Ετικέτες

Οι φίλοι μας από την Κίνηση για την προστασία των δικαιωμάτων των πεζών ΠΕΖΗ έφτιαξαν ένα ωραίο βίντεο που όλο και από κάποιο τηλεοπτικό σταθμό θα έτυχε να το δείτε. (Χα! Υπάρχουν τόσα «πιο σημαντικά» θέματα και τόσα νέα μοντέλα αυτοκινήτων για τα οποία πρέπει να ενημερωθείτε…). Ας το προωθήσουμε όπου και όπως μπορούμε.

Μπορείτε να φανταστείτε  δυο οδηγοί να μοιράζονται τις σκέψεις τους δευτερόλεπτα πριν από ένα τραγικό δυστύχημα;

Ένα νέο διαφημιστικό μήνυμα από το Υπουργείο Μεταφορών της Νέας Ζηλανδίας κάνει τον παραπάνω “διάλογο” πραγματικότητα.

Ένας οδηγός πετάγεται ξαφνικά σε μια διασταύρωση κάνοντας λάθος υπολογισμό πως προλαβαίνει να διασχίσει το δρόμο ενώ είδε ένα άλλο αυτοκίνητο που ερχόταν. Ο γιός του είναι στο πίσω κάθισμα. Τη στιγμή που συνειδητοποιεί πως το άλλο αυτοκίνητο έρχεται πιο γρήγορα απ’ ότι υπολόγιζε ο χρόνος σταματά.

Οι δυο άντρες βγαίνουν έξω απ’ τ’αυτοκίνητά τους. Ο πατέρας ικετεύει τον άλλον οδηγό να τον συγχωρέσει για το λάθος του και να σταματήσει προτού συγκρουστούν. Ο άλλος οδηγός ζητά συγγνώμη, αλλά δε μπορεί να κάνει τίποτε- καθώς κινείται με υπερβολική ταχύτητα και δεν προλαβαίνει να σταματήσει τ’ αυτοκίνητό του…Ξαναμπαίνουν στ’ αυτοκίνητά τους.

Δείτε το:

Σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών της Νέας Ζηλανδίας η διαφήμιση απευθύνεται στους κατά τ’ άλλα προσεκτικούς οδηγούς που πιστεύουν όμως ότι μια μικρή υπέρβαση του ορίου ταχύτητας δεν είναι επικίνδυνη! Το κυρίαρχο μήνυμα είναι όμως πως οι οδηγοί ευθύνονται τόσο για τα δικά τους λάθη, όσο και για το ότι δεν υπολογίζουν το γεγονός πως κάποιος άλλος οδηγός μπορεί επίσης να σφάλλει.

Κι όταν η δική σου υπερβολική ταχύτητα “συναντηθεί” με το σφάλμα κάποιου άλλου οδηγού…τότε το μοιραίο είναι αναπόφευκτο.

Advertisements