Ετικέτες

του Κώστα ΤζαβάραΠΑΝΟΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ

Απέκτησε κι ο Πάνος μας λοιπόν τη δική του πεταλούδα στα πλαίσια του συλλόγου μας  “ SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ”  για μια διαφορετική προσπάθεια ανάδειξης του θέματος των δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που χάνονται στους ελληνικούς δρόμους.

Μια πεταλούδα στην άσφαλτο του Ρίου, στην άσφαλτο της γειτονιάς μας…στην άσφαλτο της γειτονιάς του…!!!

Σημάδι εγκληματικής και δυστυχώς αμετανόητης αμέλειας…..

Ας είναι …..

Στον Πάνο λοιπόν , τον Pein Pein ή Πειν Πειν, όπως είναι το παρατσούκλι του για τους φίλους του….ελπίζουμε να το γράφουμε καλά ακριβέ μας…

Αυτοί, οι φίλοι σου πρώτα!! Γιατί είχε – συγγνώμη –  έχει πολλούς φίλους

ο Πάνος …..???????????????????????????????

Ας γίνει λοιπόν η πεταλούδα σου αγόρι μας, μια ευκαιρία όχι για οίκτο και θλίψη, ας γίνει γιορτή και τραγούδι για τη ζωή, για την οδική μας ασφάλεια!!! Ας γίνει πια ευκαιρία λιγότεροι γονείς κι αδέλφια να σύρουν το σταυρό μας, λιγότεροι γονείς να τραβήξουν το ίδιο βάσανο βλέποντας τις ζωές τους να παγώνουν……για πάντα…….

Ας γίνει  θέληση να γίνουμε όλοι μας καλύτεροι άνθρωποι, ας γίνει αφορμή και προσπάθεια να ζήσουμε σε ένα χωριό, σε μια πόλη , σε μια χώρα περισσότερης, μεγαλύτερης ασφάλειας και σεβασμού στην προτεραιότητα που νομοτελειακά επιβάλλεται να είναι ο άνθρωπος, στην προτεραιότητα που επιβάλλεται να είναι το παιδί , ως μετουσίωση της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο.

Ας  γίνει πια τέλος η πεταλούδα σου στην ψυχρή άσφαλτο, το μέσο για να συνειδητοποιήσουμε πως η υπεροχή  δε συνίσταται στη δυνατότητα να ανοιγοκλείνει κανείς με ευκολία κα άνεση… πόρτες παντός είδους, αλλά στη δύναμη και κυρίως στην ευφυΐα του κοινού νου να μπορεί να ζητά κανείς συγγνώμη, ή έστω……να  “σιωπά” όταν οι περιστάσεις το επιτάσσουν αλλά ξεκάθαρα και de facto και a pri ori να σέβεται το νόμο έχοντας επίγνωση ότι και ο καθένας από μας είναι κι ο ίδιος ο νόμος .

Δυστυχώς  η ευτυχώς, το ευρύτερο κοινωνικό, “πολιτειακό”, χωροταξικό, αστικό περιβάλλον (με ότι αυτό περιλαμβάνει) είναι ο κοινός παρανομαστής όλων μας ,και ακριβώς γι αυτό το περιβάλλον το καλύτερο για όλους μας, πρέπει να πασχίζουμε ΜΟΝΟ, ξεκινώντας από εμάς τους ίδιους , αφού στην ουσία, ταυτιζόμαστε μαζί του και οι ζωές μας εξαρτώνται και συνδέονται άρρηκτα με αυτό.

Αυτό που πρέπει να γίνει συνείδηση και να κατανοηθεί από όλους πλούσιους φτωχούς, δυνατούς, αδύναμους, μικρούς, μεγάλους, από όλους μα όλους είναι πως ο δρόμος που εκείνον τον ανύποπτο  Μάη του 2012 το αίμα του Πάνου μας έβαφε την άσφαλτο κόκκινη, είναι ο «ίδιος δρόμος» που θα διαβεί και το παιδί του φίλου μας, του συνεργάτη μας, και γιατί όχι  του αντιδίκου μας!!

Εντάξει, αρκετά φλυαρήσαμε…. Λοιπόν Πανίτο… όχι άλλες λόμπες προς εσένα, ελεύθερο και άνετο  ντράιβ, αβίαστο και σίγουρο ρεβέρ, δυνατά σερβίς σα χαστούκια σκληρά σε μια Ελλάδα που προσπαθεί να συνέλθει από βαριά νάρκωση.

Ώρα για πλανάρισμα αγάπη μας, νοιώσε την αύρα της θάλασσάς σου, εκμεταλλεύσου την πνοή της …

τώρα… και χωρίς ανάσα γήινη….άφοβα!!!! και μέχρι το Αντίρριο ακόμα….

Γλυκέ μας Πάνο, Λεβέντη μας,

Είμαστε όλοι εδώ.

Ακούς ;;;;

«Τώρα είμαι αληθινά λίγο παρηγορημένος .Με άλλα λόγια…. όχι εντελώς παρηγορημένος. Μα ξέρω καλά πως ξαναγύρισε στον πλανήτη του γιατί με την ανατολή του ήλιου δεν ξανάβρα το σώμα του. Δεν ήταν δα και ένα σώμα τόσο μεγάλο. Και αγαπώ τη νύχτα να ακούω τα αστέρια. Μοιάζουν σαν πεντακόσια εκατομμύρια κρόταλα που ηχούν παράξενα». 

 Antoine de Saint – Exupéry, «Ο Μικρός Πρίγκηπας»                                              
DSC_0019 - Αντίγραφο

Πάνος Τζαβάρας???????????????????????????????

Κώστας & Ανδρέας Τζαβάρας

Για τον Πάνο διαβάστε επίσης το γράμμα του παππού του στις 10/7/2012 ΕΔΩ

Και μερικα εκκρεμή αναπάντητα ερωτήματα ΕΔΩ

Ανακοίνωση του «SOS Τροχαία Εγκλήματα»

Την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου ξεκινάει η Ευρωπαική εβδομάδα κινητικότητας. Στην Ελλάδα την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθούν τρεις σημαντικές Δίκες για ανθρωποκτονίες στο οδικό δίκτυο με θύματα νέα παιδιά και κατηγορούμενους ευυπόληπτους πολίτες. Στην Πάτρα ως υπεύθυνη για τον θάνατο του 14χρονου ποδηλάτη Πάνου Τζαβάρα (2012) δικάζεται η κα Αρβανίτη – Μαυραγάνη, καθηγητρια Πανεπιστημίου και σύζυγος του υφυπουργού οικονομικών. Στην Αθήνα ως υπεύθυνος για τον θάνατο  (χτύπημα και  εγκατάλειψη) του δεκαπεντάχρονου πεζου Σόλωνα Καρυδάκη (2009) δικάζεται ο μηχανολογος κος Λάζαρος Λουλούδης. Στην Αθήνα επίσης την ίδια ημέρα κατηγορούμενοι για τον θάνατο του 22χρονου Αντώνη Κυριακόπουλου, απο παράνομη διαφημιστική πινακίδα, είναι ο πρωην περιφερειαρχης κος Μανιάτης και οι τότε αντιδήμαρχοι Καλλιθέας και Μοσχάτου καθως και ο υπερήλικας εκπρόσωπος της διαφημιστικής MASTER. Μέσα απο τις τρεις αυτές υποθέσεις μπορεί κανείς να κατανοήσει πολύ απλά γιατι η βιώσιμη κινητικότητα είναι έννοια εχθρική προς την ελληνική οδική πραγματικότητα. Νέα παιδιά τιμωρήθηκαν με θάνατο γιατι έκαναν ποδήλατο (στη λωρίδα τους), γιατι περνούσαν περπατώντας μια διάβαση πεζών (με πράσινο) γιατί ο δρόμος ανήκει στους καταπατητές και πρέπει να εκδικείται κι όχι να προστατεύει. Όπως είναι φυσικό όλοι αυτοί οι κατηγορούμενοι δεν κρατήθηκαν ούτε μία μέρα και κυκλοφορούν και με το δίπλωμα τους. Επρόκειται εξάλλου για «ατυχήματα».                                                             – Χρειάζεται αγώνας για να διατηρείς την χειρότερη θέση σε αριθμό θανάτων από τροχαία στην Ευρώπη.

ΥΓ, Μετα από αναβολή άλλη μια όμοια Δίκη ήρθε να προστεθεί στην ιδια ημέρα. Στο Εφετείο Αθηνών θα δικαστεί μετα απο αλλεπάληλες αναβολές για τον θάνατο του 25χρονου Γιάννη Σταυρουλάκη (2005) απο πρόσκρουση σε παράνομη διαφημιστική πινακίδα, ο πάλαι ποτέ(;) ισχυρός άνδρας, τ. Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Π. Τζανίκος. Πρωτόδικα καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλακή με αναστολή.