – Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, ΟΕΝΓΕ– Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας και η ΠΟΕΔΗΝ – Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων ενώ της υποστήριξαν έμπρακτα ο Δήμος Φιλοθέης, ο Δήμος Χαλανδρίου και η Περιφέρεια Αττικής.

Υπήρξαν βέβαια και φορείς που δεν ανταποκρίθηκαν, αλλά σήμερα ας μείνουμε στα θετικά.

Το πρόβλημα της οδικής ασφάλειας των παιδιών τέθηκε σε όλες του τις διαστάσεις. Από δω και εμπρός μόνον λύσεις είναι αποδεκτές. Η επανάληψη των αναλύσεων δεν έχει καμιά ουσιαστική σημασία.ΣΤΟΧΟΣ (2)

 Τα αυτοκίνητα να προσέχουν τα παιδιά και όχι τα παιδιά τα αυτοκίνητα, του Γιάννη Ελαφρού, η Καθημερινή 17/5/2015

Advertisements