Ετικέτες

Την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015 στο Ένατο  τριμελές Δικαστήριο  Πλημμελημάτων της Αθήνας (κτίριο 12 πρώην σχολής Ευελπίδων- Αίθουσα 1 – ισόγειο) ένας ακόμη Δήμαρχος, ο κος Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος τ. Δήμαρχος Χαλανδρίου δικάζεται κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια μαζι με τον εκπρόσωπο της διαφημιστικής εταιρίας Master για τον θανατο του Αποστόλη Μολυβιάτη 21 ετων, οδηγος ΙΧ, από παράνομη διαφημιστική πινακίδα τοποθετημένη στην Λεωφόρο Κηφισίας στις  24 Αυγούστου 2009.

Χρειάστηκε να περάσουν  πάνω από πέντε χρόνια για να φτάσουμε στον πρώτο βαθμό εκδίκασης της υπόθεσης…

Για μια υπόθεση στην οποία ο Δήμαρχος είχε αρνηθεί να κατεβάσει τις παράνομες πινακίδες που υπήρχαν στους δρόμους του Δήμου του ένα χρόνο πριν το συμβαν, όταν γονείς άλλων θυμάτων (Μαν. Σταυρουλάκης, Θαν Τσιώκος, κα) προκάλεσαν σχετική συζήτηση σε συνεδρίαση του Δημοτικου Συμβουλίου  Χαλανδρίου (Μάιος 2008).Ο πατέρας του Γιάννη Σταυρουλάκη, βάφει την παράνομη πινακίδα που σκότωσε τον Αποστόλη Μολυβιάτη

2/10/2009: Ο πατέρας του Γιάννη Σταυρουλάκη, καταστρέφει την παράνομη πινακίδα που σκότωσε τον Αποστόλη Μολυβιάτη. (φωτό απο andriotakis.com) 

Παρά την υποστήριξη της τότε αντιπολίτευσης(και του σημερινου Δημάρχου Σ. Ρούσου) στις προσπάθειες των γονέων και παρά τις σχετικές εντολές του υπουργείου Εσωτερικών ο κος Δήμαρχος ήθελε τις πινακίδες στη θέση τους.

Χρειάστηκε να χάσει την ζωή του και ο Αποστόλης Μολυβιάτης για να κατέβουν οι πινακίδες και να βρεθεί ο κος Ζαφειρόπουλος στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Να θυμήσουμε πως για παρόμοιες υποθέσεις έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα από το Εφερτείο Αθηνων οι πρώην Δήμαρχοι Αμαρουσίου Τζαννίκος και Γαλατσίου Τσίρος για τις πινακίδες που σκότωσαν τον 25χρονο Γιάννη Σταυρουλάκη και τον 21χρονο Παναγιώτη Καραλή αντίστοιχα.

Παρόλα αυτά βέβαια στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι δημοτικοί άρχοντες δεν καταλαβαίνουν τίποτα και συνεχίζουν να παρανομούν σε συνεργασία με τις διαφημιστικές εταιρείες  εκμεταλλευόμενοι την ανυπαρξία της Τροχαίας και το ατυχές γεγονός της τυφλότητας της Δικαιοσύνης.

Δείτε σχετικά: ΕΔΩ

Θα επανέλθουμε στο θέμα σε επόμενη ανάρτηση γιατί μερικά υψηλά αμοιβόμενα στελέχη Δημόσιων Οργανισμών νομίζουν πως μπορούν να κάνουν πλακίτσα με το θέμα και τις Ζωές των Ανθρώπων.

 2/10/2009 Ξηλώστε τις! Κινητοποίηση στον τόπο του εγκλήματος.

Advertisements