Με ομόφωνη απόφαση του το πενταμελές Εφετείο Αθηνών καταδίκασε σε Δέκα μήνες με αναστολή τον τότε δήμαρχο Αμαρουσίου Π. Τζανίκο σαν υπεύθυνο για τον θάνατο του Γιάννη Σταυρουλάκη το 2005 σε μια απο τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες που είχαν κατακλύσει την περιοχή Αμαρουσίου επί δημαρχίας του.

tzanikos200

Π. Τζανίκος

Πρόκειται για το τέλος ενος δικαστικού σήριαλ που ξεκίνησε  στις 16/9/2009 και οδήγησε αρχικά (μετα απο τρεις αναβολές) στην πρωτόδικη καταδίκη του δράστη στις 23/10/2012 σε 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή   από το τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων  για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Για την ιδια υπόθεση για άλλους έξι παραπεφθέντες (Βραχνός, Χωραφόπουλος, Παπακωνστασταντίνου, Ταλαμάγκας, Γούναρη) εργάζόμενους στο δήμο Αμαρουσίου η δίωξη έπαυσε λογω παραγραφής! 

(Περισσότερα για την υπόθεση: ΕΔΩ) 

Η έφεση ορίστηκε αρχικά για τις 21 Ιουνίου 2013 στο Εφετείο Αθηνων. Ενω αιτημα αναβολήςτου κατηγορουμενου απορρίπτεται και ορίζεται συνεχεια για τις 9 Ιουλίου 2013 στο Εφετείο Αθηνών η συνεδρίαση διακόπτεται λογω ασθενειας του Προέδρου για τις 19 Ιουλίου οπότε η δίκη αναβάλλεται λογω απουσίας του συνηγόρου υπεράσπισης με αποτέλεσμα να προσδιοριστεί στις 4 Σεπτεμβρίου 2013 επανάληψη της δίκης με νέα σύνθεση. Μετά απο τέσσερις διακοπές η δίκη ολοκληρώθηκε σήμερα 16 Σεπτεμβρίου. Το χαμηλό ύψος της ποινής και ο ανασταλτικός της χαρακτήρας δεν θα αποτελούσαν πρόβλημα για τον τ. δήμαρχο αν δεν εκκρεμούσαν εις βάρος του και άλλες δικαστικές διώξεις, όπως για την περίπτωση το Mall στο Μαρούσι  για την οποία έχει επίσης καταδικαστεί πρωτόδικα.

Διαβάστε ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ απο τον IO στην Εφημερίδα των Συντακτών για την οργάνωση του εγκλήματος της Παράνομης Υπαίθριας Διαφήμισης: ΕΔΩ 

ΥΓ. Όλες οι άλλες υποθέσεις μελών του συλλόγου μας που επίσης εκδικάζονταν σήμερα (για τον φόνο του 14χρονου Πάνου Τζαβάρα, του 15χρονου Σόλωνα Καρυδάκη και του 22χρονου Αντώνη Κυριακόπουλου) ανεβλήθησαν… Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα 16 Σεπτεμβρίου είναι η πρωτη ημέρα της ευρωπαικής εβδομάδας βιώσιμης κινητικότητας. 

Advertisements