Ετικέτες

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου και ιδιαίτερα οικογενειών με απώλεια από τροχαίο πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων την Κυριακή 16/11.

Στην Αθήνα από τις 13.00 εως τις 17.30 στην Πλατεία Συντάγματος μαζευτήκαμε για πέμπτη συνεχή χρονιά περισσότεροι/ες  φέτος παρά την εκκωφαντική σιωπή των ΜΜΕ για την συγκέντρωση μας.  Μαζί μας οι Μαμάδες στο Δρόμο, οι Φίλοι της Φύσης, ο ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ , η ΠΕΖΗ, οι Ποδηλάτες , με ποδηλατοπορεία που ξεκίνησε από το πεδίο του Αρεως και κατέληξε στο Σύνταγμα.

Στην συγκέντρωση μας παρευρέθησαν ο γραμματέας της  Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής  βουλευτής Θ. Δρίτσας, η περιφερειάρχης  Αττικής Ρ. Δούρου και αρκετοί περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Δείτε 12 αφίσες που δημιούργησαν μέλη της Ενωσης Γραφιστων Ελλάδας με το  θέμα της φετινής Ημερας Μνημης,  η Ταχύτητα Σκοτώνει: ΕΔΩ  

Στην Θεσσαλονίκη, για πρώτη χρονιά πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους με μεγάλη συμμετοχή (άρθρο του Αλεξη Μπένου: ΕΔΩ) με αφίσες του Δημήτρη Αρβανιτη και με την ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά παρουσία παπουτσιών θυμάτων.   

Φωτογραφικό υλικό και βίντεο από τις  συγκεντρώσεις  μπορείτε να δείτε στην σελίδα SOS Road Crimes στο facebook. (ΕΔΩ)

 

Στην Ρόδο με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν η Κατανυκτική Συναυλία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου με το φωνητικό σύνολο «Δέκα με Τόνο» σε Μουσική Αντώνη Κυζούλη και Διεύθυνση φωνητικού συνόλου της Άντζελας Σπανού. Παρουσιάστηκαν σε πρώτη Πανελλήνια εκτέλεση,  μελοποιημένα έργα του   Ποιητή Κ. Παλαμά « Ο ΤΑΦΟΣ-1898» και ο Ύμνος στην  Αγάπη του Απόστολου Παύλου. Δειτε το βιντεο: 

Στην Αλεξανδρούπολη το διήμερο δράσεων με την υποστήριξη μεγάλου αριθμού φορέων ΄που περιλάμβανε επίδειξη παρέμβασης διάσωσης από το ΕΚΑΒ (ΕΔΩ) και πολλες άλλες δράσεις συνάντησε επισης μεγάλη ανταπόκριση. Σχετικό βιντεο: 

Μαζική και δυναμικη ηταν η συμμετοχή στην ποδηλατοπορεία που οργάνωσε η Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας, τιμώντας τα Θύματα και διεκδικώντας Αμεσα μετρα για την Οδική Ασφάλεια. (Αναλυτικα: ΕΔΩ

Μπορείτε να δείτε  τις εκδηλώσεις σε άλλες  χώρες: ΕΔΩ

Στα Γιάννενα θα πραγματοποιηθεί «Μαύρη Ποδηλατοπορεία» στην Μνήμη των Θυμάτων την επόμενη Κυριακή 23 Νοεμβρίου: ΕΔΩ

Διαβάστε στην Καθημερινή της 15/11 ενα ενδιαφέρον άρθρο για τις ταχύτητες στην πόλη όπου περιλαμβανονται και οι απόψεις του συλλόγου μας: ΕΔΩ

Advertisements