Ετικέτες

,

podilatiki-akadimia

Τέτοιες προσπάθειες σαν αυτή που αναφέρουμε σήμερα, αξίζει κανείς να τις στηρίζει και να τις προβάλλει, γιατί:

1. έχει μεγάλη αξία να προτείνουμε στα παιδιά εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης

2. έχει μεγαλύτερη αξία να τα εκπαιδεύουμε ώστε να κινούνται με ασφάλεια στο δρόμο

3. οφείλουμε να τπροστατέψουμε τα παιδιά από την υπάρχουσα οδική βαρβαρότητα και να τα βοηθήσουμε να υιοθετήσουν σωστές κυκλοφοριακές συνήθειες στη  ζωή τους.

Το παρακάτω κείμενο είναι του κύριου Ευάγγελου Βλαχάκη, μέλους της Ποδηλατοπαρέας αλλά και του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Πολιτισμού και Περιβάλλοντος «ΒΙΟμόνοια»

Ποδηλατική ακαδημία για παιδιά θα λειτουργήσει από τις 7 έως τις 9 Αυγούστου στην Πλύτρα του δημου Μονεμβασίας, με σκοπό να δοθεί η δυνατότητα σε όλα τα παιδιά, άνευ χρηματικού αντιτίμου, να συμμετάσχουν σε μια πολύ σημαντική για την ασφάλεια και τη σωματική τους ανάπτυξη δραστηριότητα, που θα ειναι συνάμα και ψυχαγωγική.

Στόχος είναι η εκμάθηση ορθών πρακτικών για την ασφαλή ποδηλασία και να αποτελέσει η ακαδημία μια αφορμή ώστε να γίνει το ποδήλατο καθημερινό μέσο μετακίνησης και ψυχαγωγίας, αλλά και να δώσει το έναυσμα σε κάποια παιδιά να ασχοληθούν με το άθλημα της αγωνιστικής ποδηλασίας.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην εκμάθηση τεχνικών οδήγησης δικύκλων και κυκλοφοριακής αγωγής, ωστε να γίνει βίωμα στα παιδιά η ασφάλεια και η αυτοπροστασία τους. Θα υπαρχει παράλληλα και βιωματικό καλλιτεχνικό εργαστήριο απο παιδαγωγούς, οπου τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τις εννοιες της ευγενούς αμιλλας και της τήρησης των κανονων του ΚΟΚ.

Απαραίτητη είναι η συναίνεση γονέα ή κηδεμόνα και η υποχρεωτική χρήση ποδηλατικού κράνους.

Για δήλωση συμμετοχής και λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Ευάγγελο Βλαχάκη στο τηλέφωνο 6980358038 ή στο e-mail: podilatoparea@yahoo.gr

Ο σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα θα ενισχύσει την παραπάνω προσπάθεια στέλνοντας για όλα τα παιδιά το τρίπτυχο μας Νέοι Ποδηλάτες σε κίνηση. Δείτε το στο παρακάτω link.

Soste_NeoiPodilates

Advertisements