Ετικέτες

Την Τετάρτη 25 Ιουνίου  στην Αθήνα  θα πραγματοποιηθουν  η Γενικη συνέλευση και οι εκλογές Διοικητικου Συμβουλίου του πανελλαδικού συλλόγου «SOS Τροχαία Εγκλήματα».

Η διαδικασία αυτή σηματοδοτεί μια ευκαιρία και μια δυνατότητα αναβάθμισης του έργου του συλλόγου μας,

-ενός συλλόγου που ιδρύθηκε από οικογένειες με απώλεια από τροχαίο και που η πλειοψηφία των εκλεγμένων οργάνων του αποτελείται από ανθρώπους με απώλεια (χωρις  να αποκλείεται η συμμετοχή και άλλων προσώπων με κοινη οπτική  στα ζητήματα οδικής ασφάλειας).

– ενός συλλόγου που στον μικρό χρόνο δράσης του εισήγαγε στην ελληνική κοινωνία την συζήτηση πάνω στο κεντρικό ζήτημα πως τα τροχαία δεν μπορούν να χαρακτηρίζονται ατυχήματα και να αντιμετωπίζονται σαν τέτοια.

– ενός συλλογου που αντιπαράθεσε τα ΠΡΟΣΩΠΑ στους αριθμούς θεωρώντας την καθε μία απώλεια ζωής στο δρόμο σαν απαράδεκτη.

– ενός συλλόγου που το αξιακό του περιεχόμενο είναι η αλληλεγγύη, όχι μόνο απεναντι στους ήδη παθόντες αλλά και απέναντι σε όλα τα εν δυνάμει θύματα του παραλογισμού της οδικής κυκλοφορίας. Που το στήριγμα του και η βάση της ανεξαρτησίας του είναι η εθελοντική προσφορά και όχι οι κρατικες επιδοτήσεις και τα ευρωπαικά προγράμματα.

-ενός συλλόγου που θέλει να αναδείξει την Οδικη Ασφάλεια και την Υπεράσπιση των Θυμάτων των Τροχαίων Εγκλημάτων σαν ζήτημα Κοινωνικό και Πολιτικό, που υποστηρίζει πως για την επίλυση αυτών των τεράστιων για την ελληνική κοινωνία προβλημάτων είναι απαραίτητο να ακουστεί η φωνή των θυμάτων και των ευάλωτων χρηστών του οδικού δικτύου, χωρις να φιλοδοξεί να μετατραπεί σε συλλογο επαγγελματιών.

Τώρα είναι η ώρα

Η προσπάθεια αυτή που στο ξεκίνημα της περιλάμβανε 30 περιπου οικογένειες σήμερα μπορεί να συμπεριλάβει ένα πολύ μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων (που πάντα βεβαια σε σχέση με το μεγεθος του προβλήματος στην Ελλάδα αποτελουν πολύ μικρη μειοψηφία). Ενδεικτική γι αυτό είναι η ενεργοποίηση ομάδων του συλλόγου και η ύπαρξη υποψηφίων για τα οργανα του από την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο Κρήτης, την Πάτρα, τα Γιάννενα, την Ρόδο, την Αλεξανδρούπολη, την Ικαρία… Στον SOS Τροχαία Εγκλήματα συμμετέχουν  από την ίδρυση του η ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου και η YouAreWhatUDo – Κώστας Κουβίδης (μέλη της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων – FEVR) και ο Αgrosos Ημαθίας- η πρωτοβουλία που ασχολείται με τα αγροτικα τροχαία. Σε όλη την διάρκει της υπαρξης του ο συλλογος μας επεδίωξε κοινες δράσεις τόσο με ομοειδείς συλλογους της περιφέρειας (ΕΥΘΥΤΑ – ΠΡΟΤΑ – ΕΣΥΠΡΟΤΑ κα) όσο και με φορείς που εκπροσωπουν τους ευάλωτους χρήστες του οδικου δικτύου (ΠΕΖΗ, Ποδηλατες, Μαμάδες στο Δρόμο κα).

Τώρα είναι η ώρα για να συγκροτήσουμε ένα πραγματικά πανελλαδικό σύλλογο που θα μετουσιωνει την εμπειρία των τοπικών δράσεων σε μια συντονισμένη κεντρική παρέμβαση.

Τώρα είναι η ώρα που μπορούμε να κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα στην προσπάθεια για τον δραστικό περιορισμό των θυμάτων των τροχαίων δυναμώνοντας την φωνή μας κάνοντας την ύπαρξη μας ευδιάκριτη.

Αυτή η προσπάθεια δεν μπορεί να εγκαταλειφθεί ούτε στους ειδικούς, ούτε στους επαγγελματίες. Οι δεκαετίες της ενασχόλησης τους με το θέμα από το 1990 μεχρι σημερα δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν πάνω από 45.000 θανάτους και ισαριθμους τουλαχιστον ανάπηρους σ αυτή τη χώρα.

Μια διαφορετική φωνή και μια διαφορετική λογική είναι αναγκαία. Γι αυτό δημιουργήσαμε τον SOSΤροχαία Εγκλήματα. Γι αυτους έφυγαν αλλα και γι αυτους που δεν πρέπει να φύγουν. Για να μην υπεκφεύγει κανείς μπροστά στο πρόβλημα.

Χρειαζόμαστε την βοήθεια σου σήμερα. Ιδιαίτερα εσένα που έχεις στο περιβάλλον σου απώλεια ανθρώπου από τροχαίο. Αλλα καί εσένα που δεν θα ήθελες να έχεις.

Ευχολόγια και κουφια λόγια ΤΕΛΟΣ.

Ενεργοποιήσου, γίνε μέλος, στήριξε οικονομικά τον SOSΤροχαία Εγκλήματα.

Για να σπάσουμε το τοίχος της σιωπής. Για να σταματήσουμε τα τροχαία εγκλήματα.SOSLOGO - 1Α

 

Για όσους/ες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν η  συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Ιουνίου  στις  5μμ στην αίθουσα του Πολυχώρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμου (Μέγαρο Ερμής – Πανεπιστημίου 56, Εμμ. Μπενάκη 9 & Γαμβέτα 1, 1ος όροφος – είσοδος εντος στοάς).

Προυπόθεση είναι η εγγραφή στο σύλλογο. Η ετήσια συνδρομή είναι 30 ευρώ. Το καταστατικό μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ. Αίτηση εγγγραφής μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.  Εγγραφές θα πραγματοποιούνται και στο χωρο της συνέλευσης. Μπορείτε επισης να στείλετε την αιτηση εγγραφής στο soste.gr@gmail.comκαι να καταθέσετε τα χρήματα σε λογαριασμο που θα σας στείλουμε.

Advertisements