Ετικέτες

,

Το Πάσχα έφτασε…Όπως κάθε χρόνο τα έθιμα τηρούνται με ευλάβεια. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μοίρασε πινακίδες και άδειες κυκλοφορίες στους παραβάτες του Κ.Ο.Κ. και η Τροχαία εκτύπωσε χάρτη με τα πιό επικίνδυνα σημεία του εθνικού Οδικού Δικτύου.

Αναδημοσιεύουμε τον χάρτη με τα επικίνδυνα σημεία (δεν συμπεριλαμβάνει βέβαια τις ίδιες τις πόλεις όπου και συμβαίνει ο μεγάλος αριθμός των συγκρούσεων) που ίσως χρησιμεύσει σε κάποιους που θα μετακινηθούν σε οχι γνωστά μέρη. Αναδημοσιεύουμε επίσης τους αντίστοιχους χάρτες που εκτύπωσε η Τροχαία το 2009, το 2010 και το 2011. Μπορείτε να τους συγκρίνετε για να επιβεβαιώσετε αυτό που ήδη γνωρίζατε: είναι ευκολότερο (ίσως και προτιμότερο) να επισημαίνεις τα επικίνδυνα σημεία παρά να τα διορθώνεις…

Δυστυχώς ο σεβασμός των προσωπικών δεδομένων δεν μας επιτρέπει να δημοσιοποιήσουμε και τα στοιχεία των επικίνδυνων οδηγών που «αμνήστευσε»ο κ. Δένδιας ή που κυκλοφορούν  ελεύθεροι «με αναστολή» και με το δίπλωμα τους μετά από θανατηφόρα τροχαία που προκάλεσαν. Ελπίζουμε να μην συναντηθείτε με κανέναν απ αυτούς.

Στο κράτος που απλώς παρατηρεί τα τροχαία να συμβαίνουν το ζήτημα της ασφαλούς μετακίνησης έχει  υποβιβαστεί σε ζήτημα ατομικής ευθύνης. Στον δρόμο όμως πάντα υπάρχει ο απέναντι και ο διπλανός… Ας προσπαθήσουμε να τηρούμε τον Κ.Ο.Κ. και ας ελπίσουμε ότι θα το κάνουν και οι άλλοι. Μέρες που είναι θα μπορούσαμε και να προσευχηθούμε γι αυτό. Έτσι κι αλλιώς περισσότερες ελπίδες έχει να εισακουστεί  μια προσευχή παρά το αίτημα για αλλαγή πολιτικής για την οδική ασφάλεια.

Επικίνδυνα Σημεία 2012

2012 - ΑντίγραφοΕπικίνδυνα Σημεία 20112011

Επικίνδυνα Σημεία 2010                                                                                                                                                                                                                                                       

2010

Επικίνδυνα Σημεία 2009                                                                                                 

2009