Ετικέτες

DSCN0266                                                                                                            Δείχνοντας με ποιο τρόπο γεννιέται η ομορφιά.                                      Ή αυτό που εμείς, αλλιώς, το λέμε δάκρυ.                                                        Οδυσσέας Ελύτης

Σαν σήμερα (4/12) πριν από πέντε χρόνια χτύπησαν τον δεκαπενταχρονο Σόλωνα Καρυδάκη. Στην Κηφισίας με 170km/h. Τροχαίο και εγκατάλειψη. Παρέμεινε στην εντατική μέχρι τις 9 Δεκέμβρη. Και μετά;

Πέντε χρόνια μετά ο Σόλων πάντα λείπει.

Ο δράστης (που παρουσιάστηκε μετά την παρέλευση του αυτοφώρου) είναι εδώ. Kυκλοφορεί ελεύθερος και με το δίπλωμα του.

Κανένα δικαστήριο δεν έχει γίνει ακόμα. Πέρασαν μόνο πέντε χρόνια βλέπετε. 

Βρεθήκαμε εκεί πάνω στην γέφυρα που έφτιαξε η οικογένεια το σχολείο και οι φίλοι, μια από τις εικοσι πεζογέφυρες που θα φτιάχνονταν συνολικα μεσα σε δύο χρονια.  Τις άλλες δεκαεννιά θα τις έφτιαχνε το κράτος. Καμία άλλη δεν φτιάχτηκε και οι δεκαεννιά ΘΑ γίνουν έξι. Κάποτε.

Κοιτώντας το ποτάμι των αυτοκινήτων να περναει με βουητό κατω από τη γεφυρα του Σόλωνα στο μυαλό μου ηρθαν εικόνες του παρελθόντος, Μεγάλη Παρασκευή στον επιτάφιο. Τα αναμένα κεριά και τα λουλούδια επάνω στην γέφυρα και το διερχόμενο πλήθος από κάτω παρέπεμπαν ευθέως εκεί.   Όμως δεν επρόκειτο για πιστούς, ούτε για ανθρώπους με συνείδηση της πορείας τους. Πολύ περισσότερο δεν επρόκειτο για ανθρώπους που ζητούσαν συγχώρεση. Απλά ένα ποτάμι ανθρώπων που βιάζονταν να επιστρέψει σπίτι  ή να πάει να διασκεδάσει.

Και βέβαια ο Σόλωνας δεν είναι Θεός (ίσως να είναι άγγελος) δεν ήταν παρά ένα παιδί 15 χρονών που πήγαινε στο πάρτι του σχολείου του.

Κατω από την γέφυρα ένας τροχονόμος διευκόλυνε την κατάσταση και μας προσγείωνε στην πραγματικότητα.Σφυρίζοντας καλούσε του οδηγούς  να επιταχύνουν, να παραβιάζουν το όριο ταχύτητας και να μη σταματάνε στο κόκκινο. Η Κηφισίας βλέπετε έχει αυτό το «αναχρονιστικο» όριο των 70km/h με την παραβιαση του οποιου οι οδηγοι πρέπει να εξοικειώνονται ενώ το κράτος σφυρίζει «αδιάφορα» για την ανθρώπινη ζωή.

Πέντε χρόνια…

Καρυδάκης Σόλων  15 ετών. Πεζός. 4/12/2009, χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και εγκαταλείφτηκε.  ‘Εζησε με μηχανική υποστήριξη μέχρι τις 9/12/2009.

Καρυδάκης Σόλων
15 ετών. Πεζός.
4/12/2009, χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και εγκαταλείφτηκε.
‘Εζησε με μηχανική υποστήριξη μέχρι τις 9/12/2009.