Ετικέτες

Στις 16 Ιανουαρίου 2015 θα κριθεί από τον Άρειο Πάγο η συνταγματικότητα του  4092/2012, του νόμου που παρά τις αντιρρήσεις και τις επιστημονικής επιτροπής της βουλής επέβαλε και ψήφισε το δίδυμο Στουρνάρα – Μαυραγάνη με την βοήθεια 158 βουλευτών, ορισμένοι από τους οποίους αποτελούν… θερμούς υποστηρικτές της οδικής ασφάλειας.

Να σημειώσουμε πως τον καιρό εκείνο (εντελώς συμπτωματικά) γ. γραμματέας εσόδων τσο ιδιο υπουργείο ήταν ο κος Θεοχάρης πρώην στέλεχος της «Ασπις Πρόνοια», το κανόνι της οποίας εκτός των άλλων προκάλεσε τα μεγαλύτερα προβλήματα στο επικουρικό, θεσμο φτιαγμενο για να αποζημειωνει τα θυματα τοσο ανασφαλιστων οδηγων, οσο και οδηγων που ειχαν ασφαλιστει σε εταιρείες που χρεοκόπησαν.

Με μια απλή κίνηση ληστεύτηκαν  (και μαλιστα αναδρομικα) οι αποζημιωσεις χιλιάδων θυματων τροχαίων και επιχειρήθηκε να επιβληθει μια κατασταση όπου αναμεσα στ αλλα «η αποζημίωση που καταβάλει το Επικουρικό Κεφάλαιο για χρηματικές ικανοποιήσεις λόγω ψυχικής οδύνης δεν μπορεί να υπερβεί το ποσό των 6.000 ευρώ για κάθε δικαιούχο»

Ακολούθησε πλήθος δικαστικών αποφάσεων που δεν εφάρμοζαν το νόμο ως αντισυνταγματικό η πρώτη από  τις οποίες από το Πρωτοδικείο Αθηνών σε λιγότερο από ένα μήνα από την ψήφιση του και οι πλέον πρόσφατες από τα Εφετεία Ιωαννίνων (2013) και Αθηνών (2014).  

Μετά απ αυτά κλήθηκε ο Αρειος Πάγος να κρινει την συνταγματικότητα του νόμου την Παρασκευή 10/10 2014 στο Δ τμήμα του, αλλα η εκδίκαση ανεβλήθη για τις 16/1/2015. Στο μεταξύ ο κος Στουρναρας προήχθη σε Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και ο κος Θεοχάρης τερμάτισε ευδοκίμως την θητεία του.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως δεν υπάρχουν οι άνθρωποι που θα παλέψουν για να θεωρηθεί αυτός ο ληστρικός νόμος συνταγματικός. ImgSrc

Advertisements