Ετικέτες

miltos-2

Η Φιφή και ο Φρίξος Πρωτογερέλλης γονείς του Μίλτου και της Καίτης, θυμάτων τροχαίου εγκλήματος στις 12.12.1987, διοργανώνουν εκδήλωση Μνήμης για τα 25 χρόνια από την απώλεια των παιδιών τους την Τεταρτη 17 Ιουλίου στις 8μμ, στο Μουσείο Εξορίστων (Αγ, Ασωμάτων 31, Αθήνα).

Θα γίνει παρουσίαση του νεου βιβλίου του Μίλτου «Αυτά που Πρόλαβα» από τους Αρη Τσουκνίδα, Έφη Μαχιμάρη και Γιάννη Κακουλίδη. miltos-1

Τα δυο αδέλφια είχαν πάει στα εγκαίνια του κέντρου ενός φίλου τους και ενώ γύριζαν σπίτι καβάλα στην καινούρια μοτοσυκλέτα του Μίλτου, ένας ταξιτζής βγήκε αντικανονικά και χωρίς να κοιτάξει, απ’ την οδό Σκιάθου στην Πατησίων, παγίδεψε θανάσιμα τα παιδιά. Μετά ο άθλιος αυτός, τα εγκατέλειψε και έφυγε!… Ήταν τότε η Καίτη 30 χρονώ κι ο Μίλτος 26.
Ο Μίλτος διάβαζε κι έγραφε πολύ από μικρός. Αγαπούσε και τη ζωγραφική (το εξώφυλλο του βιβλίου είναι δικό του σχέδιο).
Όλα τα γραφτά του Μίλτου, ποιήματα και πεζά, ήταν αυτοσχέδια και προχειρογραμμένα. Ούτε που πρόλαβε να τα ξανακοιτάξει ή να τα «χτενίσει».
Μετά το θάνατο του, το 1988 εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο με ποιήματα του Μίλτου (και μερικά της Καίτης), με τίτλο «Το τέλος της γιορτής» και επιμέλεια των γονιών τους.Ακολούθησε μετά τρία χρόνια (Μάρτιος 1991) ένα δεύτερο βιβλίο με πεζά, με τίτλο «Πατησίων«, που πήρε εξαιρετικά επαινετικές κριτικές και το 1994 «Οι Εποχές μου».  Το 2001 κυκλοφόρησαν «Τα ρέστα σας». Όλα από τις εκδόσεις ΥΨΙΛΟΝ.

Από τις ιδιες εκδόσεις κυκλοφορεί μια συλλογή κειμένων από τα τέσσερα βιβλία του Μίλτου με τίτλο «Αυτά που πρόλαβα».

Advertisement