Ετικέτες

spiros fun10/3/2012.                                           Ο Σπύρος Παπαγιάννης χτυπήθηκε από ΙΧ που παραβίασε το κόκκινο φανάρι στην διασταύρωση των οδών Ηλιουπόλεως και Καφαντάρη. Έχασε τον τελευταίο αγώνα του μετά από 34 ημέρες στην εντατική στις 14/4 Μεγάλο Σάββατο.                Από  την σελίδα στο facebook «Σπύρος Παπαγιάννης και φίλοι» αναδημοσιεύουμε ένα κείμενο για την δωρεά 12 ποδηλάτων στην «Κιβωτό».

Γεια σε όλους.
Ένας από τους λόγους που δημιουργήθηκε αυτή η σελίδα ήταν για να ενημερωθείτε για το πως θα διατεθούν τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν αντί στεφάνων.
Έτσι λοιπόν αγοράστηκαν 12 αρκετά καλά ποδήλατα ώστε να παρέχουν ασφάλεια στα παιδιά και να είναι ανθεκτικά. Η επιλογή του ιδρύματος που θα τα διαθέταμε δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση, καθώς κάποια ιδρύματα είχαν ήδη ή προτιμούσαν χορηγίες άλλου είδους. Καταλήξαμε στην Κιβωτό του κόσμου καθώς από την πρώτη στιγμή οι άνθρωποι εκεί αγκάλιασαν με ενθουσιασμό τη χειρονομία μας.

Να σας πω ενημερωτικά ότι η Κιβωτός φιλοξενεί 100 παιδιά και έχει άλλα 300 υπό την προστασία της στηρίζοντας τις οικογένειές τους ώστε να μην απομακρυνθούν από αυτές. Δε λαμβάνει χρηματική βοήθεια από κρατικούς ή άλλους φορείς, στηρίζεται στην εθελοντική εργασία και όπως χαρακτηριστικά μας είπε ο πατερ Αντώνιος (el capitano όπως έλεγε το ταμπελάκι στο γραφείο του) η Κιβωτός λειτουργεί χάρη στη συνδρομή απλών φτωχών ανθρώπων. Συναντήσαμε παιδιά διαφόρων εθνικοτήτων και όλων των ηλικιών, αλλά κυρίως παιδιά που ξέρουν να σέβονται, να εκτιμούν και να λένε ευχαριστώ από καρδιάς. Από τα περίπου 50 παιδιά που μιλήσαμε όλα ήξεραν ποδήλατο αλλά μόνο 3 είχαν δικό τους.
Πως μοιράζονται όμως 12 ποδήλατα σε 400 παιδιά; Μας απασχόλησε πολύ αυτό το ερώτημα και καταλήξαμε στο ότι είναι καλύτερα να μείνουν τα ποδήλατα στο χώρο για όλα τα παιδιά, ενώ παράλληλα μπορούμε να φτιάξουμε μια ποδηλατική ομάδα που στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της να έχει και βόλτες με τα ποδήλατα εκτός της Κιβωτού. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με την ιδέα…
PAPAΓια την υλοποίηση αυτού του σχεδίου χρειαζόμαστε άμεσα κράνη, γι’αυτό αν κάποιος από εσάς μπορεί να προσφέρει ποδηλατικά κράνη (για ηλικίες 10-18 ετών) είναι ευπρόσδεκτα. Επιπλέον όποιος θέλει να συμμετέχει με οποιοδήποτε τρόπο στις δράσεις αυτής της ομάδας είναι καλοδεχούμενος.
Κλείνοντας, να ευχαριστήσω τον Κώστα για την πολύτιμη βοήθειά του καθ’όλη τη διάρκεια αυτού του εγχειρήματος, τον Τζόνυ που για άλλη μια φορά μας διέθεσε το φορτηγάκι του, τη Μαρία και τον Άκη για τη χείρα βοηθείας και τον τόνο ευθμίας που έδωσαν στο πρωινό της προηγούμενης Κυριακής,τη Σοφία που είναι πάντα παρούσα και που οι ευχαριστίες μου είμαι σίγουρη ότι εκφράζουν και εκείνη, και τέλος όλους εσάς που συνεισφέρατε και δώσατε χαρά σε αυτά τα παιδιά.
Είμαι σίγουρη ότι ο Σπύρος θα χαιρόταν πολύ με αυτή μας την ενέργεια. Η μάλλον θα ενθουσιαζόταν με το δικό του μοναδικό, παθιασμένο τρόπο χωρίς να παραλείψει να κάνει και μερικές σούζες με τα παιδιά, εαν τα πράγματα γίνονταν παραπάνω σοβαρά απ’όσο έπρεπε.Καλό βράδυ και καλές ορθοπεταλιές.
Εύη
PAP
 Δείτε τη σελίδα στο facebook: ΕΔΩ
Περισσότερα για τον Σπύρο σε προηγούμενες αναρτήσεις μας και στο  http://www.soste.gr στη σελίδα Πρόσωπα.
Δείτε επίσης: