Ετικέτες

Η FEVR είναι η Ευρωπαική Ομοσπονδία Θυμάτων Τροχαίων και αποτελείται από 24 μέλη- μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, από 16 χώρες.

Το 2013,  σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις 26.025 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στους δρόμους της Ευρώπης και τραυματίστηκαν πάνω από 300.000.logo-fevr

Στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της FEVR που έγινε στη Λουμπλιάνα στις 19-21 Σεπτεμβρίου 2014 υιοθετήθηκαν τα παρακάτω αιτήματα:

  • Η Ευρωπαική Οδηγία που θεσμοποιεί τα minimum standards πάνω στα δικαιώματα, την υποστήριξη και την προστασία των Θυμάτων Εγκλήματος, ανάμεσα τους και των Θυμάτων της Οδικής Κυκλοφορίας πρέπει να εφαρμοστεί πλήρως σε κάθε κράτος μέλος.
  • Η Στρατηγική Οδικής Ασφάλειας κάθε κράτους μέλους δεν πρέπει ποτέ να παραλείπει την «Μετά την Σύγκρουση απάντηση», την Διερεύνηση, την Απόδοση κατηγοριών και τις υπηρεσίες υποστήριξης για τα Θύματα των Τροχαίων Συγκρούσεων.
  • Ο Τομέας Υγείας πρέπει να πάρει τον ηγετικο ρόλο για τον Περιορισμό των Τροχαίων Τραυματισμών και ο περιοσρισμός των τροχαίων συγκρούσεων πρέπει να συμπεριληφθεί στους στόχους για την Δημόσια Υγεία της Ευρωπαικής Ενωσης. ( Κατά απαράδεκτο τρόπο οι τροχαίες συγκρούσεις δεν περιλαμβάνονται στους επτά στοχους για την Δημόσια Υγεία της ΕΕ (2013- 2017)! Αντίθετα μ αυτή την απουσία – της αιτίας αποδεκατισμου της νέας γενιάς στην Ευρώπη- στους στόχους περιλαμβάνεται το «Ευ γηράσκειν» των Ευρωπαίων πολιτών.)
  • Στοιχεία από τα Νοσοκομεία και την αστυνομία πρέπει να συνδιάζονται για να δίνουν μια πιο καθαρή και πιο ακριβή εικόνα για τις απώλειες Θυμάτων τροχαίων και το όριο του θανάτου εντος 30 ημερών που εφαρμόζεται για να καταγραφουν οι θάνατοι από τροχαία πρέπει να αποσυρθεί.
  • Τα κράτη μέλη οφείλουν να υιοθετήσουν το «Οραμα Μηδέν» για όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου από τι στιγμή που κάθε θάνατος και τραυματισμός στο δρόμο είναι πολλά περισσότερα από ένα απλό αριθμό. Αυτές είναι πραγματικές ανθρώπινες και οικογενειακές τραγωδίες.
  • Μην χαρακτηρίζεται αυτούς τους θανάτους και σοβαρους τραυματισμούς ατυχήματα.
  • Σύγκρουση, όχι ατύχημα!fevr L