Ετικέτες

Εντυπωσιακά στοιχεία ήρθαν στην δημοσιότητα στην Μεγάλη Βρετανία μετά την απελευθέρωση  των πληροφοριών που αφορούν το  Driving Standards Agency (DSA), τον οργανισμό που έχει την ευθύνη των εξετάσεων για άδεια οδήγησης .

Μια 28χρονη γυναίκα  από το Southwark, το νοτιοανατολικό Λονδίνο έχει αποτύχει να περάσει τα θεωρητικά  τεστ για άδεια οδήγησης  110 φορές! Μέχρι σήμερα , ξόδεψε το απίστευτο ποσό  £3,410 (4.308 euros) στην προσπάθεια να πείσει, χωρίς επιτυχία  πως ξέρει τους κανόνες και τους κινδύνους του δρόμου.

Η θεωρητική εξέταση περιλαμβάνει ερωτηματολόγιο πολλαπλών επιλογών και μια εξέταση αντίληψης κινδύνου και κοστίζει £31 (39,1 euros) τη φορά.

Αν και κανένας άλλος αρχάριος δεν έχει πλησιάσει τον απίστευτο αριθμό προσπαθειών αυτής της γυναίκας αρκετοί καταβάλουν σοβαρές προσπάθειες.

Εάν η γυναίκα είχε αρχίσει να δίνει εξετάσεις στην μικρότερη ηλικία που επιτρέπεται (17 ετων) αυτό σημαίνει πως έδινε 10 φορές κάθε χρόνο τα προηγούμενα 11 έτη.

Ένας   30 χρονος από Peterborough έχει αποτύχει στην θεωρητική εξέταση 86 φορές, ενώ ένας  41 χρονος  από το Birmingham πραγματοποίησε την 80η προσπάθειά του.

Σε εθνικό επίπεδο, το ποσοστό που περνάει τις εξετάσεις με την πρώτη είναι 65.4%

Αλλά ακόμα και όταν κατόρθωσαν να περάσουν την θεωρητική εξέταση, αρκετοί πασχίζουν πολύ για να περάσουν και την πρακτική εξέταση.

Υπάρχουν τουλάχιστον 20 άτομα από 22 μέχρι 51 ετών που έδωσαν πρακτικές εξετάσεις από 30 μέχρι 37 φορές και μερικοί από αυτούς εξακολουθούν να δίνουν…

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ένας 40χρονος άνδρας που απέτυχε την πρακτική οδήγησης 36 φορές και πήρε άδεια οδήγησης στην 37η προσπάθειά του!

Η πρακτική εξέταση οδήγησης διαρκεί περίπου 40 λεπτά, και κοστίζει £62 (78.3 euros) σε πρωινό ωράριο  ή £75 (95 euros) το απόγευμα, Σαββατοκύριακο ή περίοδο διακοπών.

Παραθέτουμε τον κατάλογο των 20 πρώτων σε προσπάθειες να περάσουν τις θεωρητικές και τις πρακτικές εξετάσεις.democracy

Να σημειώσουμε φυσικά πως αν επρόκειτο για σπουδές σε πανεπιστήμιο ή για πρόσληψη σε εργασία τέτοια ανεκτικότητα δεν θάταν νοητή ούτε σε έργο επιστημονικής φαντασίας. Αλλά δεν μιλάμε γι αυτό, μιλάμε για το «απλό» πράγμα να πάρεις μια άδεια και να βγεις στην κυκλοφορία. Εδώ είναι που φαίνεται το επίπεδο της δημοκρατίας της ανεκτικότητας και του πολιτισμού. Στο βαθμό που έχεις να πληρώνεις μπορείς να συμμετέχεις στις εξετάσεις λες και πρόκειται για παιγνίδι σε λούνα παρκ και κάποτε να πάρεις το έπαθλο. Τώρα αν μαζί με το έπαθλο βγαίνοντας στο δρόμο πάρεις και καμιά ζωή θα πρόκειται για συνωμοσία του σύμπαντος.

Γνωρίζαμε τι συμβαίνει με την απόκτηση διπλωμάτων στη χώρα μας αλλά δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πως σε μια χώρα με χαμηλό συγκριτικά αριθμό θυμάτων από τροχαίες συγκρούσεις συμβαίνουν παρόμοια…

Τελικά για να προκληθούν 1.300.000 θάνατοι και άλλοι τόσοι βαριοί τραυματισμοί στο δρόμο μέσα σε ένα χρόνο πρέπει όλοι να βοηθήσουμε όσο μπορούμε!

ΠΗΓΗ: Dailymail 13 July 2014new driver

Advertisements