Ετικέτες

Στον απόηχο του φοβερού τροχαίου εγκλήματος που συγκλόνισε την Κρήτη με θύματα τα δυο στελέχη του ΕΚΑΒ, τον Δημήτρη Βουρβαχάκη και τον Βαγγέλη Κελλαράκη σημαντικές πρωτοβουλίες αναλαμβάνουν αυτές τις μέρες τοπικοί σύλλογοι. Είναι σημαντικό που το ζήτημα της Μνήμης των Θυμάτων των τροχαίων εγκλημάτων τίθεται ξανά αυτές τις μέρες, μέρες γιορτών (κάποτε;) μέρες αλληλεγγύης. Είναι σημαντικό που η ανθρώπινη ζωή σαν απόλυτη αξία τίθεται στο επίκεντρο σε μια κοινωνία πυρπολημένη από τους αριθμούς, τις στατιστικές και τους δείκτες. Είναι σημαντικό που άνθρωποι που πέρασαν μέσα από την φωτιά της απώλειας πρωτοστατούν σ αυτές τις δράσεις που στοχεύουν στην υπεράσπιση της ζωής των άλλων. Γιατί δεν υπάρχουν «άλλοι». Γιατί οι άλλοι είμαστε εμείς.

XANIA: ΚΑΛΕΣΜΑ – ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

΄Ενα Δένδρο Ζωής για κάθε αθώο θύμα της ασφάλτου

Σάββατο 22-12-2012

xan

 Αφιερωμένη στα θύματα τροχαίων δυστυχημάτων

«Ένα δένδρο ζωής για κάθε αθώο θύμα της ασφάλτου»
Ο Σύλλογος Προστασίας Τροχαίων Ατυχημάτων (ΠΡΟ.Τ.Α.), οι Ποδηλάτρεις, η ΕΠΑ.Σ. Χανίων και το Νοσοκομείο Χανίων σας καλούν στην δενδροφύτευση του περιβάλλοντος χώρου του Νοσοκομείου το Σάββατο 22-12-2012 στις 11.00 π.μ.
Προσυγκέντρωση στην Δημοτική Αγορά με ποδήλατα.
«Αθροίζουμε τις δυνάμεις μας- διαιρούμε το πρόβλημα»
«Λιγότερα θύματα στην άσφαλτο σημαίνει πολιτισμός» 

Επτά νέοι νεκροί σε τροχαία, μέσα σ ένα μήνα στα Χανιά:
«Έχουμε μια φοβερή έξαρση τροχαίων τις τελευταίες ημέρες. Μέσα σε 1 μήνα, έχουμε χάσει 7 παιδιά, 7 νέους ανθρώπους και ειλικρινά η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Παρά τις προσπάθειες μας αντί να μειώνεται ο αριθμός των τροχαίων αυξάνεται».
Αυτό επισήμανε ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Χανίων και πρόεδρος του ΠΡΟ.ΤΑ, νευροχειρουργός  Γ. Αρχοντάκης σε συνέντευξη τύπου που έγινε στο Νοσοκομείο Χανίων στα πλαίσια της δεντροφύτευσης του περιβάλλοντος χώρο του νοσηλευτικού ιδρύματος που θα γίνει στα πλαίσια ευαισθητοποίησης πάνω στο θέμα των τροχαίων δυστυχημάτων.

ΡΕΘΥΜΝΟ   ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ                                                      Σάββατο 22-12-2012 και ώρα10.00΄
ρεθυμνο

* Μια εκδήλωση για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων *
* Μια εκδήλωση αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπό μας !

Η Πρωτοβουλία Πολιτών Ρεθύμνου, στα πλαίσια των δράσεών της για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων στο Ρέθυμνο, προτίθεται να διοργανώσει εκδήλωση στο Ρέθυμνο – πλατεία Άγνωστου Στρατιώτη – το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου και από ώρας 10.00 περίπου, η οποία προβλέπεται να περιλαμβάνει τα παρακάτω :

Α. Δράσεις σε ζητήματα πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων και
ειδικότερα :
1. Βιωματικές δραστηριότητες
2. Χάρτινες κατασκευές ( Καραβάκια-αεροπλανάκια κ.λ.π )
3. Κατασκευή εορταστικών καρτών με μηνύματα πρόληψης
4. Ζωγραφική σε καβαλέτα
5. Φτιάχνω το μήνυμα μου για την πρόληψη
6. Μικρή εφημερίδα πρόληψης(συγκέντρωση σε ταμπλό
μηνυμάτων που θα φτιάξουν τα παιδιά και πολίτες.

Β. Συγκέντρωση τροφίμων
Γ. Η Μπάντα της Φιλαρμονικής
Δ. Παραμύθι με τον κ. ΡΗΓΙΝΙΩΤΗ.

Ύστερα από τα παραπάνω θα σας παρακαλούσαμε ,μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων σας ,κατά την ημέρα της εκδήλωσης, κατά την κρίση σας , να προσφέρετε για την ανακούφιση συμπολιτών μας από τα παρακάτω είδη :
1. Γάλα σε μεταλλική συσκευασία
2. Ελαιόλαδο
3. Ζυμαρικά
4. Όσπρια
5. Ζάχαρη
6. Καφέ
7. Χυμούς
8. Φρυγανιές
9. Παξιμάδι
10. Ρύζι
11. Αλεύρι

1400 Νεκροί σε 12 χρόνια… Το Σωματείο Εκπαιδευτών Οδήγησης Νομού Ηρακλείου μας καλεί  να «Μην ησυχάζουμε άλλο» ηρακ

Μιά σημαντική εκδήλωση  στη Ρόδο:

ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ
ροδος

Από τις 16 μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου η ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου στόλισε το Δένδρο της Αγάπης.  Με εκδήλωση που γνώρισε μεγάλη ανταπόκριση αποτέλεσμα της οποίας θα είναι κάποιοι συνάνθρωποι μας να μπορέσουν να βοηθηθούν σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Αντιγράφουμε την σχετική ανακοίνωση:

Για 4η χρονιά η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, θα στολίσει το «Δέντρο της Αγάπης»

 Όλοι μας, δείξαμε το δρόμο της αγάπης  με τη συμμετοχή μας, όταν για πρώτη φορά η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ στόλισε το «Δέντρο της Αγάπης» στην πλατεία Δημαρχείου της πόλης μας, μεταφέροντας μηνύματα αλληλεγγύης, προσφοράς για οικογένειες με θύματα από τροχαία δυστυχήματα.
Μαζί θα συνεχίσουμε και φέτος.
Ελάτε να στολίσουμε το Δέντρο της Αγάπης, θα το στολίσουμε με στολίδια μαγικά και λαμπερά, με αγάπη και θα χαρούμε όλοι μας. Θα έχουμε  μπάλες για να τις στολίσετε στο «Δέντρο της Αγάπης». Συνάνθρωποί μας και φέτος  θα βρουν το χαμόγελο, θα μπορούν να ονειρεύονται και να σκέπτονται ότι, και για αυτούς υπάρχει ελπίδα, όπου και εάν νοσηλεύονται ή  φιλοξενούνται, γιατί φέτος «στηρίζουμε το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και το Ίδρυμα Κολυμπίων (ΚΑΦΚΑ) »

«Όλοι μαζί μπορούμε»       Γιατί η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, είμαστε όλοι εσείς.

Advertisements