Πέντε σχεδόν χρόνια μετά το θάνατο και  την εγκατάλειψη του 74χρονου Άγγλου ποδηλάτη Ian Hibell  (23 Αυγούστου 2008, Εθνική οδός Αθηνών Λαμίας- ύψος Βαρυμπόμπης) και μετά από δυο αναβολές εκδικάζεται την Πέμπτη 25 Απριλίου για πρώτη φορά η υπόθεση  στο ποινικό δικαστήριο (πρώην σχολή Ευελπίδων, κτίριo 8 στις 9.30 πμ).

1Επειδή η υπόθεση παραγράφεται τον Αύγουστο δεν υπάρχουν περιθώρια άλλης αναβολής.

Έχει έρθει στην Ελλάδα και θα παραστεί στην δίκη ως πολιτικώς ενάγων ο γιος του θύματος James Hibell.

Η δίκη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική όχι μόνο λόγω του ότι προσωπικότητας του θύματος αλλά και γιατί το χτυπάω και εγκαταλείπω έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας στους ελληνικούς δρόμους. Είναι επίσης σημαντική γιατί η οικογένεια του θύματος δεν ενημερώθηκε για τίποτα και καμιά στιγμή σε σχέση με την δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης ούτε από τις ελληνικές αρχές ούτε από την αγγλική πρεσβεία. Η πραγματοποίηση της δίκης με την εκπροσώπηση και της πλευράς του θύματος είναι αποτέλεσμα αποκλειστικά της ανάπτυξης ενός δικτύου αλληλεγγύης που ήρθε σε επαφή και ενημέρωσε την οικογένεια του θύματος.

Όσοι/ες μπορούν θάταν καλό να παραστούν στην ακροαματική διαδικασία. Για να δείξουμε πως σ αυτή τη χώρα – πρωταθλήτρια Ευρώπης στα τροχαία εγκλήματα –  η ανθρώπινη ζωή εξακολουθεί να έχει αξία.

Αναλυτικά για την υπόθεση:  ΕΔΩ                                                                           (το αναγραφόμενο στο κείμενο περί μη απόδοσης κατηγορίας για εγκατάλειψη δεν ευσταθεί. Ο δράστης παραπέμπεται και γι αυτό).

Advertisements