Ετικέτες

Επείγουσα έκκληση στα μέλη του Ελληνικού κοινοβουλίου να καταψηφίσουν την τροπολογία Στουρνάρα για τις αποζημειώσεις των Θυμάτων Τροχαίων απευθύνει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία   Θυμάτων Τροχαίων – FEVR. Η σχετική ονομαστική ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 30 Οκτωβρίου.  H FEVRhttp://fevr.org/ ) εκπροσωπεί 24 οργανώσεις από 17 χώρες και είναι σύμβουλος του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

FEVR - Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Θυμάτων Τροχαίων

FEVR – Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Θυμάτων Τροχαίων

                                                                Λουξεμβούργο, 27 Οκτωβρίου 2012

Θέμα: Επικείμενη αλλαγή της νομοθεσίας σχετικά με το “Επικουρικό Κεφάλαιο” στην Ελλάδα.

Η FEVR διαφωνεί κατηγορηματικά στην τροποποίηση της νομοθεσίας που αφορά το “Επικουρικό Κεφάλαιο”, η οποία έχει υποβληθεί για ψηφοφορία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο από τον Υπουργό Οικονομικών τέλη Οκτωβρίου του 2012.

Η μείωση του ποσού κάλυψης σε όσους επέζησαν από σοβαρούς τροχαίους τραυματισμούς όταν έχει εμπλακεί ένας μη καλυπτόμενος από ασφαλιστική εταιρεία οδηγός θα κατέληγε σε μη ολοκληρωμένη αποζημίωση.

Σε τέτοιου είδους  τροποποιήσεις η κυβέρνηση θα πρέπει να συμβουλεύεται τους κυρίως παθόντες.

Αυτή η αλλαγή στη νομοθεσία θα αφήσει αβοήθητα τα θύματα τροχαίων συγκρούσεων και τις οικογένειες τους που ζουν μια ζωή που έχει καταστραφεί από τους συνανθρώπους τους.

Η μείωση των αποζημιώσεων δεν αποτελεί πραγματική λύση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Αντιθέτως ο κατάλληλος τρόπος για τη μείωση των δαπανών είναι η πρόληψη των συγκρούσεων και ως εκ τούτου η μείωση του αριθμού των θυμάτων.

Αυτή η αλλαγή στο Ελληνικό Δίκαιο προκύπτει την χρονική στιγμή που η Ευρωπαία Επίτροπος Δικαιοσύνης για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα και την Δημόσια Τάξη, η Αντιπρόεδρος Viviane Reding, ολοκληρώνει το «Πακέτο των Θυμάτων» προκειμένου να ενισχύσει τα δικαιώματα τους από εγκληματικότητα και βία, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και πολλά θύματα της οδικής κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, η νέα σύσταση των Ευρωπαίων Επιτρόπων περί: «Περιορισμένων περιόδων για τις  αποζημιώσεις σε περιπτώσεις διασυνοριακών τροχαίων ατυχημάτων στην Ευρωπαική Ένωση», δείχνει τον μόνο πραγματικό δρόμο που είναι η ενίσχυση και η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των παθόντων.

Επομένως, κάνουμε Επείγουσα Έκκληση προς τα Μέλη της Βουλής των Ελλήνων να καταψηφίσουν την σχετική τροποποίηση.-

Jeannot Mersch

Πρόεδρος της FEVR

Δείτε εδω το πρωτότυπο στα αγγλικά

H Ομοσπονδία είναι σύμβουλος του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών