Ετικέτες

51 ιθαγενείς έχασαν την ζωή τους κατά την επιστροφή από πάρτι όπου καταναλώθηκαν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ στο χωριό τους στο Κούσκο.

Δυστύχημα μετέτρεψε μια μικρή κοινότητα σε χωριό-φάντασμα.

Συνολικά 27 παιδιά έμειναν ορφανά μετά το πρόσφατο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας στην περιοχή Κούσκο, στο νοτιοανατολικό Περού, στο οποίο έχασαν την ζωή τους 51 άνθρωποι.

Το τροχαίο σημειώθηκε όταν ένα φορτηγό που μετέφερε στην καρότσα του ανθρώπους ανατράπηκε και έπεσε σε μια χαράδρα βάθους 300 μέτρων το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή Σάντα Τερέσα, μια δασώδη και απομακρυσμένη τοποθεσία στην περιοχή του Κούσκο, στην οποία είναι δύσκολη η πρόσβαση.

Όλοι οι επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων 14 παιδιά, όπως και ο οδηγός του φορτηγού, σκοτώθηκαν.

Λόγω της έλλειψης λεωφορείων στην περιοχή, φορτηγά εξυπηρετούν τον κόσμο ως μέσα μαζικής μεταφοράς. Αυτά μεταφέρουν ανθρώπους περνώντας από δρόμους εξαιρετικά επικίνδυνους.

Στην τραγωδία 27 παιδιά σχολικής ηλικίας έμειναν ορφανά και όλοι οι κάτοικοι του μικρού χωριού Τσαμαμπάτα χάθηκαν.

Το χωριό Τσαμαμπάτα άδειασε, δεν έχει κατοίκους, τα ζώα του χωριού, όπως και τα ζώα φάρμας που εξέτρεφαν οι χωρικοί, περιπλανώνται στους δρόμους χωρίς να έχουν κανέναν να τα φροντίσει.

Αναδημοσίευση από την Εφημερίδα των Συντακτών 15/10/2013. Peru Bus Accident.JPEG-02184

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας κάθε χρόνο 1.300.000 άνθρωποι χάνουν την ζωή τους στους δρόμους του κόσμου από τροχαία δυστυχήματα. Αν δεν ληφθούν ουσιαστικά μέτρα στα τέλη της δεκατίας του 2020 ο αριθμός αυτός θα φτάσει τα 2.400.000 με το 85% αυτής της αύξησης να αφορά στις φτωχές και υπό ανάπτυξη χώρες. Και οι θάνατοι αποτελούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου, πολλαπλάσια είναι τα άτομα με αναπηρίες και αναρίθμητοι οι συγγενείς των θυμάτων που συνεχίζουν μια μαρτυρική ζωή.

Advertisements