Ετικέτες

Οι περικοπές στον αριθμό των αστυνομικών που υπηρετούν στην Τροχαία ενοχοποιούνται για την αύξηση των θανάτων  και των σοβαρών τραυματισμών στους δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου. Στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν το Φεβρουάριο δείχνουν ότι ο συνολικός αριθμός θανάτων το 2014 μεχρι και το Σεπτέμβριο αυξήθηκε κατά 1%  σε όλη τη χώρα ενώ ο συνολικός αριθμός για αυτούς που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά από τροχαία αυξήθηκε πάνω απο 4%.

Η Ομοσπονδία Αστυνομικών του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε στην εφημερίδα Independent την  ότι οι περικοπές στον αριθμό ειδικά εκπαιδευμένων αξιωματικών της Τροχαίας και η συγχώνευση των μονάδων κυκλοφορίας στέρησαν ανώτερους αξιωματικούς από ένα «ζωτικής σημασίας αποτρεπτικό παράγοντα» στη μάχη κατά των επικίνδυνων οδηγών και οδήγησαν σε αύξηση των τροχαίων συγκρούσεων.

Το PACTS που εκπροσωπει το Ηνωμένο Βασίλειο στο Ευρωπαικο Συμβούλιο για την Ασφάλεια των Μεταφορών (ETSC)  υπογράμμισε επίσης την αποτυχία της κυβέρνησης να θέσει νέους στόχους για την Οδική Ασφάλεια. Ο εκτελεστικός διευθυντής David Davies, είπε: «υπάρχει σαφώς μια σχέση μεταξύ της ορατής αστυνόμευσης και της μείωσης των ατυχημάτων. Η κυβέρνηση έχει φτάσει στο ολοκληρώσει το σχέδιο δράσης της. Ξεφορτώθηκαν τους στόχους για την οδική ασφάλεια παρά τα 20 χρόνια επιτυχίας και τις εντυπωσιακές μειώσεις στους θανάτους από τροχαία  δυστυχήματα από το 2007 έως το 2008. Χρειαζόμαστε ένα νέο σχέδιο.»r t police

Πηγή:ETSC (Ευρωπαικό Συμβούλιο για την Ασφάλεια των Μεταναστών) 7/2/2015

Advertisements