Ετικέτες

Η ώρα της Ανάστασης πλησιάζει. Στον κόσμο και τον χώρο της θρησκείας προηγήθηκε φυσικά η Σταύρωση. Στο μάταιο κόσμο της υλικής πραγματικότητας προηγήθηκε η επιστροφή των πινακίδων στους παραβάτες του ΚΟΚ, χάριν στη μεγαλοψυχία του Αγά Προστασίας του Πολίτη, και οι προειδοποιήσεις της Τροχαίας για μια μη-αιματηρή «έξοδο». Ακολούθησε η συνήθης πραγματικότητα της Σταύρωσης χωρίς Ανάσταση για κάποιους συνανθρώπου μας. Μεγάλη Παρασκευή στην Πελοπόννησο: Πατέρας – Μητέρα και τα δύο ανήλικα παιδιά τους νεκροί σε τροχαίο. (Περισσότερα: ΕΔΩ). Κάποιοι θα περιμένουν την Δευτέρα ή την Τρίτη ανάλογα πως βολεύει για να ανακοινώσουν τις στατιστικές: Τόσο τοις εκατόν μειώθηκαν οι νεκροί από τα τροχαία το φετινό τριήμερο σε σχέση με το περσινό το οποίο είχε εμφανίσει μείωση κατά άλλο τόσο τοις εκατό σε σχέση με το προπέρσινο. Ας προσπεράσουμε την αν-αλήθεια των στατιστικών και ας σταθούμε στο γεγονός: χάνονται πρόσωπα και όχι αριθμοί. Αυτό δεν μπορεί να αποκρυβεί από κανενός είδους στατιστικές ή άλλες επεξεργασίες.

Ας σταθούμε λοιπόν στο πλάι με την σκέψη και με την πράξη στους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που τα τελευταία χρόνια έχασαν την ζωή τους στην άσφαλτο, καταδικάστηκαν να ζουν με βαριές αναπηρίες και στις στις οικογένειες τους.

Ας σταθούμε στο πλάι αυτών που αγωνίζονται να βοηθήσουν για να περιοριστεί το κακό των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, των νοσοκομείων, της Πυροσβεστικής και της Τροχαίας.

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» συμμετείχε σε αποστολή ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στα συντρίμμια που γεννούν τα μνημόνια και παρακολούθησε τη μάχη που δίνουν οι διασώστες με τα αυξημένα περιστατικά και σε συνθήκες πλήρους διάλυσης του ΕΣΥ. Το σχετικό ρεπορτάζ με τίτλο «Οι διασώστες της ανθρωπιστικής κρίσης» μπορείτε να δείτε: ΕΔΩ εκαβ

Advertisements