Ετικέτες

Οκτώ από τα Δεκαπέντε μέλη της επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της βουλής ψήφισαν υπέρ της  κλοπής των αποζημιώσεων των θυμάτων τροχαίων υπερψηφίζοντας την (σύμφωνα με την ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων) «κατάπτυστη» και «υπαγορευμένη από τις ασφαλιστικές εταιρείες» τροπολογία Στουρνάρα που εγκρίθηκε με 158/135 στις 31/10. Πρόκειται για τους:

Ταγαρά Νικόλαο, βουλευτή Κορινθίας, πρόεδρο της Επιτροπής (ΝΔ).

Αηδόνη Χρήστο, βουλευτή  Δράμας του ΠΑΣΟΚ, Β΄Αντιπρόεδρο (ΠΑΣΟΚ).

Βλάχβεη Μενέλαο, βουλευτή Σερρών (ΝΔ).

Μακρή Θεοδώρου Ελένη, βουλευτή Φθιώτιδας (ΝΔ).

Μπατσαρά Γεωργία, βουλευτή Ημαθίας (ΝΔ).

Παπαδόπουλο Μιχάλη, βουλευτή  Κοζάνης (ΝΔ).

Πασχαλίδη  Ιωάννη, βουλευτή Καβάλας (ΝΔ).

Γκόκα Χρήστο, βουλευτή  Άρτας (ΠΑΣΟΚ).

Με τέτοια ευαισθησία και αποφασιστικότητα (για να μην παρακωλύσουν στην διαδικασία  οι επτά δεν μπήκαν καν στον κόπο να μιλήσουν – ψήφισαν μόνο, ενώ ο κ. Γκόγκας στην ομιλία του δήλωσε οτι διαφωνεί αλλά κατά την ψηφοφορία την ψήφισε!) είναι φυσικό η χώρα μας να κάνει αλματώδη πρόοδο στο ζήτημα της Οδικής Ασφάλειας κατρακυλώντας στην τελευταία θέση της Ευρώπης.

Σήμερα το να κυκλοφορείς στο ελληνικό οδικό δίκτυο συνεπάγεται διπλάσια πιθανότητα θανάτου ή τραυματισμού από ότι στο σύνολο της Ευρώπης και πενταπλάσια απ ότι στη Σουηδία. Αντί να αλλάξουμε αυτή την πραγματικότητα είναι ευκολότερο να αλλάξουμε τις αποζημιώσεις. Δεν θα έχουμε ζωντανούς & υγιείς ανθρώπους όμως θα έχουμε υγιείς και κερδοφόρες επιχειρήσεις…

Στο μεταξύ Ευρωπαίοι Bookmakers εξέφρασαν ενδιαφέρον να εντάξουν την πιθανότητα και το ποσόν της αποζημίωσης Θυμάτων τροχαίων στην Ελλάδα στα στοιχηματικά παιχνίδια με ποσοστό επί των κερδών να κατατίθεται υπέρ του επικουρικού κεφαλαίου των ασφαλιστικών εταιρειών.

Δείτε την πλήρη σύνθεση της επιτροπής: ΕΔΩ

Advertisements