Ετικέτες

– Για τα παιδιά που χάθηκαν.

 – Για τα παιδιά που δεν πρέπει να χαθούν στους δρόμους.

  Οι δράσεις για  την Παγκόσμια εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας που φέτος ειναι αφιερωμένη στα Παιδιά ξεκινούν αύριο Δευτέρα 4 Μαίου στις 7μμ. στην Αθήνα με τα εγκαίνια της έκθεσης αφίσας  για τη Οδική Ασφάλεια στην Πεζογέφυρα Κηφισίας & Στεφάνου Δέλτα που κατασκευάστηκε στον τόπο που τραυματίστηκε θανάσιμα  και εγκαταλείφθηκε από οδηγό ΙΧ  ο 15χρονος πεζός Σόλων Καρυδάκης το 2009.

Η έκθεση θα διαρκέσει από την Δευτέρα 4 έως και την Κυριακή 10 Μαίου 2015– ολοήμερη λειτουργία- και θα πραγματοποιηθεί  επάνω στην – Γέφυρα του Σόλωνα, γέφυρα  παιδιών-γέφυρα πεζών, Λ. Κηφισίας & Στ. Δέλτα.gefyra

– Θα έκτεθούν έργα του Δημήτρη Αρβανίτη για την Οδική Ασφάλεια και των  Γ. Εργελετζή, Γ. Φετάνη, Π. Χατζηιορδάνογλου, Κ. Καρνίκη,  Α. Κατσαρού,  Γ. Μαρκάκη,  Ν. Προβιδάκη, Γ. Ρουμπάνη, The Comeback, T. Taraschi,  Τ. Τούλη, Ν. Τσούτη με θέμα «η Ταχύτητα Σκοτώνει».

Η έκθεση πραγματοποιείται από τον SOS Τροχαία Εγκλήματα με την υποστήριξη των podiΔήμων Φιλοθέης- Ψυχικού και Χαλανδρίου.

podilato

 

 

 

 

 

Παράλληλα: – στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς) συνεχίζεται η έκθεση του GR Design στην οποία περιλαμβάνονται έργα γραφιστών για την οδική ασφάλεια (ενότητες «η Ταχύτητα Σκοτώνει» και «Ένα Παιδί είναι ένα Παιδί, δεν είναι κινούμενος στόχος!).

-Στο Δημόσιο ΚΤΕΟ Χολαργού από την Δευτερα μέχρι την Παρασκευή. θα πραγματοποιείται δωρεάν έλεγχος οχήματος και μέλη των Σωματείων εκπαιδευτών Οδήγησης του νομου Αττικής θα πραγματοποιούν δωρεάν έλεγχο στα παιδικά καθίσματα των αυτοκινήτων.

Επιπλέον οι εκπαιδευτές οδήγησης έθεσαν σε λειτουργία μια ενδιαφέρουσα διαδικτυακή εφαρμογή για να ελέγξουμε τις γνώσεις μας σε σχέση με την κυκλοφορία την οποία μπορείτε να επισκεφθείτε στο http://learn.seseoa.gr/

Η εφαρμογή για την αξιολόγηση γνώσεων σε σχέση με τους κανόνες κυκλοφορίας, είναι προσαρμοσμένη σε τέσσερεις ηλικιακές ομάδες: 8-10 ετών, 11-13 ετών, 14-16 ετών, και πάνω από 17 ετών!

 Και είναι διαμορφωμένη στις παρακάτω Υποκατηγορίες:

  • Σήματα και Φανάρια
  • Συνύπαρξη με άλλους χρήστες στο δρόμο
  • Κρυπτόλεξο
  • Το παιδί ως πεζός
  • Το παιδί ως επιβάτης
  • Το παιδί ως οδηγός
  • Το περιβάλλον και οι κίνδυνοι
  • Τροχονόμος και Προτεραιότητες

Σε επόμενη ανάρτηση μας θα εκτεθεί το αναλυτικό πρόγραμμα δράσεων όλης της εβδομάδας που οργανώνονται από τον Συντονισμό για την  Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας Αφιερωμένη στα Παιδιά (4-10 Μαίου)στον οποίο συμμετέχουν οι:

Πανελλαδικός Σύλλογος “SOS Τροχαία Εγκλήματα”,

Κίνηση για την προστασία των δικαιωμάτων των Πεζών –“ΠΕΖΗ”,

ΠΟΔΗΛΑΤ-ισσ-ΕΣ,  ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ Κοινότητα,

Μαμάδες στο Δρόμο, Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού,

Παιδικό Στέκι Τσαμαδού 15,

Παιδαγωγική Ομάδα «Το Σκασιαρχείο»,

Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Εκπαιδευτών Οδηγών Αττικής,

Φίλοι της Φύσης,

ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙΣ,

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Με την υποστηριξη των:

ΕΣΗΕΑ – Ενωση Συντακτων Ημερησιων Εφημεριδων Αθηνων

ΟΕΝΓΕ– Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρων Ελλαδας

ΠΟΕΔΗΝ – Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσιων Νοσοκομείων

Και με χορηγους επικοινωνίας, την ERTOPEN, το portokaliradio.gr, και την Εφημερίδα των Συντακτών