Ετικέτες

Στις 22/10/2012 ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαίας κος Ν. Νικολόπουλος κατέθεσε αναφορά προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό οικονομικών με τίτλο: «Δεν θα πληρώσουν τα θύματα των τροχαίων και την κρίση των ασφαλιστικών εταιρειών» παραθέτοντας το κοινό κείμενο των οργανώσεων που ζητούσαν την απόσυρση της διάταξης κατάργησης των αποζημιώσεων που δίνει το επικουρικό κεφάλαιο και το κείμενο της ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών συλλόγων της χώρας.

Στις 25/10/2012 από το Μέγαρο Μαξιμου ενημέρωσαν τον βουλευτή και την Βουλή ότι υπεύθυνος να απαντήσει είναι ο υπουργός οικονομικών.

schoolbus1 - ΑντίγραφοΣτις 4/12/2012 και αφου στο μεταξυ ήδη βγήκαν οι πρώτες δικαστικές αποφάσεις που έκριναν το σχετικό νομοθέτημα ως αντισυνταγματικό ο υπουργός οικονομικών έδωσε την παρακάτω βαρυσήμαντη «απάντηση»:

«Σε απάντηση της Αναφοράς με αριθμ. πρωτ. 966/22.10.2012 του Βουλευτή  κ. Ν. Νικολόπουλου σας ενημερώνουμε ότι τα κείμενα στα οποία αναφέρεται στην αναφορά του, περιλαμβάνουν παρατηρήσεις επί του αρχικού προτεινόμενου σχεδίου διατάξεων για το Επικουρικό Κεφάλαιο.

Οι διατάξεις του άρθρου τέταρτου του ν.4092/2012 (ΦΕΚ Α΄220), έχουν σαν στόχο την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων, ώστε να συνεχίσει να εκπληρώνει το κοινωνικό του έργο.»

Στη πρόσφατη επίσκεψη μας στη επιτροπή οδικής ασφάλειας της Βουλής σημειώσαμε την περιφρονητική απέναντι στα θύματα των τροχαίων στάση του υπουργού που πριν νομοθετήσει θεώρησε καλό να ακουσει μόνο τις απόψεις των εκπροσώπων των ασφαλιστικών εταιρειών, καθως και της αρμοδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής που αρκέστηκε στον αντίλογο των εκπροσώπων των Δικηγορικών Συλλόγων. Κανένας φορέας που εκπροσωπεί τα θύματα δεν κρίθηκε αναγκαίο ή σκόπιμο να κληθει να παρουσιάσει την άποψη του. Η όλη ιστορία φαίνεται αποτελεί εσωτερική υπόθεση των ασφαλιστών και των δικηγόρων οι υπόλοιποι δεν έχουμε δικαίωμα λογου, έχουμε δικαίωμα μόνο να πληρώνουμε (τις ασφαλιστικές) και να μας τραυματίζουν ή να μας σκοτώνουν.

Δεν μας εκπλήσσει η στάση και η απάντηση του υπουργού.

Είναι ο ίδιος πού:

-Αδιαφόρησε για τις πολλαπλές επισημάνσεις περι αντισυνταγματικότητας κλπ της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής.

-Αδιαφορεί για τις Δικαστικές αποφάσεις που έκριναν αντισυνταγματικό το νομοθέτημα.

-Καλεί σε απειθαρχία απέναντι σε άλλες Δικαστικές αποφάσεις με αποτέλεσμα στις 16/12/2012 να καταγγέλεται επίσημα από την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για το «απαράδεκτο το γεγονός, μέλος της Κυβέρνησης να εμφανίζεται ότι ενεργεί παρά το Σύνταγμα και να εντέλλεται ή να παροτρύνει τη διοίκηση ή τρίτους φορείς να μη συμμορφωθούν με εκτελεστές δικαστικές αποφάσεις, παρά το νόμο και το άρθρο 95 παράγραφος 5 του Συντάγματος, πράγμα που δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει σε συντεταγμένη, ευνομούμενη Πολιτεία».

-Προετοιμάζει και άλλο ίδιας πηγής έμπνευσης νομοθέτημα με τιμοκατάλογο διατίμησης για τις σωματικές βλάβες και την απώλεια από τροχαία εγκλήματα.

Για όλα αυτά βέβαια δεν υπάρχει το πρόσχημα των επιταγών του μνημονίου.

Πρόκειται για τις ακάλυπτες επιταγές των μεγαλοαπατεώνων ιδιοκτητών ασφαλιστικών εταιρειών τύπου Ψωμιάδη (Ασπίς – Πρόνοια) τις οποίες ο κ. Στουρνάρας εξαναγκάζει τα θύματα των τροχαίων να «εισπράξουν».               Με την ψήφο των «θρηνούντων για τα τροχαία» κ.κ. βουλευτών βέβαια.

Δείτε τα σχετικά έγγραφαΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ

Advertisements