Ετικέτες

Η μαζική συμμετοχή στην βόλτα για το Σπύρο  Παπαγιάννη (Σάββατο 30/6) και το μεγάλο ενδιαφέρον που υπήρξε γι αυτήν την πρωτοβουλία επιβεβαίωσε πως η Οδική Ασφάλεια έχει Ονοματεπώνυμο. Μιλάμε και πρέπει να μιλάμε για Πρόσωπα και όχι για αριθμούς. Ενδιαφερόμαστε – και όπως έγινε για μια ακόμα φορά φανερό ενδιαφέρονται πολλοί- για τον καθένα ξεχωριστά που χάνεται στην άσφαλτο. Μας ενδιαφέρει τα Πρόσωπα να είναι παρόντα. Όχι μόνον γιατί είναι χρέος μας απέναντι τους αλλά γιατί η παρουσία τους είναι που θα οδηγήσει στην απόλυτη πτώση τα διαγράμματα των στατιστικών.                      Στην χώρα μας δεν έλειψαν οι ειδικοί και οι επιστημονικές προτάσεις για την οδική ασφάλεια.                                                                                             Αυτό που έλλειψε ήταν η ύπαρξη μιας μαζικής και οργανωμένης αντίδρασης που θα αναγκάσει τους απρόθυμους, αδιάφορους ή και εχθρικούς ανθρώπους της εξουσίας να σταματήσουν τα κροκοδείλια δάκρυα και να υιοθετήσουν  μια μακρόχρονη συστηματική πολιτική για την Οδική Ασφάλεια.           Είναι παράδοξο αλλά έτσι είναι: ο θάνατος του Σπύρου και κάθε άλλου ανθρώπου που χάνεται στην άσφαλτο είναι η ΜΟΝΗ αποτρεπτική δύναμη και ελπίδα για τους επιζώντες της ασφάλτου ότι μπορεί να συνεχίσουν να ζουν. Η προστασία μας βασίζεται σ αυτούς. Με μια έννοια είναι σαν να συνεχίζουν να μας φροντίζουν… Ας προσπαθήσουμε να φανούμε αντάξιοι τους… Όχι μόνον να τους θυμόμαστε και να τους αγαπάμε. Αλλά και να αλλάξουμε συμπεριφορά μέσα στην κυκλοφορία αποβάλλοντας κάθε τάση επιθετικότητας και αντιλαμβανόμενοι το δρόμο σαν πεδίο συνύπαρξης και όχι μάχης. Αλλάζοντας κοινωνική συμπεριφορά: απαιτώντας από την πολιτεία να θέσει σε  προτεραιότητα το ζήτημα της Οδικής Ασφάλειας με αποφασιστικό τρόπο προς όφελος των ευάλωτων χρηστών του οδικού δικτύου, με άξονα την ήπια κυκλοφορία και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Καμιά προσπάθεια για τον περιορισμό των τροχαίων εγκλημάτων δεν πρόκειται να αποδώσει αν δεν βασίζεται στον σεβασμό της Μνήμης των θυμάτων. Καμιά ειδική επιστημονική ανάλυση δεν μπορεί να υποκαταστήσει την Αγάπη των οικογενειών και των φίλων των θυμάτων. Ποτέ οι νομοθετικές ρυθμίσεις και οι δικαστικές αποφάσεις δεν θα προσφέρουν περισσότερα απ ότι η κοινωνική αλληλεγγύη.

        -Ξέρουμε πως δυστυχώς δεν μπορούμε με κανένα τρόπο να φέρουμε πίσω αυτούς που χάσαμε.                                                         –Μπορούμε όμως να κάνουμε την φωνή τους ν ακούγεται όλο και πιο δυνατή. Μέχρι που να στοιχειώσει τα αυτιά των ηθικών και φυσικών αυτουργών  της αναπαραγωγής του τροχαίου εγκλήματος.

                                                                 SOS Τροχαία Εγκλήματα

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ  ένα βίντεο του Novasports από την βόλτα για το Σπύρο: Μιλούν κατά σειρά οι Περικλής Μακρής (διευθυντής Eurosport), Ιωάννα Αγράφα, Γιάννης Ταμουρίδης, Χρήστος Βολικάκης…

σελιδα Μια βολτα για τον Σπυρο Παπαγιαννη Φιλοι  του Σπυρου γραφουν:

Takis Paraskevopoulos

Μόλις γύρισα από την καταπληκτική βόλτα προς τιμήν του αδικοχαμένου Σπύρου Παπαγιάννη που έχασε τη μάχη με τη ζωή όταν ένας ασυνείδητος οδηγός παραβίασε STOP με αποτέλεσμα ο Σπυράκος να φύγει από κοντά μας. Φύγαμε από Σύνταγμα με τα ποδήλατα, διαβήκαμε όλη τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, περάσαμε από Ελληνικό, Γλυφάδα και κάναμε μια στάση έξω από το σπίτι του Σπύρου. Highlight της βραδιάς, οι γονείς και οι συγγενείς του Σπύρου που μας περίμεναν έξω από το σπίτι μοιράζοντας μας αναψυκτικά και ευχαριστώντας μας έναν έναν προσωπικά για αυτή την βόλτα που κάναμε για να τιμήσουμε το γιο τους. Πραγματικά μοναδικές στιγμές! Μετά πήραμε και πάλι τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης με κατεύθυνση προς Αθήνα και στο ύψος της Δάφνης κάναμε άλλη μία στάση στο ακριβές σημείο που «έφυγε» ο Σπύρος μας. Αφήσαμε λουλούδια και σχεδιάσαμε ένα Graffiti προς τιμήν του Σπύρου πάνω στη «μοιραία διασταύρωση». Πριν φύγουμε, ξεσπάσαμε όλοι σε ένα δυνατό χειροκρότημα αφιερωμένο στο Σπύρο μας. Καλό ταξίδι ρε φίλε.  Δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ…

HARIS PAPAFO

Είμαι σίγουρος ότι από κάπου θα μας βλέπει και θα γελάει με τον γνωστό και ιδιαίτερο για τους οικείους του τρόπο, για την «φάρσα» που μας σκάρωσε και έτσι κατάφερε να μας μαζέψει όλους μαζί και να βολτάρουμε στα μέρη του, με τον τρόπο που ο Σπύρος αγάπησε θέλοντας πάνατ να είμαστε μέρος αυτής της «φιλοσοφίας» ζωής..

VASILIS YIANNIOSIS

Εχθές το φιλαράκι μας ο Σπύρος κατάφερε μας ένωσε όλους μαζί και θυμηθήκαμε τις όμορφες στιγμές που είχαμε περάσει μαζί του!  Μπράβο σε όλα τα παιδιά που οργάνωσαν την βόλτα!  Ήταν πολύ όμορφη βραδιά!

IOANNA AGRAFA

Ευχαριστούμε πολύ όλους εσάς που ήσασταν μαζί μας σ αυτή τη βόλτα…όλους τους συνανθλητές του Σπύρου που τόσο στο παρελθόν τίμησαν και τιμούν την εθνική ομάδα στο αγώνισμα της ποδηλασίας με την παρουσία τους σε αυτό το άθλημα.. όπως ο μοναδικός Κανέλος Κανελλόπουλος, ο Γιώργος Πορτελάνος, ο Γ. Μανιάτης, ο Βασίλης Αναστόπουλος, ο Γιάννης Παπανικολάου, ο Κώστας Μπουραίμης, η Αγγελική Σκούμπα, η Ειρήνη Τσουβαλά, η Ελένη και η Ρίτα Λυμπεράκου, ο Βασίλης Γιαννιώσης, ο Γιάνννης Ταμουρίδης, ο Χάρης Πλέγας, ο Γιώργος Πολυπαθέλης…και με συγχωρείτε αν παρέλειψα κάποιον…καθώς επίσης ευχαριστούμε τον Κώστα Κεσσίνη, την Έλενα Άνθη και το Γιώργο, τον Σταμάτη Πλυτά, το Γατόνι, τον SOSTE, τους Ποδηλάτες Αλσούπολης, τους Ποδηλάτες Αργυρούπολης, τον Ιωσήφ Δάκη και τους No Name, το Γιώργο Αμυρά και όλους εσάς που με τη συμμετοχή αλλά και με τις συμβουλές σας βοηθήσατε να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση…