Ετικέτες

 Τετάρτη 15 Οκτωβρίου: σε ένα από τους πιο κεντρικους δρόμους της Αθήνας, την Πέτρου Ράλλη ένας οδηγός με όπλο ένα SMART εκτέλεσε τρεις ανθρώπους (ενα οδηγό μηχανης και δυο πεζους που περιμεναν σε στάση) και τραυμάτισε βαριά άλλους δύο. Ο δράστης δεν είναι πρώτος ούτε ο τελευταίος και τα θύματα δεν ήταν ούτε τα πρώτα άλλα δυστυχώς δεν θα είναι ούτε τα τελευταία.SOSBLOG-1

Τετάρτη 22 Οκτώβρη: στις 4μμ καλούμε όλους όσους ενδιαφέρονται πραγματικά για την οδική ασφάλεια και τον εκμηδενισμό των τροχαίων εγκλημάτων να συναντηθούμε ΕΚΕΙ, στον τόπο του Εγκλήματος.

– Για να τιμήσουμε τους τρεις αυτους συνανθρωπους μας και να δηλώσουμε την συμπαράσταση μας στις οικογένειες τους.

– Για να δηλώσουμε πως δεν θα παραμένουμε πια θεατές του δικού μας θανάτου.

– Για να απαιτήσουμε τον άμεσο περιορισμό των ορίων ταχύτητας στους δρόμους της πόλης και την αυστηρή επιτήρηση τους.

Ενώ σε διεθνές επίπεδο στην μια μετά την άλλη χώρα τα όρια ταχύτητας στις κατοικημένες περιοχές περιορίζονται στα 30 km/h στην Αθήνα θεωρείται απόλυτα φυσιολογικό να υπάρχουν όρια όπως 90 km/h στη Συγγρού, 70 km/h στην Κηφισίας, 60 km/h στην Αθηνών κλπ, όρια που και αυτά ακόμα δεν τηρούνται και δεν επιτηρούνται από κανένα. Απόλυτα φυσιολογικό θεωρείται και το να κατέχει η χώρα μας  την πρώτη θέση σε θανάτους και τραυματισμούς από τροχαίες συγκρούσεις στην Ευρώπη και η πιθανότητα θανάτου ή τραυματισμού στο ελληνικό οδικό δίκτυο να είναι διπλάσια απο τον ευρωπαικό μέσο όρο.

Φτάνει πιά η υποκρισία και τα κροκοδίλεια δάκρυα για τον «πόλεμο της ασφάλτου».

Δεν συμμετέχουμε σε κανένα πόλεμο στην άσφαλτο, ούτε τον κηρύξαμε σε κανένα!

Είμαστε θύματα (πραγματικά ή εν δυνάμει) ελεύθερων σκοπευτών που με την ανοχή ή και την προτροπή της πολιτείας επιτίθενται. Η ασυδοσία και η προτροπή στην χρήση του ΙΧ, ο σχεδιασμός των πολεων, των δρόμων και του κυκλοφοριακού δικτύου με βάση της αναγκες του ΙΧ και όχι των ανθρώπων οδήγησε στην ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή των τροχαίων εγκλημάτων.

Αυτό που συνέβει στην Πετρου Ράλλη, υπερβολικη ταχυτητα, παραβιαση σηματοδοτη, κηνυγητο αναμεσα σε αυτοκίνητα σε δρομο μεγαλης κυκλοφορίας (οπου τα πεζοδρόμια και μια λωριδα εχουν μετατραπει σε parking αναγκάζοντας τους πεζούς να κατεβαίνουν στον δρόμο) είναι κάτι που το έχει δει ο καθένας.

Κι αν αυτό μαθευτηκε είναι απλα γιατι συνεβει να είναι πολυνεκρο. Πέντε θύματα ταυτόχρονα στο ιδιο σημειο, αποτελούν είδηση. Πεντε θύματα σε διαφορετικά σημεία όχι.

Ας τελειώνουμε λοιπον μ αυτά, αρκετα αφήσαμε τα greekstatistics να παίζουν με την ζωή μας.

– Κανένας φόνος στην άσφαλτο δεν είναι αποδεκτός.

– Τα τροχαία δεν είναι ατυχήματα. Είναι δολοφονίες με φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς.

– Η ταχύτητα σκοτώνει! 30km/h στις πόλεις, 110 km/h στις Εθνικές οδούς, ΤΩΡΑ!

– Μαζί EKEI, μ ένα λουλούδι γι αυτους που χάθηκαν και με την οργή μας γι αυτους που το προκάλεσαν.           

– Ο άνθρωπος πάνω από το αυτοκίνητο!     

p2 - Αντίγραφο (4)

 

  

 

 

 

Πως θα φτάσουμε:

Το συμβάν έγινε στη λωρίδα καθόδου της Πέτρου Ράλλη (αρχή μετα το Μουσειο Μπενακη Πειραιως)  απο Αθηνα προς Νίκαια λιγο μετα το αμαξοστασιο του ΟΣΥ.

Το σημείο στο google street view:
https://www.google.com/maps/@37.9761403,23.6890638,3a,75y,270h,90t/data=!3m4!1e1!3m2!1sZBnQbFFonyqmH2JccwJ23A!2e0

Οδηγίες για μετακίνηση στο σημείο με τη δημόσια συγκοινωνία:

1. Μετρό Μ3 μέχρι το σταθμό ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ

2. Λεωφορείο 21, Β18, Γ18 ή 838 από στάση ΦΩΤΑΕΡΙΟ (Πειραιώς) ως τη στάση ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ.  Το 21 έχει δρομολόγια κάθε 10 λεπτά εκείνη την ώρα και κάνει 7 λεπτά μέχρι το σημείο.

Ο συνδυασμός Μ3 -> 21 Από Σύνταγμα, παίρνει γύρω στα 20 λεπτά.