Ετικέτες

Στις 27- 3 2010 στη Λ. Κηφισού μετά την λαχαναγορά του Ρέντη ένα αυτοκίνητο βγήκε από το δρόμο. Στο σημείο ήταν τοποθετημένη μια παράνομη διαφημιστική πινακίδα. Το αυτοκίνητο κτύπησε πάνω της με αποτέλεσμα τον θάνατο του οδηγού. Βατράνης Μιχάλης, ετών 29.  Ένα παιδί βιοπαλαιστών από των Πειραιά χάθηκε για τον απλό λόγο πως ο καθένας κάνει ότι του κατεβεί αν πρόκειται αυτό να του αποφέρει κέρδος. Ο Μιχάλης  έχασε τη ζωή του και  η οικογένεια του κέρδισε έναν απέραντο και διαρκή  πόνο. Στο τόπο του συμβάντος ο πατέρας του Μιχάλη έστησε πάνω σε μια μαρμάρινη κολώνα ένα μικρό εκκλησάκι και φύτεψε μια ελιά.   Πάνω στο μάρμαρο  έβαλε μια φωτογραφία ανάμεσα στις λέξεις  ΗΤΑΝ ΟΜΟΡΦΟΣ – ΜΙΧΑΛΗΣ ΕΤΩΝ 28. Πριν  μερικές ημέρες  άγνωστοι κατέστρεψαν το εικονοστάσι! Μια βδομάδα μετά επανήλθαν και έσπασαν και  την φωτογραφία του Μιχάλη! Τι τους ενοχλούσε άραγε;  Ή τι ήθελαν να δείξουν; 

Δεν είμαστε ούτε κοινωνιολόγοι ούτε ψυχίατροι ούτε διαθέτουμε τόσο χώρο στο μυαλό μας και την ψυχή μας για να κατανοήσουμε (και εν τέλει να αποδεχτούμε) αυτά τα φαινόμενα. Σε άλλες εποχές μια τέτοια βεβήλωση θα προκαλούσε σάλο…τώρα σιωπή…είναι οι παράπλευρες συνέπειες της αποανθρωποποίησης με την έννοια της απώλειας της κοινωνικότητας του σεβασμού και της αλληλεγγύης.

Αλλοίμονο  σ  αυτούς και στις οικογένειες τους που περνάνε στο στρατόπεδο των θυμάτων τροχαίων. Δεν είναι μόνον η απώλεια. Είναι χιλιάδες μικρά και μεγάλα που καθημερινά θα τους θυμίζουν πως η ζωή συνεχίζεται μόνον για τους «νικητές». Η «αδιαφορία» της πολιτείας, η προκλητικότητα των δραστών και κάθε εμπλεκόμενου, η «κούραση» τον συγγενών και τόσα πολλά ακόμα μπορούν να συνοψιστούν σε τρείς λέξεις «Ουαί τοις ηττημένοις».

Δεν υπάρχουν  λόγια να πούμε σ αυτή την τόσο κακοποιημένη οικογένεια. Ξέρουν οι ίδιοι πολύ καλά πως κανένας κακομούτσουνος δεν μπορεί να καταστρέψει αυτό που ήταν ο Μιχάλης . ΗΤΑΝ ΟΜΟΡΦΟΣ .

Advertisements