Ετικέτες

, , ,

DrinkandDrive02

O πόνος ενός γονιού που έχει χάσει το παιδί του δεν μπορεί να συγκριθεί με κάτι άλλο. Είναι εκτός λογικής και ανθρώπινου μέτρου. Συνήθως ο πόνος ακινητοποιεί και αγκυλώνει. Υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις. Άνθρωποι που ξεπερνώντας την ιδιωτικότητα του πένθους, του πόνου, της θλίψης, εκτίθενται και το δημοσιοποιούν ελπίζοντας, -όχι στη συμπόνοια ή τη λύπηση των άλλων-, αλλά πως ο θάνατος από τροχαίο δε θα χτυπήσει την πόρτα κανενός άλλου συνανθρώπου. Σ’ ένα τέτοιο γονιό θ’ αναφερθούμε παρακάτω.

To σμπαραλιασμένο αυτοκίνητο θα εκτεθεί έξω από club στο Ην. Βασίλειο

To σμπαραλιασμένο αυτοκίνητο θα εκτεθεί έξω από club στο Ην. Βασίλειο

Ένας πατέρας στη Βρετανία που η κόρη του σκοτώθηκε σε τροχαίο πήρε τη γενναία απόφαση να επιτρέψει στη τροχαία να χρησιμοποιήσει το διαλυμένο αυτοκίνητο της κόρης του σαν όπλο αφύπνισης των πολιτών στην καμπάνια ενημέρωσής της για τη χρήση αλκοόλ.

Το σμπαραλιασμένο αυτοκίνητο θα εκτεθεί στο κέντρο του Hampshire στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο νησί του Wight, και κυρίως έξω από νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, ελπίζοντας πως θα πειστούν οι νέοι για τους κινδύνους που κρύβονται όταν οδηγεί κάποιος πιωμένος.

Μην κάνεις το ίδιο λάθος

Μην κάνεις το ίδιο λάθος

Η οδηγός του παραπάνω αυτοκινήτου ήταν μόλις 23 χρονών. Έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της και συγκρούστηκε μ’ ένα φορτηγάκι. Αποδείχθηκε πως είχε ξεπεράσει κατά πολύ το ανεκτό όριο αλκοόλ.

Η καμπάνια της τροχαίας έχει τον τίτλο “Λιώμα” και απευθύνεται στους νέους 20-24 χρόνων, οι οποίοι έχει παρατηρηθεί ότι ανήκουν στην ομάδα υψηλότερης παραβατικότητας όσον αφορά τη χρήση αλκοόλ και οδήγησης.

Τα λόγια του πατέρα είναι συγκλονιστικά:

«Θέλω ν’ ακούσουν οι άνθρωποι την ιστορία της κόρης μου, θέλω να δουν τον πόνο που μπορούν να προκαλέσουν κάνοντας παρόμοιες επιλογές.

Είναι μια απόφαση κλασμάτων δευτερολέπτων, που όμως έχει τραγικές συνέπειες.

Η κόρη μου έκανε ένα λάθος. Η ίδια το πλήρωσε με τη ζωή της, αλλά και εμείς σαν οικογένεια εξοντωθήκαμε απ’ αυτό.

Δε θα ξεχάσω ποτέ τη νύχτα που η αστυνομία χτύπησε την πόρτα μας για να μας ενημερώσει για το τραγικό νέο.

Όμως όταν αργότερα έμαθα ότι η κόρη μου οδηγούσε υπό την επήρρεια αλκοόλ, ο πόνος έγινε ακόμα μεγαλύτερος.

Θέλω ν’ απευθυνθώ σε όποιον μπορεί να σκέφτεται ότι μπορεί να οδηγήσει ενώ έχει πιεί. Σας ικετεύω σαν πατέρας, σαν σύζυγος μιας συντετριμένης μητέρας, σαν γονιός δυο πενθούντων παιδιών, αλλά και εκ μέρους όλων των ανθρώπων που αγαπούσαν την κόρη μου.

Είναι απερίγραπτος ο πόνος, που θ’ αφήσετε παρακαταθήκη στους αγαπημένους σας.«

DrinkandDrive

Δείτε παραπάνω ΕΔΩ

Μετάφραση-Επιμέλεια: Χριστιάνα Βλαχάκη