Ετικέτες

πωλινα

Πωλίνα Κελεμπεσιώτη 20 ετών.

 Παρασύρθηκε από περιπολικό στη λεωφόρο Γ.Λαμπράκη στον Κορυδαλλό την Παρασκευή 1/2/2013.

Είναι το δεύτερο παιδί της οικογένειας που χάθηκε σε τροχαίο…

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορυδαλλού κατά την 4η Συνεδρίασή του στις 11Φεβρουαρίου 2013 αποφάσισε ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ το παρακάτω:

 ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού, με αφορμή το θανάσιμο τραυματισμό της Πωλίνας Κελεμπεσιώτη, πρώην μαθήτριας του ΕΠΑ.Λ, μέλους της θεατρικής ομάδας του Δήμου, από περιπολικό όχημα της Διεύθυνσης Μεταγωγών της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και διαμαρτυρίες φορέων και πολιτών, συζήτησε προ ημερήσιας διάταξης το θέμα των κινδύνων που δημιουργούνται σε βάρος της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των κατοίκων από τις συνεχείς παραβιάσεις του Κ.Ο.Κ. από τα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ.

Το γεγονός ότι στο κέντρο του Δήμου βρίσκεται το μεγαλύτερο συγκρότημα φυλακών της χώρας που δημιουργεί υψηλή συχνότητα κίνησης αστυνομικών οχημάτων κάθε είδους (μεταφοράς κρατουμένων ή ΜΑΤ, περιπολικά, δίκυκλα κ.α.) με συχνούς αποκλεισμούς κεντρικών δρόμων, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, παραβίαση σηματοδοτών χωρίς χρήση φάρου και σειρήνας, υπερβολική ταχύτητα κ.λ.π.

Το Δημοτικό Συμβούλιο απευθύνεται στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια και στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Παπαγιαννόπουλο και απαιτεί:

  1. Την απόλυτη συμμόρφωση όλων των οδηγών των αστυνομικών οχημάτων στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας & τους κανονισμούς της ΕΛ.ΑΣ.
  2. Να ενημερωθεί για τα άμεσα και μόνιμα μέτρα που θα ληφθούν από την ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να αυξηθεί η ασφάλεια κατά τη κίνηση πεζών και οχημάτων  στη πόλη.

– Το Δημοτικό Συμβούλιο τονίζει ότι ο Κορυδαλλός δεν είναι πόλη υπό αστυνομική κατοχή.

-Τα δικαιώματα των κατοίκων του στην ασφάλεια δεν μπορούν να παραβιάζονται.

– Η αυθαιρεσία και η παραβίαση των Νόμων από κρατικά όργανα δεν γίνεται αποδεκτή.

                                                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

                                                        ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΕΡΕΝΤΙΤΗΣ 

«Οι οδηγοί στην Ελλάδα είναι συνολικά επικίνδυνοι, ασυνείδητοι και ατιμώρητοι. Οταν όμως οι εκπρόσωποι της τάξης, οι ένστολοι, αντί να αποτελούν την αυτονόητη εξαίρεση λόγω «έργου», επιβεβαιώνουν τον κανόνα, τι θα πείτε στους γονείς, κύριε υπουργέ; Οτι θα γίνει ΕΔΕ;»           Διαβάστε τό άρθρο της Αντας Ψαρρά  » Η Πωλίνα κηδεύεται στα είκοσι» που δημοσιεύτηκε στη Εφημερίδα των Συντακτών: ΕΔΩ

Advertisements