Ετικέτες

 

podilato

11 Μαϊου  –  7η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία

Οι Δήμαρχοι αλλάζουν – Οι Διεκδικήσεις μένουν

Για έβδομη χρονιά, ποδηλάτες από δεκάδες πόλεις σε όλη την Eλλάδα, στις 11 Μαίου στις 5:00 το απόγευμα, θα ξεχυθούν στους δρόμους διεκδικώντας την προώθηση του ποδηλάτου και τον περιορισμό του ΙΧ αυτοκινήτου. Φέτος η ποδηλατοπορεία συμπίπτει τυχαία με την προεκλογική περίοδο, χωρίς να ταυτίζεται με αυτήν. Είναι γνωστό άλλωστε πως εδώ και πολλά χρόνια γινόμαστε μάρτυρες του ίδιου σεναρίου: Προεκλογικές εξαγγελίες για το ποδήλατο και μετεκλογικές παραπομπές στις καλένδες ή αντικατάστασή τους από έργα βιτρίνας. Εμείς παρόλ’ αυτά παραμένουμε απτόητοι και συνεχίζουμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα: Ποδηλατικές υποδομές, συνδυασμένη μετακίνηση σε συνεργασία με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οδική ασφάλεια και αξιοπρέπεια στη μετακίνηση ποδηλατών και πεζών.

Ραντεβού την Κυριακή 11 Μαϊου

Ποδηλάτ-ισσ-ες

Αθήνα 5:00, απόγευμα Πεδίον του Άρεως, Άγαλμα Κωνσταντίνου, προσυγκεντρώσεις σε 27 σημεία. ενημέρωση στο http://www.podilates.gr

Θεσσαλονίκη 5:00, απόγευμα  Πλατεία Αρχαίας Αγοράς, Εγνατία με Αριστοτέλους (Άγαλμα Βενιζέλου)

και σε:

Αλεξάνδρεια, Αμαλιάδα, Άργος, Βόλο, Δράμα, Ζαχάρω, Ηγουμενίτσα, Ηράκλειο, Θάσο, Ιεράπετρα, Ιωάννινα, Κάρυστο – Μαρμάρι, Κατερίνη, Κέρκυρα, Κίσσαμο, Κοζάνη, Κομοτηνή, Λαμία, Λάρισα, Μεσολόγγι, Μυτιλήνη, Μώλο/Καμμένα Βούρλα/Αγ. Κων/νο, Ναύπλιο, Πάτρα, Πρέβεζα, Πτολεμαίδα, Ρέθυμνο, Σκάλα Ωρωπού, Σπάρτη, Τρίκαλα, Χαλκίδα, Χανιά, Χίο.

Διαρκής ενημέρωση στο: http://www.podilates.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements