Ετικέτες

                                                                                                        Άντα Ψαρρά     Εφημερίδα των Συντακτών, 24-26/12/2013

Το 2008 ένας ειδικός φρουρός ετών 37 που «είχε τα νεύρα του» έβγαλε το υπηρεσιακό του περίστροφο και σκότωσε με μια σφαίρα στην καρδιά έναν δεκαπεντάχρονο στα Εξάρχεια. Ο Αλέξης Γρηγορόπουλος έπεφτε νεκρός ενώ ξεσπούσε η συγκλονιστική εξέγερση της νεολαίας σε όλη την Ελλάδα.

Ο ειδικός φρουρός Κορκονέας προσπάθησε να φύγει, να κρυφτεί, να δικαιολογηθεί, να αιτιολογήσει την πράξη του κατηγορώντας ακόμα και το δολοφονημένο παιδί. Ο «ράμπο των Εξαρχείων» καταδικάστηκε σε ισόβια και συνεχίζει τη ζωή του κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού. Στην απολογία του επέμεινε ότι κάποια παιδιά τούς είχαν επιτεθεί νωρίτερα με πλαστικά μπουκάλια, ότι δεν θυμόταν πώς πυροβόλησε, ενώ τελικά δήλωσε ότι συμμερίζεται τον πόνο της οικογένειας.

Χθες το βράδυ ένας άλλος ειδικός φρουρός, ο Θόδωρος Π., ετών 28, παρέσυρε και σκότωσε τρέχοντας πολύ με τη μηχανή του μια ηλικιωμένη γυναίκα σε έναν σχετικά σκοτεινό δρόμο. Δεν έσπευσε να φύγει κατά το σύνηθες, σταμάτησε, πήγε κοντά κι έπαθε φοβερό σοκ αντικρίζοντας τη διαμελισμένη γυναίκα. Περπάτησε μερικά βήματα και χωρίς κανείς να μπορούσε εκείνη τη στιγμή να προβλέψει, έβγαλε το υπηρεσιακό του περίστροφο και τίναξε τη… ζωή του στον αέρα. Δεν στάθηκε να σκεφτεί, δεν μπόρεσε να αφομοιώσει ότι έγινε αιτία να πεθάνει ένας άνθρωπος και δυστυχώς έδρασε ακαριαία με την πιο ακραία κίνηση αυτοδικίας και θύμα τον εαυτό του.

Ο πρώτος ειδικός φρουρός, πριν κάνει την εν ψυχρώ δολοφονία, είχε λάβει εύφημο μνεία από την ΕΛ.ΑΣ. για τις «ικανότητές» του. Ο δεύτερος φρουρός έχει ήδη πάρει εύφημο μνεία από κάθε έναν πολίτη αυτής της χώρας για την ευαισθησία του, που όμως πέρασε -δυστυχώς- και την κόκκινη γραμμή της ζωής του. Κι όμως θα μπορούσε να συνεχίσει να ζει και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερη ποινική μεταχείριση, την ώρα που όλοι όσοι σκοτώνουν ανθρώπους σε τροχαία, ένστολοι ή μη, κυκλοφορούν ατιμώρητοι -στο όνομα της δολοφονίας εξ αμελείας- χωρίς να έχουν χάσει ούτε καν το κέφι τους. REAL LIFE - Αντίγραφο

Advertisements