Ετικέτες

Εφημερίδα των Συντακτών, 16/3/2015                                                      Χρονογράφημα,  Συντάκτης: Πέτρος Μανταίος

Δεν ξέρω πόσοι εκλογείς και πώς αντέδρασαν στην απροθυμία των Ελλήνων βουλευτών προς την έκκληση του πρωθυπουργού να περιοριστούν τα βουλευτικά Ι.Χ.: 67 στους 300, που δεν υπέβαλαν σχετική αίτηση (ακόμα και αν εξαιρεθούν οι έχοντες μεγαλύτερη ανάγκη Ι.Χ. βουλευτές της επαρχίας) είναι αριθμός μάλλον… μελαγχολικός, και σε μέγεθος και σε ό,τι, ενδεχομένως, συμβολίζει. Ούτε τιμά, πιστεύω, τον ΣΥΡΙΖΑ, που θέλει να πείσει πως «ήρθε να κάνει τη διαφορά», ότι στους 67, οι 47 ήταν δικοί του. Στο κάτω της γραφής, η σχέση του νεοέλληνα με το αυτοκίνητο είναι σχέση… προέκτασης σώματος, και δεν βλέπω τον λόγο, γιατί, από όλους τους Ελληνες, οι βουλευτές να είναι εκουσίως… ανάπηροι.

Αλλού είναι το ζήτημα: Οι βουλευτές νομοθετούν! Τι συμβαίνει π.χ. (κάτι που πρέπει… κάποτε να απαντηθεί!) με την πολιτική για το αυτοκίνητο και την οδική ασφάλεια∙ που μπροστά τους τα βουλευτικά αυτοκίνητα (τιμώ πάντα όσους τα αρνήθηκαν!) είναι σταγόνα σε ωκεανό από: Ανύπαρκτη πολιτική για το αυτοκίνητο (νομίζω απουσίασε και από τα εκλογικά προγράμματα των κομμάτων!). Αδιαφορία νομοθετική για την οδική ασφάλεια (στη χώρα με τους περισσότερους θανάτους από τροχαία στην Ε.Ε.!). Εκτός… ΕΣΥ (δεν είναι δηλαδή στα… ενδιαφέροντα του υπουργείου Υγείας…) οι 20.000 νεκροί, οι τετραπλάσιοι τραυματίες και οι χρονίως ανάπηροι από τροχαία της δεκαετίας! Ενώ είναι (ορθότατα!) στην αρμοδιότητα του Υγείας οι 2.500 νεκροί από ναρκωτικά!

Στις περισσότερες πρωτεύουσες της Ε.Ε., με έμφαση στη Στοκχόλμη, σε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, όπως στη Νέα Υόρκη, νομοθετούνται κατώτατα όρια ταχύτητας στο κέντρο, με στόχο τα 25 χιλιόμετρα/ώρα, αλλά και προγράμματα πρόληψης με στόχο… «0» (μηδέν νεκροί από τροχαία!) και εδώ… φουλαριστοί (με όριο τα 90 χιλιόμετρα!) τραβάμε ντουγρού στη λεωφόρο του Συγγρού! Αυτό είναι το «παρασκήνιο» της… παράστασης: βουλευτικά αυτοκίνητα. Τα υπόλοιπα… ροδιές στην άσφαλτο!

Υ.Γ. SOS Τροχαία Εγκλήματα. Στις 15/9/2013 ο Πέτρος Μανταίος τραυματίστηκε βαρύτατα και η σύζυγος του Χριστίνα έχασε την ζωή της μετά από σύγκρουση του ΙΧ στο οποίο ήταν επιβάτες.

Advertisements