Ετικέτες

Από την «Εφημερίδα των Συντακτών» σήμερα 30/7/2013:

«Άδεια παραμονής αποφάσισε να χορηγήσει ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, στον Masood Ahmed, για «εξαιρετικούς λόγους».

Η ιστορία έχει ως εξής:

Πριν από περίπου ένα χρόνο, τρεις Πακιστανοί με κίνδυνο της ζωής τους, προσπάθησαν να σώσουν δύο ηλικιωμένους, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητο τους πάνω στις γραμμές του τρένου στην περιοχή του Κρυονερίου.

Οι δύο Πακιστανοί Hamayun Anwar και Wakar Ahmed 32 ετών μπήκαν μέσα στο αυτοκίνητο, για να τους απεγκλωβίσουν και ο τρίτος Masood Ahmed προσπαθούσε απ έξω να τραβήξει τους δύο ηλικιωμένους. Όμως δεν πρόλαβαν…. Η αμαξοστοιχία «ινστερσίτι» που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη έπεσε με ταχύτητα πάνω τους με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο, το ηλικιωμένο ζευγάρι και οι δύο Πακιστανοί. Ο τρίτος Πακιστανός τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Η Ακαδημία Αθηνών έχει απονείμει βραβείο μετά θάνατο στους Hamayun Anwar και Wakar Ahmed για υπέρτατη πράξη αυτοθυσίας.

Έτσι αύριο, Τετάρτη, στις 16:00 η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών θα δεχτεί τον Masood Ahmed (41 ετών) από το Πακιστάν.»

Όσοι παρακολουθούν το blog μας θα θυμούνται τις αναρτήσεις για την υπόθεση. Μπορείτε να δείτε : ΕΔΩ την τελευταία με τίτλο «Δυο Πακιστανοί στην Ακαδημία Αθηνών» και τις αναρτήσεις «Πλήν Πακιστανών» : ΕΔΩ , «Το τελευταίο ταξίδι…Αθήνα- Ισλαμπάντ»: ΕΔΩ και «Κρυονέρι: 45 λεπτά λεπτά δεν ήταν αρκετά…για να σωθούν τέσσερις άνθρωποι»: ΕΔΩ

Ο σύλλογος μας, όπως και άλλοι, προσπάθησε από την πρώτη στιγμή να βοηθήσει όσο μπορούσε και νιώθουμε μια μικρή ανακούφιση απ αυτήν την εξέλιξη όχι μόνο για το αποτέλεσμα αλλα κυρίως γιατί αποδειχτηκε για ακόμη μια φορά πως μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα, έστω και μικρά. Στην προσπάθεια αυτή αποφασιστική σημασία είχε η σχετική ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές Ηρώ Διώτη, Θοδωρής Δρίτσα και Βασιλική Κατριβάνου (ΕΔΩ) και η κατ αρχάς θετική απάντηση απο τον τότε Αναπληρωτή Υπουργό κο Αθανασίου (ΕΔΩ) που εξελίχθηκε σε απόφαση απο τον κ. Μιχελάκη.

Πολλά είναι βέβαια τα ζητήματα που εκκρεμούν σε σχέση με την υπόθεση αλλά σήμερα θα μείνουμε στο θετικό. Στη φωτογραφία δυο κυπαρίσσια που φύτεψαν στον τόπο της θυσίας συγγενείς και φίλοι στην επέτειο του συμβάντος. pakis

Advertisements